Hvordan Washington ‘frigjør’ frie land

0
De spanske conquistadorenes erobring av Mexico i 1519 var også begrunnet som en humanitær intervensjon (selv det flittig brukte temaet om kvinnefrigjøring er tilstede).Maleri : Nicholas Eustache Maurin (1799-1850); Hernán Cortéz stopper menneskeofringer.

Av Andre Vltchek.

Det er åpenbart en del alvorlige språklige spørsmål og uenigheter mellom Vesten og resten av verden. Viktige begreper som «frihet», «demokrati», «frigjøring», til og med «terrorisme», er alle uklare og forvirrete; de betyr noe helt annet i New York, London og Berlin enn i resten av verden.

Før vi begynner å analysere, la oss huske at land som Storbritannia, Frankrike, Tyskland og USA, så vel som andre vestlige nasjoner, har spredt kolonialistisk terror i utgangspunktet til alle verdens hjørner. Og underveis. utviklet de en effektiv terminologi og propaganda som har rettferdiggjort, til og med forherliget, handlinger som plyndring, tortur, voldtekt og folkemord. I utgangspunktet slapp først Europa, og senere Nord-Amerika, bokstavelig talt unna med alt, inkludert massemord. Urbefolkningen i Amerika, Afrika og Asia ble massakrert og deres stemmer brakt til taushet. Slaver ble importert fra Afrika. Store asiatiske nasjoner, som Kina, det som nå er «India» og Indonesia, ble okkupert, delt og grundig plyndret.

Og alt ble gjort med et erklært høytidelig ønske om å spre religion, «frigjøre» folk fra seg selv, samt «sivilisere dem».

Ingenting har virkelig endret seg.

Til den dag i dag blir mennesker i store nasjoner med tusenvis av år med kultur behandlet som spedbarn; ydmyket, og som om de fremdeles var i barnehagen, fortalte hvordan de skal oppføre seg og hvordan de skal tenke.

Noen ganger, hvis de «oppfører seg dårlig», blir de klapset til. Med jevne mellomrom blir de klapset så hardt at det tar flere tiår, til og med århundrer, før de kommer seg på beina. Det tok Kina mange tiår å komme seg etter perioden med ”ydmykelse”. India og Indonesia prøver for tiden å komme seg etter det koloniale barbariet, og fra, i tilfellet Indonesia, det fascistiske kuppet organisert av USA i 1965.

Men hvis du går tilbake til arkivene i London, Brussel eller Berlin, er alle de forferdelige kolonialistiske gjerningene rettferdiggjort av høyverdige ord. Vestlige makter kjemper alltid for rettferdighet; de «opplyser» og «befrir». Ingen anger, ingen skam og ingen andre tanker. De har alltid rett!

Som nå; akkurat som det er i dag.

For tiden prøver Vesten å styrte regjeringer i flere uavhengige land, på forskjellige kontinenter. Fra Bolivia (landet er allerede ødelagt) til Venezuela, fra Irak til Iran, til Kina og Russland. Jo mer vellykkede disse landene blir, jo bedre de tjener folket sitt, jo mer ondskapsfulle angrepene fra utlandet er, desto hardere blir embargoene og sanksjonene som blir pålagt dem. Jo lykkeligere innbyggerne er, jo groteskere blir propagandaen som er spredt fra Vesten.

I Hong Kong roper noen unge, av økonomisk interesse eller av uvitenhet: «President Trump, Please Liberate Us!» eller lignende men like forræderske slagord. De vifter med amerikanske, britiske og tyske flagg. De banket opp folk som prøver å argumentere med dem, inkludert deres egen politistyrke.

Så la oss se hvordan USA virkelig «frigjør» land, i forskjellige lommer av verden.

La oss besøke Iran, et land som (du vil aldri gjette det hvis det bare konsumerer vestlige massemedier), til tross for ondskapsfulle embargoer og sanksjoner, er på grensen til den «høyeste indeks for menneskelig utvikling» (UNDP). Hvordan er det mulig? Enkelt. Fordi Iran er et sosialistisk land (sosialisme med iranske kjennetegn). Det er også en internasjonalistisk nasjon som kjemper mot vestlig imperialisme. Det hjelper mange okkuperte og angrepne stater på planeten vår, inkludert Venezuela, Cuba, Bolivia (før), Syria, Jemen, Palestina, Libanon, Afghanistan og Irak, for å nevne noen få.

Så, hva gjør Vesten? Den prøver å ødelegge det, med alle tilgjengelige metoder; ødelegge all god vilje og fremgang. Den sulter iranerne med sanksjoner, finansierer og oppmuntrer deres “opposisjon”, som i Kina, Russland og Latin-Amerika. De prøver å ødelegge landet.

Deretter bomber de bare deres konvoier i nabolandet Irak og dreper deres modige sjef, general Soleimani. Og som om det ikke var vemmelig nok, snur de opp ned på offer og overgriper og begynner å true Teheran med flere sanksjoner, flere angrep og til og med ødeleggelse av kulturarven.

Iran, under angrep, forvirret, skjøt ved en feiltakelse ned et ukrainsk passasjerfly. Forskrekket, unnskyldte de seg straks og tilbød erstatning. USA begynte med en gang å vri kniven rundt i såret. De begynte å provosere (som i Hong Kong) unge mennesker. Også den britiske ambassadøren var involvert!

Som om Iran og resten av verden plutselig skulle glemme at Washington i løpet av sitt angrep på Irak for mer enn tre tiår siden faktisk skjøt ned et iransk passasjerfly (Iran Air flight 655, en Airbus-300), på en rutinemessig flytur fra Bandar Abbas til Dubai. I denne «ulykken” mistet 290 mennesker, blant dem 66 barn, livet. Dette ble betraktet som «utilsiktet skade».

Iranske ledere krevde da ikke «regimeskifte» i Washington. De betalte ikke for opptøyer i New York eller Chicago.

Heller ikke Kina gjør noe slikt, nå.

«Frigjøringen» av Irak (som faktisk er brutale sanksjoner, bombing, invasjon og okkupasjon) krevde mer enn en million irakiske liv, de fleste av dem kvinner og barn. For tiden er Irak plyndret, brutt i stykker og på sine knær.

Er dette den typen «frigjøring» enkelte av ungdommene i Hong Kong virkelig ønsker?

Nei? Men hvis ikke, finnes det noen andre typer foretatt av Vesten i moderne historie?

Washington blir mer og mer aggressiv, i alle deler av verden.

De betaler også mer og mer for kollaborasjon.

Og de er ikke redd for å oppmuntre og lære bort terrortaktikker til allierte tropper, organisasjoner og frivillige organisasjoner (NGO-er). Hong Kong er intet unntak.

Iran, Irak, Syria, Russland, Kina, Venezuela, men også mange andre land, bør følge nøye med på og analysere hvert eneste trekk gjort av USA. Vesten perfeksjonerer taktikker for å likvidere all motstand mot sitt diktat.

Det kalles ikke en «krig», ennå. Men det er det Folk dør. Livene til millioner blir ødelagt.


Creative Commons/ Med velvillig tillatelse fra Andre Vltchek. Han er filosof, romanforfatter, filmmaker og undersøkende journalist. Han har dekket kriger og konflikter i dusinvis av land. Tre av hans nyeste bøker er han revolusjonære roman Aurora og to anbefalte verk med politiske artikler: «Exposing Lies of the Empire» og «Fighting Against Western Imperialism». Andre lager filmer for teleSUR og Al-Mayadeen. Etter å ha bodd i Latin-Amerika, Afrika og Oseania, befinner Vltchek seg for tiden i Øst-Asia og Midtøsten, og fortsetter å jobbe rundt om i verden. [First published by China Daily – Hong Kong]

Denne artikkelen er oversatt til norsk og publisert av Midt i fleisen.


Vår uavhengige og kritiske journalistikk er 100 prosent avhengig av lesernes støtte. Vil du være med?

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.