Koronavirus – situasjonsrapport fra Italia

12
Illustrasjon: Shutterstock

Italia er nå stengt. I noen regioner er det forbudt å forlate hjemmet unntatt i helt nødvendige ærend. I Tolfa er barer og reaturanter stengt. Butikkene slipper inn en og en kunde. Bygatene er tomme og det vanlige sosiale livet finnes ikke mer. Det er forbudt å forlate byen, hvis det ikke strengt nødvendig.

Det italienske folkehelseinstituttet gir ut daglige bulletiner om situasjonen i koronaepidemien med tall og grafer over sjuke, dødsfall og aldersfordeling. En tabell over dødsfall per region viser et svært spesielt bilde:

Som en ser er 88% av dødsfallene konsentrert i to regioner, Lombardia, der epidemien begynte, og Emilia-Romagna. Begge regionene ligger på Posletta og har fra før av lav luftkvalitet og mye smog. En del undersøkelser tyder på at viruset fester seg ved partikler i lufta og kan bæres lenger på den måten. I resten av Italia utenom disse to regionene er dødsfallene så få at det i en annen situasjon ikke hadde nådd opp i nyhetsbildet.

Gjennomsnittsalderen på de avdøde er 79,5 år, og det er 70% menn. Denne grafen viser aldersfordelinga:

75% av de avdøde hadde minst to sjukdommer fra før.

Fram til 17. mars 2020 var det bare 17 av Covid-19 pasientene under 50 år som hadde dødd. Fem av dem var under 40 år og hadde alle sammen alvorlige sjukdommer fra før, blant annet hjerte-karsjukdommer og diabetes. Av samtlige avdøde var det bare 0,8% som ikke hadde noen sjukdom fra før.

Les: Kjærlighet i koronaens tid

Hele Italia i karantene

Italia får hjelp av leger fra Cuba, Venezuela og Kina

Italia får altså solidarisk hjelp fra Kina, Cuba og Venezuela, men ikke fra EU eller USA. Fra USA melder Defence One at US Air Force tvert i mot fløy en halvmillion testpakker for koronavirus ut av Italia til Tennessee i USA.

I krisetider lærer man en del om hvem som er venner og fiender.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Enebak Enebak says:

  Takk for tall fra Italia. Her på berget er det mye løsrevne enkelthistorier og bilder av folk i smittevernutstyr som veiver med armer og bein. Fakta er det lite av. Det er merkelig.
  Legg gjerne ut linker til offisiell statistikk.

 2. “The Chinese Virus”. Annen hver dag bruker Trump uttrykket “the chinese virus” og det gjelder da som sannheten i Nato-verdenen.
  Det hjelper ikke det aller,aller minste at vitenskapsmenn fra Kina og Iran sier at dette er helt feilaktig. Det det handler om er biologisk krigføring. Hvorfor skulle USA holde seg med 25 biologiske laboratorier i hele verden hvis de ikke skal brukes til noe? Israel har også flere.
  Jeg erindrer meg Sigurd Allern den gang han var redaktør av Klassekampen og stolt av at avisa var møkkagraver nr.1 i Norge.
  Vel,igår var da Rune Slagstad på banen og anbefalte tenkningen til Carl Schmitt (nazijuristen) og Thomas Hobbes( misantropisk filosof) som veiledere for Unntakstilstanden i Norge.
  Det finnes ikke tegn til at noen har tenkt å reise spørsmål om Trumps sannhet om det Chinese virus. Gud forby,vi har da en statsfinansiert avis!
  En eldre kar som jeg har ikke krefter til å lage en omfattende studium om hvordan dette Viruset oppsto og spredte seg. Det er en oppgave for en pasjonert gruppe som er hekta på sannheten.
  Men det jeg gjør er å skumme alternative webber og jeg skjønner faktisk hvorfor globalistene vil ha disse webbene sensurert og fjernet. Her er det gravd opp videoer og fakta som 180 grader motsier dette med det kinesiske viruset.
  En kan ta elitemøtet i New York 18 oktober 2019 som kalte seg “Event 201” med Bill Gates og Melinda som sentrale figurer. Videoen “A global pandemic exercise” fant jeg på webben
  https://www.winterwatch.
  Du store min. Dette er jo et wargame,eller et “strategy exercise” som temmelig nøyaktig handler om situasjonen nå. De innviede visste nøyaktig hva som foresto. Se selv!
  Allerede fra 1974 begynte en sentral kar som Henry Kissinger å jamre om Overpopulation på Bilderbergerkonferansene og det har også huset Rockefeller holdt på med i årevis,for ikke å snakke om World Wildlife Fund hvis gallionsfigur Prince Philip drømte om å gjenfødes som et dødelig virus som fjernet en god del av menneskene på jorda. (august 1988)
  Overpopulation er altså en meget gammel sak for globalistene.
  Så ønsker de seg også et totalomlegg av finans og pengesystemet i verden til digitalt,cashless system.
  Dette henger sammen med ideene om innplanterte chips,tvungen vaksinering og elektronisk innlandspass - alt sammen i sin helhet sikter seg inn på the New world order som en orwellsk politi og overvåkningsstat.
  En kar sa det slik på en web: det som nå foregår minner om en “global slow motion 11 sept 2001”. Da må man komme i hu at Patriot Act lovgivning,som forvandlet USA og verden, var skrevet ferdig et år forut for 11 sept.
  De miljøene som da ikke godtar den offisielle påstanden om det Chinese virus,mener at i visse regioner,Iran-Italia-Spania er CoronaViruset blandet opp med doser av sarin nervegass.
  Iran er nå nede for telling og overveier om de skal gå til angrep på de amerikanske biolaboratoriumene som finnes i nabostater som Aserbadsjan og Georgia.
  Her er det store oppgaver for sannhetssøkende folk,men sånn som tiden er vokser ikke slike på trær.
  Det er nok best å holde seg til Trumps “chinese virus”. Selv om tanken fører rett i avgrunnen.

 3. Avatar for INK INK says:

  Høy luftforurensning er en faktor i flere av de landene og regionene som er hardest rammet, som Lombardia i Italia, Wuhan og Hubei-regionen i Kina, Teheran i Iran og byer i Sør-Korea. I tillegg bor folk - og generasjonene - tett mange av disse stedene, flere steder er det også dårlige sanitærforhold, samt at mye sigarettrøyking er en faktor, spesielt gjelder dette menn i Sør Korea (men så vidt jeg har forstått er det en del røyking i Italia også).

  Her forklarer epidemiologen, Dr. Devra Davis hvorfor disse faktorene er viktige:
  https://www.usnews.com/news/best-countries/articles/2020-03-16/commentary-pollution-in-italy-china-and-iran-worsens-the-coronavirus-impact?utm

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Vi har et meme for å beskrive dere, og det heter “boomer cope posting”
  grief cycle

  Om du tar en titt på multiresistent tuberkolose, er det ett ennå bedre treff.

 5. Her skriver da F.William Engdahl en lengre utredning om insider Bill Gates som heter Coronavirus and the gates Foundation og ligger ute på https://journal-neo.org.
  Allerede 18 mars 2015 forberedte Bill Gates sine tilhørere om en global pandemi:
  “Of all the Things that could kill 10 million People or more,by far the most likely is an epidemic.”
  Det hører med til historien av Norway,den amerikanske delstaten i nord,skal ha finansiert Bill Gates CEPI som skulle utvikle vaksiner mot den kommende pandemien med oppunder 1 milliard kroner. Det siste gjenstår å undersøke nøyere.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Så når Italia hadde 600 dødsfall i går, så var det i realiteten Lomabardia som hadde de.
  Om 10 millioner i Lombardia klarer 600 døde i døgnet, så vil resten av Italia, med 5/6 av befolkningen fort kunne få 5*600 = 3000 døde på en dag.
  Regnestykket er ikke helt korrekt, da resten a Italia har døde også, men illusterer hvordan det fort kan bli.

  lomarbia
  Dødsfallene ligger etter i tid i forhold til smittespredningen, og det virker ikke ut som antall smittede er på vei til å flate ut ennå.
  Probability-density-left-axis-and-cumulative-distribution-right-axis-of-the
  Da smittetde per dag oftest er normalfordelinger, så vil det være igjen veldig mange som skal smittes, når veksten i antall smittede per dag begynner å avta, ca 84% om jeg husker riktig.
  Når antall smittede begynner å gå ned, vil 50% fremdeles være igjen.

 7. Noen bidrag til akkurat det.Her er 5 linker .
  Søk på TV 2 og etter artikkelen fra 2017, Davos. Video : https://www.tv2.no/a/8870965/

  “Erna lanserer nytt vaksine-samarbeid med Bill Gates – bidrar med en milliard”
  Der ligger en interessant video. Håper du finner den. Den ville ikke åpne seg her tidligere, men du kan jo prøve med linken over først.

  Det kom i tillegg to milliarder til. Artikkel 27.3.2020.

  “Vi har beregnet at løpet for disse åtte vaksinene med alle faser og fram til en lisensiert vaksine kan tas i bruk, vil koste 20 milliarder kroner. Vi har mellom ti og 15 prosent av disse midlene nå.”

  Vet ikke om du så kommentaren min her om CEPI .

  CEPI er et partnerskap av offentlige, private og humanitære organisasjoner som skal stimulere, koordinere og finansiere utvikling av vaksiner mot utvalgte sykdommer, særlig der denne utviklingen ikke skjer gjennom markedsinsentiver.
  Japan, Norge, Tyskland og stiftelsene Bill & Melinda Gates Foundation og Wellcome Trust stod i 2017 bak en samlet oppstartsinvestering på 4 milliarder kroner. India var en av initiativtakerne til CEPI. EU-kommisjonen støtter CEPIs mål.
  forts.neste del under.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

4 flere kommentarer

Deltakere