Italiensk virusekspert: – Det er galskap. Det er ingen pandemi.

190
Viruseksperten Maria Rita Gismondo ved Macrobiologia Clinica, Virologia e Diagnostica Bioemergenze, ved Ospedale Sacco i Milano. Kilde: Il Gazzettino

Den italienske viruseksperten Maria Rita Gismondo, direktør for klinisk mikrobiologi, virologi og diagnostikk for haste-biologi ved laboratoriet ved Sacco Hospital i Milano, der prøver av mulige smittebærere er analysert, sier:

«Det er galskap. Vi snudde en infeksjon som er litt mer alvorlig enn influensa til en dødelig pandemi. Se på tallene. Det er ingen pandemi».

«Denne galskapen vil gjøre mye skade, spesielt fra et økonomisk synspunkt. Englene mine (medarbeiderne) er utslitte. Jeg løper for å bringe frokost til dem. I dag er søndagen min på Sacco sjukehus. Vær så snill, senk tonen! Fredfull søndag!»

Gismondo er intervjuet i noen TV-kanaler og blir gjengitt blant annet i Il Gazzettino der hun legger til:

«Les! Det er ikke en pandemi! Influensadødeligheten i løpet av den siste uken har vært 217 dødsfall per dag! For Coronavirus 1 !!! «.

Vi har også prøvd å understreke det samme som Gismondo. Hun har en helt annen tyngde for sine uttalelser, men våre konklusjoner er de samme. Til nå har vi ikke sett noe som likner en pandemi. Les tallene!

Koronoavirus og massehysteri

Den virkelige pandemien er ikke sjukdommen, men massehysteriet. Det smitter gjennom mediekanalene og myndigheter og er potensielt svært farlig.

PS: Hvis man vil, kan man gjerne lese Eugène Ionescos stykke Neshornet som en allegori over den typen massehysteri og massepsykose som vi opplever mer og mer av i vår tid. Han skrev stykket på bakgrunn av erfaringene fra Romania i mellomkrigstida. Men stykket kan også oppfattes som høyaktuelt i dag.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Under en vanlig influensa dør 300000-600000 mennesker. Til nå har bare 3100! dødt av Corona siden 22.01. Dette er ingen pandemi.

 2. Ja , du kan kanskje vente med å uttale deg til viruset har fått ‘brent seg ut’…
  Vi er midt inne i pandemien og vi vet ikke hvordan det ender .
  Vi vet heller ikke om viruet muterer og om det kan utvikle seg til å bli enda farligere.
  Derfor bør vi være ‘føre var’ og ta forholdsregler.
  Jeg har fulgt med på virusspredninger før .
  Er enig i at mange av de tidligere virusutbruddene har vært overdimensjonert og vist seg å ikke være så farlige.
  Det er jo det som er faren med å rope ulv…ulv… i tide og utide .
  Men , nei , dette coronaviruset tror jeg er farligere enn de foregånde.
  Vi får se hvordan det utvikler seg .
  Kan hende det kan være bra også om globalismen (som er motoren i dette viruset) kan få seg en knekk .
  Aldri så galt at det ikke er godt for noe…

 3. Avatar for Caramba Caramba says:

  I tidligere stadier av en epidemi finner man den beste tilnærming til prediksjon av endelig dødelighet ved å utgå fra andelen døde blant smittede der sykdomsforløpet er kommet så langt (83 dager ifølge en kinesisk studie) at det er avklart om det ender med døden eller ei (såkalt «closed cases»). Den globale dødsprosenten er nå (3. mars) ifølge worldometer -siden 3120/51396 = 6,07%. I Kina er dødsprosenten 2945/50311 = 5,85%; i resten av verden 175/1085 = 16,1%. (Det er misbruk av statistikk når Kina, WHO m.fl. sminker tallene med å regne antall døde på det totale antall smittede og dermed inkluderer pågående tilfeller i nevneren, mens de blant disse som kommer til å dø med nødvendighet er fraværende fra telleren.) Dette gir en dødelighet globalt på ca. 60 ganger et gjennomsnittlig influensa-virus.
  Det er fortsatt meget tidlig i pandemien og de offisielle tallene må tas som en omtrentlig pekepinn. I Kina er det åpenbart høye mørketall, liksom sannsynligvis også i land som Iran, Thailand og USA. Vi presenteres for misvisende tall når det foreligger politiske grunner til å pynte på tallene eller manglende vilje til å teste for viruset eller manglende evne til å teste for viruset. Det tør være opplagt at disse faktorene oppviser høy variasjon nasjoner imellom.
  Singapore har utmerket seg internasjonalt med den høyeste beredskap for viruset (siden 03.01) og de mest gjennomtenkte tiltak for å nekte det fotfeste. Den først smittede i landet ble registrert 23.01, men fortsatt har de ikke mer enn 108 smittede, hvorav kun 30 tilfeller fortsatt er uavklarte. De har ingen dødsfall og kun 6 tilfeller i seriøs/kritisk tilstand. Deres finmaskede sikkerhetsnett for å registrere og isolere potensielt smittede gjør at dette er tall vi kan stole på som tilnærmet fullstendige. Hvis Singapore ender opp med kun et par dødsfall og bare rundt 2% døde, representerer dette en nedre grense for hva noen nasjon kan håpe på. Ingen annen nasjon synes være i stand til å kvele epidemien allerede i fødselen.
  Tall fra Sør-Korea og Italia må antas å være blant de mest pålitelige, selv om de ikke er i stand til å fange opp alle tilfellene. Det er stygge tall herfra, hhv. 28/62 og 52/201 døde. Selv om disse dødsprosentene helt sikkert vil synke, indikerer disse tallene at det kan være urealistisk å tro at den globale dødsprosenten fra pandemien vil ende opp under 4% av antall smittede.
  En kritisk faktor vil være hvor radikale tiltak som gjennomføres og kapasiteten til helsevesenet. Det er urealistisk å tro at vestlige nasjoner vil være i stand til å gjennomføre like radikale tiltak som Singapore, Kina og Sør-Korea. Hvis ikke vestlige genpuljer er vesentlig mindre utsatt for smitte og alvorlige sykdomsforløp enn i Øst-Asia, er det grunn til å frykte at tall på smittede og døde vil bli relativt styggere i Vesten enn i Øst-Asia. Dette viruset er både langt mer dødelig og mer smittsomt enn influensa. Man bør ikke stirre seg blind på at tallene foreløpig er beskjedne, siden vi fortsatt befinner oss meget tidlig i pandemien.
  En annen sak er at både neddyssing (først) og opphaussing (dernest) av virusfaren kan tenkes inngå i en bekymringsfull global agenda som befinner seg et godt stykke utenfor tankehorisonten til folk flest. Det kan være at følgende perspektiv ikke er helt skivebom:

  https://www.youtube.com/watch?v=kLm31bsZXYI
 4. Avatar for K11 K11 says:

  Det er noe som ikke henger på greip her.

  Kina satte angivelig halvparten av sin befolkning, over 700 millioner mennesker, i karantene. Dette er ti prosent av verdens befolkning. Gatene ble tomme i flere multimillionbyer, fabrikkene ble stengt, containerskipene stoppet opp, myndighetene kjørte rundt i biler som sprayet og desinfiserte gater og husvegger. Nå sies det at Kina har gjenopptatt sin aktivitet, men hvor er i så fall alle bildene og filmene fra Wuhan? Alle reportasjene som dokumenterer at det er business as usual igjen? Og hvor blir det av alle de kinesiske varene i butikkhyllene våre? Har containerskipene begynt å gå igjen?

  Norske myndigheter har tidligere antydet at viruset er en liten anelse farligere enn vanlig influensa, og at dødeligheten er svært lav. Men hvorfor tok da Kina slike drastiske grep? Hvorfor satte de nesten en milliard mennesker i karantene? Og stengte ned store deler av landets industrielle produksjon? Hvorfor gjøres noe sånt hvis viruset bare er en anelse farligere enn influensa?

  Jeg har lest mange skremmende rykter om dette viruset. Noen av disse går ut på at viruset først blir virkelig farlig ANDRE gang man blir smittet. Noen går ut på at det er veldig vanskelig for kroppen å bli kvitt viruset overhodet. Noen går ut på at viruset kan overleve i hele ni dager på overflaten av dørhåndtak, emballasje, etc. Jeg gidder ikke gå i detalj på alle ryktene som går ut på at det er et genmodifisert biovåpen, da folk har en tendens til å stemple slike teorier som sci-fi og sinnssyke konspirasjonsteorier. Av samme grunn nevner jeg heller ikke tanken om at viruset egentlig er en psyop. (Folk tror ikke at psyops eksisterer heller.)

  Hvis dette viruset virkelig eksisterer og er så farlig som ryktene sier, kan man forstå at myndighetene prøver å berolige befolkningen ved å sammenligne det med influensa og forkjølelse. De vil tross alt ikke skape panikk, ikke overbelaste helsevesenet, ikke få folk til å panisk hamstre matvarer i butikkene.

  Jeg har en mistanke om at samfunnet vårt kommer til å endre seg dramatisk i årene fremover. Og viruset blir påskuddet for å iverksette flesteparten av endringene.

 5. Er det noe dypstaten vil så er det en global økonomi som fungerer , så der bommet du.
  Nei , tror heller det er ‘Moder Jord’ som slår tilbake mot det sinnsyke globale systemet.
  Resultatet etter at Corona har ‘brent seg ut’ er mindre global økonomi .
  For oss mennesker er det bare positivt !!

 6. Avatar for K11 K11 says:

  Man kan spørre seg om media er til å stole på, men her er ihvertfall essensen av det jeg har lest i media, samt noen av mine tanker om det:

  20 % av coronasmittede hittil er så alvorlige tilfeller at de må legges inn og behandles på sykehus i snitt i to uker hver. WHO e.l. eksperter har antydet at 70-80 % av verdens befolkning blir smittet etterhvert.

  Hvis 70 prosent av Norge blir smittet, er det vel rundt 3,5 millioner mennesker det er snakk om. Og 20 prosent av dette er ca 700 000, om jeg ikke regner helt feil nå.

  700 000 ekstra pasienter på sykehus. Ikke alle samtidig, så klart, men spredt utover et tidsrom på et år eller noe sånt, kanskje. I snitt skal hver av disse pasientene være innlagt i to uker.

  Hvordan vil norske sykehus håndtere den situasjonen? Mtp. hvordan situasjonen hittil er blitt håndtert?

  Her må man vel ta høyde for at mange ansatte ved sykehusene også blir smittet, og at noen av dem dør. Samt at det allerede nå er tomt for utstyr, og kanskje snart tomt for sengeplasser, for alt jeg vet. Det er også en begrenset mengde personell tilgjengelig.

  Også må man ta høyde for den øvrige panikken og alle konkursene, masseoppsigelsene og massepermitteringene som kommer i diverse bransjer. Allerede nå har et flyselskap gått konkurs, og andre kansellerer mange flyvninger og permitterer ansatte. Snart følger flere bransjer etter. Dette får store ringvirkninger.

  Enkelte forståsegpåere hevder at man ikke kan utvikle immunitet mot viruset, og andre gang man smittes, er sykdommen angivelig langt mer dødelig enn første gang. Muligens dødelig også for mange som ikke er i risikogruppene.

  Underlig at konserter, fotballkamper og andre sportsarrangementer fortsatt går av stabelen. Også underlig at norske busser og tog fortsatt går, og at skolene o.l. er åpne.

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Neida. Det står for Kjokoladede Kake Kjomp

 8. Skremmende at folk skriver slikt

  Tror ikke hun dama HAR lest tallene, heller ikke redaktøren i Steigan som poster dette. Det er 5,883 smittet og 233 døde i Italia av Coronaviruset. Mange mange ganger flere enn 1 person om dagen. Jeg fatter ikke hvorfor folk vil at dette ikke skal være en Pandemi og ufarliggjøre den, det er nettopp DET viruset vil vi skal gjøre, slik at den får drept flest mulig. Skummelt at folk tenker slik, for da tar de ikke forhåndsreglene og mange flere blir smittet. Jeg har KOLS og vil være en av de som vil dø av dette. FY DERE !

  Her kan en se de virkelige tallene fra hele verden;
  https://www.worldometers.info/coronavirus/

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

182 flere kommentarer

Deltakere