Epstein: Et svært beleilig selvmord

0
Retten nektet Epstein å slippe ut mot kausjon. Nå er han død på cella. Skjermdump fra CBSN

En del svært rike og svært mektige mennesker puster lettet ut. Det er meldt at den pedofilidømte Jeffrey Epstein har begått «et tilsynelatende selvmord» mens han lå på selvmordsovervåking i fengselet. Formuleringa er ikke vår. Selv hovedstrømsmedier har store problemer med å skjule sin skepsis.

Denne formuleringa går igjen hos CBS, Washington Post, New York Times og CNN, bare for å nevne noen.

Kongressrepresentant Alexandria Ocasio-Cortez skriver på Twitter: «Vi trenger svar. Masser av dem.» AOC føler seg åpenbart ikke helt overbevist. Hun får straks svar: «Spør Clintons. De har dem.»

Paul Krugman skriver på Twitter:

Den beste Epstein-tweeten var det kanskje John McAfee som sto for:

Hele Epstein-saka viser at vi lever i et paranoid fantasiunivers? Tja, kanskje det. Det er i hvert fall helt opplagt at en del svært mektige mennesker nå puster lettet ut over at den pedofilidømte Epstein, som de har hatt så mange fester med og som de har fløyet Lolita Express sammen med – inkludert hans mange ungjenter, at han har vært så utrolig hensynsfull at han har tatt sitt eget liv. Så slipper de å høre ham i retten bli spurt ut om akkurat dette. På toppen av den lista står Bill Clinton.

Vanity Fair skrev 19. juli 2019:

“It’s Going to Be Staggering, the Amount of Names”: As the Jeffrey Epstein Case Grows More Grotesque, Manhattan and DC Brace for Impact

Magasinet skriver om en bølge av panikk som sprer seg gjennom Manhattan, Washington og Palm Beach mens Epsteins tidligere nære venner og bekjente forbereder deg på å skape så stor avstand mellom seg og sin gamle kompis som mulig.

På lista over Epsteins «samling av folk» som han kalte det finner vi «et stort antall prominente politikere i USA, mektige toppsjefer i forretningslivet, tidligere presidenter, en berømt statsminister og andre verdensledere» som dommerpanelet i U.S. Court of Appeals for the Second Circuit formulerte seg.

Det er et mysterium hvor hans formue på 500 millioner dollar kom fra. En teori er at han presset rikingene for penger på en fiks måte. De skal ha blitt invitert til å investere noen millioner i hans fond mot at han skulle unnlate å publisere noe om dem. Fordelen ved dette er at det er helt legalt, og det er til og med rentebærende.

I Storbritannia venter kongehuset og skandalepressa i spenning på hva Epstein-dokumentene eventuelt vil avsløre om prins Andrew.

Allerede 19. juli reiste Raúl Ilargi Meijer spørsmålet om hvor lang tid det ville ta før Epstein ble funnet død.

«To summarize my thoughts on this, and the reason I started writing this, I can’t see Epstein living much longer. There are too many people who would rather see him dead, including perhaps himself. And there are very few people who want him to get into lengthy talks with prosecutors who are actually looking for the truth.»

Caitlin Johnstone kommenterer det tilsynelatende selvmordet her. Hun viser også gjennom sitater hvordan skepsisen tyter fram sjøl i hovedstrømsmediene. Sjølmordet er liksom så altfor beleilig for så veldig mange svært rike og mektige mennesker. Er de alle nå blitt konspirasjonsteoretikere? De burde passe seg. FBI har nylig slått fast at «konspirasjonsteorier utgjør en hjemlig terrortrussel».

Mest sannsynlig vil man nå forsøke å gravlegge hele denne stinkende saka sammen med levningene av Jeffrey Epstein. Spørsmålet er bare om Espteins ofre og deres advokater vil la det bli med det. Men hvis de fortsetter anklagene bør de antakelig være på vakt når de går forbi åpne vinduer.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.