Kronprins Haakons nettverk

0

I artikkelen Kongehus og kremmerhus skrev jeg litt om hvordan kronprins Haakon bygger et nettverk som knytter ham til de rikeste og mektigste kreftene i verden. Her er en foreløpig skisse av dette nettverket. Hvis jeg får tid skal jeg jobbe videre med den. Eller kanskje det finnes en kritisk journalist som har lyst på å ta over herfra?

haakons nettverk2

Forklaring:

Kronprins Haakon deltar på møter i Bilderberg-gruppa og World Economic Forum. Han sitter i styret for Young Global Leaders, en klubb av milliardærer og kongelige, som i følge Business Week er «verdens mest eksklusive sosiale nettverk».

Han har stiftet Global Dignity sammen med John Hope Bryant, som har jobbet som rådgiver både for George W. Bush og Barack Obama. Kronprinsen er god venn av Bill Gates, som driver en av verdens største veldedige stiftelser, og som er blitt kritisert for urimelig påvirkning av politikere og mediefolk. Kronprinsens svoger, Per Høiby, er grunnlegger og partner av First House, som er beryktet for sitt oppkjøp av politikere og mediefolk. Den eneste internasjonale organisasjonen First House prioriterer er FIPRA. FIPRA har tette forbindelser med Bilderberg-gruppa og de har spesialisert seg på å påvirke politiske beslutningsprosesser over hele verden. First House har antakelig Norlandia på sin kundeliste. Og Norlandia er sponsor til Global Dignity Norge.

Forrige artikkel– Vi ser slutten av oljealderen
Neste artikkelRepresentativt valg?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).