Kronprins Haakons nettverk

16

I artikkelen Kongehus og kremmerhus skrev jeg litt om hvordan kronprins Haakon bygger et nettverk som knytter ham til de rikeste og mektigste kreftene i verden. Her er en foreløpig skisse av dette nettverket. Hvis jeg får tid skal jeg jobbe videre med den. Eller kanskje det finnes en kritisk journalist som har lyst på å ta over herfra?

haakons nettverk2

Forklaring:

Kronprins Haakon deltar på møter i Bilderberg-gruppa og World Economic Forum. Han sitter i styret for Young Global Leaders, en klubb av milliardærer og kongelige, som i følge Business Week er «verdens mest eksklusive sosiale nettverk».

Han har stiftet Global Dignity sammen med John Hope Bryant, som har jobbet som rådgiver både for George W. Bush og Barack Obama. Kronprinsen er god venn av Bill Gates, som driver en av verdens største veldedige stiftelser, og som er blitt kritisert for urimelig påvirkning av politikere og mediefolk. Kronprinsens svoger, Per Høiby, er grunnlegger og partner av First House, som er beryktet for sitt oppkjøp av politikere og mediefolk. Den eneste internasjonale organisasjonen First House prioriterer er FIPRA. FIPRA har tette forbindelser med Bilderberg-gruppa og de har spesialisert seg på å påvirke politiske beslutningsprosesser over hele verden. First House har antakelig Norlandia på sin kundeliste. Og Norlandia er sponsor til Global Dignity Norge.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


16 KOMMENTARER

 1. Det der ser korrekt ut – og helt i tråd med det jeg har funnet. Jeg mistenker linke til saudi arabia sitt internasjonale pengefond også. Men har ikke lykkes å finne koblingen ennå. Der må være en fellesnevner jeg ikke enda ser.

  Forøvrig nevnes Fipra og first house. Fibra er et privateid organ som jobber tett opp mot makta i bryssel. Og det kan virke som alle nye regler og ideer kommer fra denne paraplyorganisasjonen. First House sin oppgave i norge er å bidra med informasjon og strategi for norges implementering av globalistenes ideologi (som setter korporasjon øverst og menneskene nederst i rang)

  B.

 2. Bilderberg er et forum for Verdens maktelite som har som uttrykt målsetning å innføre et Verdenstyre. Dette innebærer at Nasjonalstaten forutsettes avskaffet. Haakon er ikke alene om å delta. Pressen deltar, men har forpliktet seg ihht «Chatham Rules», ikke å referere fra møtene. Hva med å stille disse deltakerne for retten?

  Norges Lover:
  § 111. Krenkelse av Norges selvstendighet og fred
  Med fengsel inntil 15 år straffes den som ved bruk av makt, trusler eller på annen rettsstridig måte volder fare for at Norge eller en del av Norge
  a) innlemmes i en annen stat,
  b) blir underlagt en fremmed stats herredømme,
  c) eller en stat som Norge er alliert eller i kampfellesskap med, blir påført krig eller fiendtligheter,
  d) påføres vesentlige begrensninger i sin selvbestemmelsesrett, eller
  e) løsrives.

  • Å avskaffe nasjonalstaten ville jo være posiivt i seg selv:) men i denne sammenheng handler det vel om underordning av uniform hierarkisk styring gjennom en samlet elite, og lengre demokratisk distanse til politiske avgjørelser. Jeg vil imidlertid bruke lovverket til å kreve fullt innsyn i disse prosessene, og vise hvordan disse menneske direkte byråkratiserer folkemord. Sosiale ingeniører med tanke på størst mulig økonomisk utnytting. Ned med kongehuset, storting og regjering. La folket se hvordan rettssystemet fungerer. Loven er ikke på din side. Politiet og militære beskytter materielle verdier for overmakten. Og folk underkaster seg villig enhver form for kontroll og overvåking.

   Artig at krompen pleide å dra på hip hop konserter og digge Rage against the machine i sin ungdom. Rimelig fjern fra disse idealene og protestene i dag. Folkeforræder.

   • Har du forslag til hva vi skal gjøre når flertallet av befolkningen er mere opptatt av Fyllekjøring, Fotball, Sangstevner, Skirenn, OL – og Presse og Rettsvesen er med på notene?

    • Jeg ser dette som perioden for avsløring og kritikk, analyse og strategiutvikling. Det må ikke bare bygges opp nye strategier og organisasjonsformer, det må også skapes nye narrativer som kan bære dem.

 3. Hei, hvilke andre beviser har du for «nettverket» ditt enn at han har møtt disse menneskene?

  Som kronpris er det jo ikke direkte unormalt at han fra tid til annen møter en (inter)nasjonal bedriftsleder eller et statsoverhode? Er man i et nettverk sammen fordi man kanskje har truffes ved en eller flere anledninger? Isåfall kan man jo trekke dette ut i det uendelige.

  La oss ta ett eksempel: Haakon har sikkert en eller annen gang foretatt en offisiell åpning av la oss f.eks. si et oppdrettsanlegg på Vestlandet. Blir eieren av dette oppdrettsanlegget da en del av kronprinsens nettverk fordi han har truffet ham og hilst på ham? Får han da kontakter inn i World economic forum eller en felles venn med Bill Gates?

  Jeg syntes du bør begrunne på hvilken måte du mener kronprinsen eventuelt skal ha begunstiget seg av dette «nettverket» på. For meg blir det spekulativt og tynt å kun reise spørsmålet uten å følge opp.

  P.S.
  Jeg er ikke royalist 😉

  • Du misforstår. Jeg har ikke beskyldt Haakon for å begunstige seg. Jeg har vist til at han er med i noen av de mektigste nettverkene i verden. Disse nettverkene har en politisk agenda og ønsker å utvikle den globaliserte kapitalismen i en viss retning. Disse foraene er den globaliserte kapitalismens politiske nettverk for å drive igjennom agendaen til de 0,01% rikeste i verden. For eksempel deltok Haaokon i World Economic Forums Global Redesign Initiative i 2010. Deres oppgave var:
   * Systemic recommendations – Broad guidelines and concrete proposals to improve the systemic coherence and impact of global institutions and arrangements, including an elaboration of the shared values and changes in political culture that are crucial to achieving effective global cooperation in the 21st century.

   * Issue-specific recommendations – Proposals to reform or redesign structures and arrangements of international cooperation in individual problem areas.
   Når verdens rikeste møte for å redesigne verden, er det opplagt at de gjør dette ut fra sine interesser og sine verdier. Man må være utillatelig naiv for å tro noe annet. http://www.weforum.org/issues/global-redesign-initiative
   Young Global Leaders er i alt overveiende grad framtidas kapitalistiske ledere. Det er bank, finans og annen storkapital, samt representanter for det politiske establishment med samme verdigrunnlag.
   Kongehuset skriver på sine nettsider:

   Kronprins Haakon var medlem av Young Global Leaders (YGL) fra etableringen i 2005 og fram til høsten 2010, da han gikk inn i styret ¨, som er YGLs høyeste organ. Kronprinsen er fortsatt medlem her.

   Dette nettverket av yngre ledere er de unges viktigste stemme inn i Verdens økonomiske forum. De nye medlemmene i 2009 hadde en bakgrunn fra 65 land, alle regioner i verden og fra lederstillinger innen næringsliv, politikk og samfunnsliv, forskning, frivillige organisasjoner og media. Felles for dem er at de har en viktig rolle i samfunnet gjennom sin lederfunksjon. I overkant av 100 medlemmer blir invitert til det årlige møtet til Verdens økonomiske forum i Davos.
   http://www.kongehuset.no/artikkel.html?tid=83551
   Kronprinsen er ikke en som bare klipper snorer, han er en av ei ekslusiv lita gruppe globaliserte ledere som er med på å utforme framtidas politikk.
   De strategiske partnerne til World Economic Forum hvis hva slags økonomiske interesser som står bak:
   http://www.weforum.org/strategic-partners
   Dette er noen av verdens aller rikeste og mektigste selskaper. De driver ikke med dette for moro skyld. De gjør det for å forme verden i sitt bilde og for å opprettholde sin makt. I dette spillet er Haakon en aktiv og viktig operatør.

  • At Kronprinsen åpner et oppdrettsannlegg er i seg selv miljøkriminalitet på sitt værste. Han legitimerer det giftige miljøavfallet, og mange tror ham og spiser giftig mat.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.