Avtalen om Nordøst-Syria virker

0
© Photo: Strategic Culture Foundation

Sotsjiavtalen som ble inngått mellom Russland og Tyrkia stanset den illegale og brutale tyrkiske invasjonen i Nordøst-Syria og sørget for at den syriske hæren nå kontrollerer store deler av denne regionen. Hæren har også inngått avtaler med det kurdiskdominerte SDF slik at de nå handler militært sammen mot ikke minst den tyrkiskkontrollerte terroristhæren FSA.

Russiske styrker har bygd midlertidige bruer over Eufrat slik at handelen mellom norøstregionen og resten av Syria kan komme i gang igjen. Sammen med den syriske hærens framrykking oppretter det sivile syriske statsapparatet igjen sine funksjoner der for første gang på mange år. Det vil erstatte den kurdiskdominerte administrasjonen i regionen.

Kartet over disse linjene viser den militære situajonen per 1. november 2019. Det er all grunn til å regne med at hele regionen vil bli frigjort og at det vil åpne for den avgjørende offensiven mot terroristenes høyborg i Idlib.

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no