Syrere konfronterer USAs okkupasjonshær og SDF i Hasakah

0

Syrere i en landsby i den nordøstlige provinsen Hasakah, med hjelp fra den syriske arabiske hærens enhet utplassert i området, konfronterte en amerikansk hærkolonne med pansrede kjøretøyer og tvang dem til å slå retrett, og landsbyboere lenger mot nordøst i Hasakah-provinsen støtte sammen den USA-sponsede kurdiske SDF som raidet landsbyene deres. Dette skriver den offisielle syriske nyhetskanalen SyriaNews.

Følgende rapport fra den syriske nyhetskanalen Ikhbariya (forbudt å sende i den frie verden) beskriver de ovennevnte konfrontasjonene:

Lokale kilder rapporterte at en konvoi av amerikanske okkupanter, bestående av fem kjøretøy, forsøkte å krysse fra landsbyen Al-Mujaibara mot en av sine baser på landsbygda i Hasakah, konfronterte lokalbefolkninga dem med støtte fra den syriske arabiske hæren. Konvoien ble stanset og utvist fra området.

I Rmelan-området på landsbygda i Qamishli fant det sted folkelige demonstrasjoner for å fordømme krenkelsene fra den kurdiske SDF-militsen, der demonstrantene holdt plakater som fordømte deres undertrykkende praksis og restriksjoner på innbyggerne.

Lokale kilder sa at protestene fant sted i landsbyene Yusufiya og Al-Junaidiah, som tilhører Rmelan-området på den nordøstlige landsbygda i Qamishli, mot den SDF-støttede militsen, som støttes av den amerikanske okkupasjonsstyrken, og krever at deres soldater utvises fra området og krever en slutt på dets praksis, konfiskering av folkets levebrød og eiendom, tjuveri og smugling av olje, og en slutt på kidnapping av unge menn for å tvinge dem til å kjempe i sine rekker.

Kildene uttalte at demonstrantene blokkerte hovedveiene med brennende dekk og steiner og sang slagord som fordømte SDF-militsen, som brakte forsterkninger til området for å undertrykke og spre demonstrantene.

Det amerikanske regimet opprettholder en ulovlig tilstedeværelse i Syria, utfører ulovlige og terroristiske operasjoner mot folket, stjeler syrisk olje og hvete, og støtter terrorgrupper i deres krigsforbrytelser mot det syriske folket, skriver SyriaNews.

Kurderne er en minoritet i Nordøst-Syria

I Nordøst-Syria som helhet, altså det området som er okkupert av USA med støtte fra SDF, er den arabiske befolkninga i flertall. Det er bare i noen små områder rundt Hasaka at kurderne er i flertall, og også der er det en betydelig arabisk befolkning.

Forrige artikkelUruguay: Domstol krever at Pfizer beviser effektiviteten og sikkerheten til vaksinasjonen innen i dag
Neste artikkelNATO truer kinesiske verdier