Klassekampen ser Idlib som «opposisjonens siste skanse»

0
al-Nusra, det vil si al-Qaida, har til nå hatt full kontroll over Idlib-provinsen.

Av Eva Thomassen.

I Klassekampen 1. august 2019 får vi en oppdatering av situasjonen i Idlib formidlet av journalist Amal Wahab.

Wahab skriver at Idlib er «opposisjonens siste skanse». Hvordan er det mulig å kalle Al-Qaida «opposisjon»? Idlib er det stedet i verden Al-Qaida har en trygg havn. Det er opp mot 100 000 terrorister i Idlib. Det er skremmende, men det synes som det igjen legges en beskyttende hånd over terrorgruppene i Idlib som i Øst-Ghouta, som i Øst-Aleppo. Rapportene er nøyaktig de samme. Egentlig hadde det holdt å bare skifte ut navnene på stedene.

Klassekampens oppslag 1. august 2019. Fotografiet er som man ser fra det al-Qaida-assosierte White Helmets.

17 landsbyer er jevnet med jorda skriver Wahab? Hvor mange landsbyer er det i Idlib? Jeg har forhørt meg med «uavhengige» kilder i Syria og de vet ikke hvor mange landsbyer det er i Idlib. Hadde heller ikke kjennskap til at det var 17 landsbyer som er jevnet med jorda. Klassekampen opplyser ikke hvem kilden er. Vi får håpe det er flere landsbyer i Idlib enn de 17 som er jevnet med jorda…

Bombing av sykehus?

Det samme med sykehus. Det finnes ikke noe land i verden som har så mange sykehus som Syria. I Øst-Ghouta, Øst-Aleppo og nå Idlib er det sykehus på hvert gatehjørne skal man tro kildene vestlige medier bruker. I følge det offentlige Helsedepartementet finnes det 34 sykehus i Idlib. Vi vet at det er over hundre vestlige bistandsorganisasjoner samt filialer som har etablert «sykehus» i Idlib. Disse har ikke levert koordinater til syriske myndigheter og disse ikke-eksisterende sykehusene er således militære mål. Hvorfor leverer ikke NGOene koordinater til syriske myndigheter? Jeg stilte akkurat det spørsmålet til Leger Uten Grenser når de var formidleren av all påståtte bombingen av sykehus i Øst-Ghouta. Svaret jeg fikk var at Leger Uten Grenser ikke hadde kontroll med sine lokalansatte. De bare støttet dem økonomisk og med medisinske utstyr. Bistandsorganisasjonene har ikke egne ansatte i Idlib eller i de andre områdene som var kontrollert av terrorgrupper fordi det er for farlig å oppholde seg i disse områdene. Så i likhet med mediene som heller ikke er i Idlib er man avhengig av ikke verifiserbare kilder og da risikerer man at det «siste» sykehuset bombes igjen og igjen.

Klassekampen og kildenes makt

14. desember 2016 skrev Amal Wahab i Klassekampen at det pågikk en massakre i Øst-Aleppo. Kilde?

For å forstå situasjonen i idlib må man forstå hvorfor Idlib er så viktig og samtidig så avgjørende for krigen mot Syria. Idlib ligger på grensen til Tyrkia. Idlib blir ansett som «revolusjonens vugge». Det var i Idlib denne Nasjonalkoalisjonen skulle regjere fra. Nasjonalkoalisjonens plan for et nytt Syria skulle utformes i Idlib. Det var i Idlib terrorgruppa «Free Syrian Army» (FSA)ble etablert. FSA ble solgt inn som en regulær hær.

Nasjonalkoalisjonen og FSA hadde støtte fra Norge.

FSA er i Idlib og er Tyrkias terrorgruppe så og si. Sammen med Al-Qaida affilierte grupper og paraplyterrorgruppa HTS har de kontroll over hele Idlib.

Espen Barth Eide 9. desember 2012: Norge anser i dagens situasjon Nasjonalkoalisjonen som den legitime representanten for det syriske folket.

Det var fra grensebyen Gaziantep i Tyrkia all virksomheten fant sted. Alle utenlandske terrorister ble sluset inn i Syria via grenseoverganger i disse områdene. Tonnevis av våpen fant vegen inn i Syria og til Idlib. Pengene til å finansiere krigen ble smuglet inn fra Tyrkia til Idlib. Hele sykehus, ambulanser, medisinsk utstyr. Det var i Idlib blant annet norsk Folkehjelp satset på å bistå den syriske «revolusjonen». Norsk Folkehjelp er fortsatt gjør i Idlib etter over åtte år.

Hva driver Norsk Folkehjelp med i Idlib?

Amnestipolitikken Syria har ført gjennom hele krigen har foregått overalt i Syria mellom opprørere og myndighetene. De som velger å legge ned våpen få amnesti. Opprørere som ville fortsette med terror fikk ta med lettere våpen og busses til Idlib av myndighetene. Nå er Idlib full av dem som takket nei til å overgi seg. Det er kanskje nærmere 100.000 terrorister i Idlib. Sannsynligvis mange fra Norge, også kvinner og barn. Idlib har gjennom hele krigen vært avhengig av bistand utenfra. Det har NGOer sørget for. Tyrkia har vært behjelpelig med å få smuglet inn det man trenger for å kunne drive en krig på niende året.

Det som overrasker mest er at ingen stiller spørsmålet hvorfor det er så vanskelig for den syriske hæren og Russland å bekjempe en gjeng med «opposisjonsgrupper» i Idlib? Hvordan kan norske «fremmedkrigere» og krigere fra 100 land klare å kjempe mot tunge militære styrker som den syriske hæren som har mistet over 150 000 soldater og militærmakten Russland? Man skulle jo tro at de var bevæpnet kun med de lette våpnene de fikk ta med som del av bagasjen da de valgte å sette seg på bussen til Idlib. Terroristene i Idlib har fått forsyninger av både våpen og terrorister fra Tyrkia gjennom hele krigen. De har blitt trent som vi vet, både av norske spesialsoldater og en rekke andre lands militære. USA har 9 militærbaser i Syria. USA sier de har nedkjempet IS. Men, hvor er terroristene fra IS? Har du fordunstet eller tatt seg til Idlib ved bruk av fallskjerm? Eller er de hjulpet dit av investorene? Det drepes uskyldige syrere hver eneste dag, drept av terrorister i Idlib. Senest for noen dager siden ble en armensk kvinne bosatt i Idlib utsatt for massevoldtekt og steinet til døde.

Erdogan har snakket med begge sider av munnen. Han har løyet med den ene siden og tilrettelagt militært me den andre. I realitet støtter NATO, Israel og Gulfstatene terrorgruppene i Idlib. De vil ikke at president Assad skal sitte ved makten. Det er investert så mange milliarder kroner at å tape denne krigen er å tape ansikt. Og, det verste. De blir sittende med leiesoldatene som skal hjem. Terroriser som vil begå den samme terroren de har begått overfor det syriske folket.

Vestlige land og mediene omtaler terrorgruppene i Idlib som «opposisjon» Hvorfor tar da ikke de samme landene og henter hjem de 70.000 som sitter internert i al-Hol leiren. Der sitter kun kvinner og barn.

Trump: – Vi har tusener av IS-krigere som vi vil ha Europa til å ta over

Hvorfor ber ikke Solberg amerikanerne å fly disse til Norge fra en av de amerikanske militærbasene de har i Hasaka? Solberg vet at disse kvinnene er terrorister fra IS. Det samme vet Solberg om «opposisjonen» i Idlib. Sannsynligvis holder oppdragsgiverne pusten og håper ikke den syriske hæren skal nedkjempe terrorgruppene i Idlib. Det vil da dukke opp et meget stort problem for Solberg og hennes «nære allierte». Mye større enn i Hasaka. Terroristene i Idlib har ingen steder å flykte til. Det er ikke flere «Idliber» i Syria. De må hjem. De er norske borgere. Men, man må stille spørsmål ved vestlige lederes dømmekraft. Det kan synes som det er greit at Europa flyter over av de farlige terroristene verden har sett enn å kjempe sammen med den syriske hæren mot de samme terroristene i Idlib. Dette kom uforberedt på statene som har støttet regimeskiftekrigen. Det stod ikke i rulleteksten at de ikke skulle klare å ødelegge Syria og styrte landets lovlig valgte president.

Penger fra Norge har finansiert terrorister i Syria

Myth of Syrian Moderate Rebels

Forrige artikkelÅsa Linderborg: – Medierna blundar för Trumps hot om folkmord i Iran
Neste artikkelEldrebølgen – er den en trussel?