Penger fra Norge har finansiert terrorister i Syria

0
Espen Barth Eide var sentral i å få Norge med i krigen mot Syria

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mente allerede i 2012 at store pengeoverføringer fra Norge var med på å finansiere terrorgrupperinger i Syria. Dette skrev Aftenposten i en artikkel 14. desember 2012. PST mente at Tyrkia ble brukt som transittland for disse pengeoverføringene.

Avisa skrev:

Ferske tall fra Toll— og avgiftsdirektoratet Aftenposten har fått tilgang til, viser at det hittil i år er deklarert ut nesten 26 millioner kroner i kontanter til Tyrkia i forbindelse med utreise fra Norge.
Det er en økning på ti millioner kroner fra hele fjoråret sett under ett. Dette til tross for at antall deklarasjoner har sunket drastisk. Det betyr at engangssummene trolig er mye høyere enn tidligere.

I en kommentar til steigan.no skriver Syria-kjenneren Eva Thomassen:

Jeg kontaktet PST i 2013 for å snakke om akkurat alle disse pengeoverføringen og innsamlingene som fant sted ‘alle’ steder, bl.a. på Grønland. Jeg ble ‘innkalt’ til et møte med dem som var meget interessant. PST visste mye, men var fortvilet fordi de ikke fikk gjennomslag hos myndighetene for bekymringene. PST kunne ikke på egen hånd uten godkjenning fra myndighetene og endring av terrorloven (som er endret nå) foreta seg noe som helst——-så lenge ‘alt var lovlig’.
Så dette var en villet politikk fra norske myndigheter – å la millioner av kontanter fraktes av terrorister eller deres støttespillere til Syria via Tyrkia —med fly’…. Dette var åpenbart også et samarbeid med tyrkiske myndigheter. Samt at Norge ikke stoppet disse pengeoverføringene til spesielle banker.

Vår kommentar:

Det var i 2012 Vesten, oljediktaturene og Tyrkia for alvor trappet opp sin ulovlige krig mot Syria. Denne krigen har som kjent blitt ført ved hjelp av jihadistiske leiesoldater som har fått penger, våpen og utstyr fra utlandet. Norge har helt fra start deltatt i denne krigen, og en viktig del av vår rolle har vært å sørge for finansiering av jihadistgruppene. Dette har skjedd offisielt fra UD via norske NGOer som Norsk folkehjelp, Flyktninghjelpen og Norwac, men altså også gjennom store private overføringer som de PST hadde registrert.

Politiet var klar over terrorfinansieringa og ønsket å stoppe den. Men det ønsket ikke regjeringa, så derfor fikk den fortsette. Den rødgrønne regjeringa og Espen Barth Eide var aktive i å få Norge med i krigen mot Syria, og siden er denne politikken videreført av Erna Solberg og Børge Brende.

 

VG: Eksplosiv økning i kontantbeløp til Syria-naboland

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.