Trump: – Vi har tusener av IS-krigere som vi vil ha Europa til å ta over

0
Illustrasjon: Shutterstock

I en samtale på plenen utenfor Det hvite hus ble Donald Trump spurt om en kommentar til kritikken fra Tulsi Gabbard om at han støtter al-Qaida. Han avviste dette tvert, men brukte anledningen til å true Europa med å slippe fri «tusener av IS-krigere» som USA angivelig har tatt til fange.

Hun vet ikke hva hun snakker om. Som dere vil huske var det jeg som knuste ISIS. Vi har tatt 100 prosent av kalifatet.

Men det vil alltid finnes noen av dem her og der. Vi har tatt 10.000 til fange. Vi har 2500 IS-krigere som vi vil ha Europa til å ta imot, for de skal tilbake til Europa, til Frankrike, Tyskland og forskjelige steder. …

Så vi har tusenvis av IS-krigere som vi vil at Europa skal ta over. Så får vi se om de tar imot dem. Hvis de ikke tar imot dem, må vi antakelig slippe dem fri i Europa.

Sitatet er fra nettsidene til Det hvite hus.

Så presidenten avviste kritikken fra Gabbard gjennom å gjøre noe enda mer avslørende, nemlig å true Europa med en flom av IS-veteraner direkte fra kampene i Syria.

Denne trusselen er en oppfølging av den han kom med i februar 2019 da han sa at «USA ønsker ikke å se på at disse IS-krigerne infiltrerer Europa, for det er dit de er på vei».

Dette er som Mafiabossen som sier til butikkinnehaveren: «Fin liten butikk du har her. Det ville være veldig synd hvis det skulle skje noe med den.»

Foreløpig har ingen europeiske ledere kommentert trusselen fra Trump om å slippe løs tusenvis av IS-krigere på Europa.

Forrige artikkelAftenposten og fortielsen
Neste artikkelStorbritannias rolle som pådriver for krig