Gule vester 21 uke på rad – over 70.000 demonstrerte

1
Skjermdump fra Twitter

Til tross for en politivold uten sidestykke i moderne europeisk samfunnsliv har de gule vestene i Frankrike ikke på noen måte gitt opp kampen. Deltakerantallet svinger naturligvis fra uke til uke, men kampen fortsetter og lørdag 6. april 2019 var ikke noe unntak. #Acte XXI gikk av stabelen med totalt over 73.000 demonstranter, sier arrangørene.

I Le Boulou på grensa mot Spania så politihærens oppmarsj ut som noe fra en krigssone. Dette er dagens Macron-Frankrike:

Som en krigssone: Politihærens oppmarsj i Le Boulou. Skjermdump fra Twitter.

Dette er en video fra Rouen:

Og dette er fra Paris:

Hvis dette hadde skjedd i Russland eller Venezuela ville det ha vært 24-timers dekning daglig i de store mediene. Men dette er det «demokratiske» Frankrike, så der gidder man knapt å sende en reporter eller å omtale det som skjer. Det gjør at Emmanuel Macron kan forsterke og utvikle politistaten sin på vegne av sine bakmenn i bankene og finanshusene.

Les:Hvem er Emmanuel Macron og hvem står bak ham?

Macron vil skape en politistat, men de gule vestene gir seg ikke

Macrons Frankrike er en bananrepublikk

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Når NRK og norsk MSM dekker de Gule Vestenes opprør, er det vinklede og spissede reportasjer som fremstiller de Gule Vestene som antisemittiske bøller som bedriver hærverk, som om reportasjene var ført i penn av Macron selv.

  NRK og MSM forteller ikke sine seere, lyttere og lesere om bakgrunnen for opprøret, at storkapitalens politikere - Macron er den siste i rekken av dem - har redusert levestandarden til lavere sosiale lag litt etter litt i mange år, til arbeiderklassen nå har blitt arbeidende fattige, småbønder ikke kan leve av sine gårdsbruk, og har fått sine sosiale rettigheter uthult så mye at det snart ikke er noe igjen av dem.

  Forrige år innførte overklassens mann Macron store skatteskjerpelser for arbeiderkassen og skatteletter for overklassen, og er forundret over at det førte til opprør. Den økonomiske elite forlanger forbud mot de Gule Vestene. NRK rapporterer deres opprør som antisemittisme.

  Til tross for en (militær)politi-brutalitet en ikke har sett maken til siden Napoleonstiden, har de store demonstrasjonene foregått stort sett fredelig, med relativt få ødeleggelser, til tross for at Macrons styrker har brukt dødelig kraft og vold som invalidiserer for livet mot fredelige demonstranter. NRK og MSM rapporterer det som forsøk på å opprettholde lov og orden.

  De mediehus som storkapitalen ikke kan kjøpe, infiltrer de. NRK er det mediehuset som når flest med mest informasjon over lengst tid, og storkapitalen har hatt sine folk her fra tidlig av. Det verdensbildet som presenteres av NRK forteller ikke hvordan enorme summer overføres fra lavere sosiale lag til overklassen ved at velferdsstatene demonteres over hele Europa, også her i Norge.

  Hvis NRK nevner det, er det som at det er bare slik tidene har blitt, ikke at det er på grunn av politiske beslutninger. Politiske beslutninger som tas til fordel av storkapitalen som står i kulissene og dikterer direktivene som politikerne innfører.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere