Gule vester 21 uke på rad – over 70.000 demonstrerte

0
Skjermdump fra Twitter

Til tross for en politivold uten sidestykke i moderne europeisk samfunnsliv har de gule vestene i Frankrike ikke på noen måte gitt opp kampen. Deltakerantallet svinger naturligvis fra uke til uke, men kampen fortsetter og lørdag 6. april 2019 var ikke noe unntak. #Acte XXI gikk av stabelen med totalt over 73.000 demonstranter, sier arrangørene.

I Le Boulou på grensa mot Spania så politihærens oppmarsj ut som noe fra en krigssone. Dette er dagens Macron-Frankrike:

Som en krigssone: Politihærens oppmarsj i Le Boulou. Skjermdump fra Twitter.

Dette er en video fra Rouen:

Og dette er fra Paris:

Hvis dette hadde skjedd i Russland eller Venezuela ville det ha vært 24-timers dekning daglig i de store mediene. Men dette er det «demokratiske» Frankrike, så der gidder man knapt å sende en reporter eller å omtale det som skjer. Det gjør at Emmanuel Macron kan forsterke og utvikle politistaten sin på vegne av sine bakmenn i bankene og finanshusene.

Les:Hvem er Emmanuel Macron og hvem står bak ham?

Macron vil skape en politistat, men de gule vestene gir seg ikke

Macrons Frankrike er en bananrepublikk

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelProtester mot økende boutgifter i Tyskland
Neste artikkelItalia vil ta gullet tilbake
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).