Macron vil skape en politistat, men de gule vestene gir seg ikke

5
Bilder av politivold. Foto: Vanessa Beeley.

På ordre fra president Emmanuel Macron driver franske polititropper regelrett terror mot det franske folket og da i første rekke de gule vestene. Det kan ikke kalles noe annet når politiet driver presisjonsskyting mot ansiktene til folk med hurtige 40 millimeter store prosjektiler. Våpnene er utstyrt med lasersikte, så politisoldatene vet at de vil treffe og hvor de vil treffe. Når de skyter øynene ut på folk eller hendene av dem, så kan det ikke kalles tilfeldigheter. Dette er overlagt vold mot forsvarsløse sivile. Macron hevder at politivolden skjer for å beskytte Frankrike mot voldelige personer. Det er alt annet. Journalisten Vanessa Beeley har vært på gatene i Paris og kan beskrive hvordan politiet jager demonstranter og tilfeldige forbipasserende sammen som om de var sauer i et kve for så å gå til angrep på dem med tåregass. Når de reagerer på det, begynner politiet sin skarpskyting med de fryktede LBD40-prosjektilene.

Han, Macron, skyter på sitt eget folk, men norske politikere og medier ser en annen vei.

Både landsorganisasjonen CGT og den franske ligaen for menneskerettigheter har krevd et forbud mot bruk av disse militære våpnene mot sivile. Kravet gjelder også de såkalte GLIF4-granatene som inneholder 25 gram TNT-sprengstoff og ti små kuler som spres ved eksplosjonen og som kan rive muskelvev i filler når de treffer. Men innenriksminister Christophe Castaner hevder at de brukes for å opprettholde den offentlige orden og at de vil bli brukt «til lagrene er tomme», uten å si hvor store lagrene er og som om det skulle være noe argument. Denne videoen viser hvordan en politimann nonsjalant kaster en granat mot en ubevæpnet person som etterpå skriker i smerte.

Det er nå også bevist at den franske staten bruker en veldig kraftig gass kalt CM3 i de gassgranatene de fyrer av mot demonstrantene. Den er seks ganger kraftigere en ordinær tåregass og vil kunne føre til skader på huden.

Det kan ikke herske tvil om at Macron og hans regime driver en systematisk terror mot sitt eget folk. Hensikten er tydeligvis å bane vei for politistaten, og han trenger politistaten for å beskytte de bankene og kapitalinteressene som har gjort ham til president.

For Macron vant riktignok presidentvalget, men måten han gjorde det på bærer alle tegn på et velregissert kupp mot det franske folket.

En karriere av tynn luft

Macron gjorde en lynkarriere i bankhuset Rothschild før han gjorde en tilsvarende karriere i politikken. Han er utdannet ved det franske eliteuniversitetet ENA, École nationale d’administration, som er rugemaskin for franske toppolitikere, toppsjefer og byråkrater.

Observatører sier at Macrons karriere er som tatt ut av tynn luft, omtrent slik bankene lager penger av samme materiale. Biografen og journalisten Patrick Marnham i det konservative tidsskriftet The Spectator, skriver at han er som noe som er skapt av «les énarques», altså toppfolk med utdanning fra ENA.

Disse bakmennene kalte seg ‘les Gracques’ etter brødrene og folketribunene Tiberius og Gaius Gracchus i den romerske republikken. Men ‘les Gracques’ er ingen folketribuner. De ønsker ingen reformer til fordel for folket. Deres reformer er elitens og korporasjonenes reformer på bekostning av folket.

I nettverket rundt dem finner man folk som Mathilde Lemoine, strateg i banken HSBC, også hun en del av Groupe Edmond de Rothschild.

Man finner François Villeroy de Galhau, sjefen for Banque de France. Han er euro- og EU-tilhenger på sin hals og hører naturligvis til den absolutte finanseliten i Europa. Man finner Peter Mandelson, som spilte en nøkkelrolle i Tony Blairs New Labour. Det samme med Baron Anthony Giddens, den fremste rådgiveren for Blair.

På deres sommerskole var det Macron, den italienske trilateralisten, bankmannen og tidligere statsministeren Enrico Letta, og den alltid tilstedeværende Libyas bøddel, Daniel Cohn-Bendit, som holdt avslutningsforedragene.

Gracchernes nyliberale manifest slår fast:

Det moderne venstre er fiendtlig innstilt til demagogien om økonomisk patriotisme og alle former for proteksjonisme. De bringer ikke annet enn nedgang, og i verste fall krig. Vi oppmunter til fri flyt av goder, kapital, tjenester og mennesker.

Den tidligere italienske statsministeren, Enrico Letta, ex-Goldman Sachs og medlem av Trilateralkommisjonen, hører også til nettverket rundt Macron og han erklærte at han var ”contentissimo”, ekstremt fornøyd, med valgresultatet i Frankrike. Letta er ledende medlem i den europeiske delen av Trilateralkommisjonen og sitter i eksekutivkomiteen i Aspen Institute, som er kritisert for å utdanne «forretningslivets haier».

På tross av den brutale volden og de alvorlige skadene folk blir påført så lyser det motstandsvilje av de gule vestene. Foto: Vanessa Beeley.

Vold for den kapitalistiske eliten

Macron ble de facto innsatt som president av den globalistiske finanseliten for å sikre og videreføre deres prosjekt. Han opptrer som om han ønsker å være konge og han har ingen empati for eller ønske om å representere det folket han liksom skal være den fremste representanten for. Det handler om å gjenreise den franske imperialismen i Syria, i Libya og i Afrika. Og det handler om å skape et militarisert EU under tysk-fransk ledelse.

Og da må det motvillige folket terrorisere til taushet. Men det viser seg å være lettere sagt enn gjort. Når man betrakter den verdige motstandsviljen som de gule vestene oppptrer med i uke etter uke på tross av de utrolige skadene som de er påført, så skjønner man at dette ikke er noen lettint eller spontanistisk protest. Det er det franske folkedypet som har reist seg igjen. Det er Les Misérables i ny tapning som ofrer liv og helse fordi de ikke har noe valg.

Les Vanessa Beeleys rapport fra franske gater og plasser og hør henne på Mot Dag-konferansen på Parkteatret i Oslo 9. og 10. februar.

Vanessa Beeley kommer på Mot Dag-konferansen.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det franske folket er under dom, akkurat nå. Hvis de gir seg over, er det slutt for alltid. Da har styggen seiret over dem og teknokratiet tar over. Hvis ikke- er det håp for oss alle.

  George Galloway på RT:

  https://www.youtube.com/watch?v=fNITSjQWG4o
 2. Så fri flyt av uregulert kapital, billigste tilgjengelige arbeidskraft og tjenester, fører altså til oppgang og fred?
  I så tilfelle oppgang for overklassen, ikke for klassene under øvre middelklasse, spesielt arbeiderklassen og lavere sosiale lag. Det kan vi allerede fastslå for lenge siden. lønninger og arbeidsvilkår har blitt dårligere for Vest-Europas arbeiderklasse fra første dag fri flyt av arbeidskraft ble innført i EU.

  Nå har det blitt så dårlig at Frankrikes arbeiderklasse har blitt arbeidende fattige, og mange husker hvordan det var før EU. Situasjonen i de senere år og nå er ene og alene et resultat av politiske beslutninger til fordel for kapitalen.

  Det er det som er EUs ide, lure europeiske stater til å åpne sine økonomier for privatisering, så storkapitalen kan kjøpe landressurser og infrastruktur, avskaffe blandingsøkonomiene og implementere nyliberal markedsøkonomi, og demontere velferdsstatene. Alt i små steg, så befolkningene ikke blir alarmert og tilvenner seg.

  Nå er det kommet dithen at ihvertfall franskmenn ikke kan venne seg til at forskjellene mellom almuen og overklassen snart er som under Napoleonstiden. Og når folket protesterer, setter overklassen inn et militærpoliti mot folket, som adelen satte inn hæren mot folket under monarkiet.

  Nå ser folket hvor vanskelig det er å ta igjen de de hadde. “Fellesskapet” EU gjør at de må kjempe tilbake suverenitet og selvråderett fra et ikke folkevalgt styre i Brussel, som utformer direktiver som dikteres av storkapitalen i kulissene.

  Nå vet det franske folk at de må velge en regjering som representerer folk og land og vil fordele velstanden, og den eneste måten det kan gjøres på må være å gå ut av EU. For nordmenn må det være en advarsel mot overnasjonale avtaler, vi må ut av EØS/EU for å beholde suverenitet og råderett, og vil må ha regjeringer som vil fordele velstanden fra landressursene til folket, ikke selge dem til storkapitalen.

 3. Det levnes liten tvil om at Macron er en fascistisk diktator som representerer folkefienden nummer èn - bankkartellene. I skrivende stund er det bare er “myndighetene” som er utstyrt med våpen for å slå ned på demonstranter, men det skal ingenting til før dette eskalerer til “borgerkrig” mellom “bankfolk” og arbeidere - dessverre med grunn.

  "Group chief economist" for Edmond de Rothschild bank, Mathilde Lemoine understreket at det sikreste valget for økonimen var å få “kollega” Emmanuel Macron inn som president, og brukte da skremselspropaganda om at andre “ekstreme” kandidater ville ha skremt vekk andre investorer til å investere i Frankrike (The Connexion 22. april 2017). Republikaneren Fabien De Filippo kalte Macron (ved sitt rette navn), “President Rotchild” - og ble etter dette ikke overraskende beskyldt for å bedrive antisemittisme. At Macron/Rotchild-kuppet lot seg gjennomføre uten nevneverdig motstand, forteller hvor langt vekk fra sitt samfunnsansvar pressen befinner seg.

  Fra 2006 til 2015 var Mathilde Lemoine leder for økonomisk forskning og markedsstrategi ved HSBC France. Hennes forskning og strategi var muligens å bistå kunder til å gjemme unna nesten 1,7 mrd euro fra skattemyndighetene - uten å bli oppdaga (les under)? HSBC`s internasjonale filialer har også bistått med hvitvasking av penger for natkotikakarteller og terrorister - i følge en rapport (Permanent Subcommittee on Investigations) Forbes referer til den 16. juli 2012. “According to the report, HSBC’s Mexican affiliate channeled $7 billion into the U.S. between 2007 and 2008 which possibly included “proceeds from illegal drug sales in the United States.”

  Siden bankens kriminelle CV ville ha lagt beslag på rettsvesenet i årevis, er det like greit å betale noe - slik at folk tror at dette får en konsekvens…

  • "HSBC Private Bank, a Swiss unit of banking giant HSBC, has agreed to pay 300 million euros ($352 million) to avoid going to trial in France for enabling tax fraud, prosecutors said on Tuesday.
   HSBC was accused last year of helping French clients to hide at least 1.67 billion euros from the tax authorities, according to a source close to the probe.

  • The deal struck between the financial crime prosecutor’s office and the bank is a first in France under a new procedure that allows companies under suspicion of corruption or dissimulation of tax fraud to negotiate a fine to stop a case from going to trial. The deal does not include a guilty plea and French prosecutors have now dropped the case against HSBC Holdings.

  • “The Edward Snowden of banking” – leaked a cache of documents allegedly indicating that HSBC helped more than 120,000 clients of a number of nationalities to hide 180.6 billion euros from tax authorities between November 2006 and March 2007.
   He was sentenced in absentia in November in Switzerland to five years in prison. The leaked files led to investigations by tax authorities in several European countries including, in addition to France, Spain and Belgium." (Fra The Local 15. nov. 2017)

  Bon appétit

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.