Jødehetsen vokser i Ukraina

11
Nazislagord og hets mot jøder er daglig kost i Ukraina.

Av Pål Steigan.

Ukraina har mange fascistiske og nazistiske grupper og en del av dem har innflytelse langt inn i hæren, nasjonalforsamlinga og regjeringa. Dette har vi påvist mange ganger, men det virker som om til og med HL-senteret på Bygdøy, som får et trettitall millioner kroner av staten for å motarbeide slikt, med vilje vender det blinde øyet og det døve øret til det som skjer.

I forbindelse med fireårsdagen for nazistenes massakre av 48 mennesker i Fagforeningenes hus i Odessa holdt fascistorganisasjonen Pravij sektor en demonstrasjon der en av lederne deres, Tatyana Soykina, sa at landet ikke lenger skal tilhøre ”oligarkene og jødene” eller zhidi som hun kalte dem, med en sterkt nedsettende betegnelse.

I april 2018 marsjerte hundrevis av nazister gjennom gatene i Lviv til minne om en avdeling av Waffen SS med mange lokale frivillige. Demonstrantene ropte blant annet ”død over zhidi”. I byen Ternopil i Vest-Ukraina ble et Holocaust-minnested satt fyr på 26. april.

En roma-leir i Lysa Hora bla angrepet av den fascistiske gruppa C14 natt til 21. april og satt fyr på. Sjøl USAs offisielle utenlandsorgan, Radio Free Europe, slår fast at Ukrainas innenriksminister har utnevnt høyreekstremister til framtredende posisjoner og har sett gjennom fingrene med det når slike grupper har brukt vold.

Nå er ikke det så merkelig for Avakov er sjøl knyttet til de fascistiske miljøene og har sørget for å integrere folk fra den fascistiske Azov-brigaden i Nasjonalgarden. Nazister opptrer mer og mer åpenlyst, slik som på en konsert i Kiev 10. mai da ei stor gruppe nazister opptrådte med naziflagg, nazihilsen og ropte nazislagord.

Ukraina har gjort fascistlederen Stepan Bandera til nasjonalhelt og vedtatt et lovforbud mot å kritisere nazikollaboratørene og folkemorderne i UPA og OUN. Til tross for at jeg har sendt flere eposter til HL-senteret på Bygdøy og bedt dem om å ta avstand fra dette, så har de til nå unnlatt å svare, og de har heller ikke reagert mot den voksende fascismen og nazismen der. Også NRK har vært med på å klorbleke nazismen i Ukraina, som Peter M. Johansen skrev i Klassekampen.

Og regjeringa Solberg har gitt hundrevis av millioner kroner i gaver til dette regimet, som er et av de mest korrupte i verden. Det bekymrer tydeligvis ikke statsministeren at jødehatet og nazismen blomstrer under beskyttelse av regimet i Kiev. Og Jens Stoltenberg ivrer etter å gjøre Ukraina til NATO-medlem.

 

Les også:

Odessamassakren 2. mai 2014 fortsatt et åpent sår

Norsk rapport: Paramilitære ultranasjonalister får herje i Ukraina

Hagtvet, HL-senteret og fascismen i Ukraina

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. The basis of any democracy is the power of the people. If the executive power is no longer controlled by the will of the people, democracy turns into a dictatorship.
  Solberg støtter EU, som har en tidligere nazi som founding father ifølge en forfatter.
  Se walter hallstein
  http://www.eu-facts.org/en/background/dark_roots_europe_lecture.html

  The Hidden Nazi Background Of Walter Hallstein, Founding President Of The EU Commission

  Dette er the founding fathers of EU. En av dem, Walter Hallstein kan du finne her :
  Konrad Adenauer | Joseph Bech | Johan Willem Beyen | Winston Churchill | Alcide De Gasperi | Walter Hallstein | Sicco Mansholt | Jean Monnet | Robert Schuman | Paul-Henri Spaak | Altiero Spinelli

  Walter Hallstein (17 November 1901 – 29 March 1982) was a German academic, diplomat, and politician. He was the first president of the Commission of the European Economic Community and one of the founding fathers of the European Union.
  Hallstein began his academic career before World War II, becoming Germany’s youngest law professor at the age of 29. During the war he served as an officer in the German army in France. Captured by American troops in 1944, he spent the rest of the war in a prisoner-of-war camp in the United States. After the war he returned to Germany and continued his academic career until, in 1950, he was recruited to a diplomatic career, becoming the leading civil servant at the German Foreign Office, where he gave his name to the Hallstein Doctrine, West Germany’s policy of isolating East Germany diplomatically.
  A keen advocate of a federal Europe, Hallstein played a key role in European integration and in West Germany’s post-war rehabilitation, clashing with the Economics Minister, Ludwig Erhard, on the path of European integration. He was one of the architects of the European Coal and Steel Community and the first President of the Commission of the European Economic Community, which would later become the European Union. He held the office from 1958 to 1967 and has remained the only German to serve as president of the European Commission or its predecessors.ü

  Denne boka ser veldig interessant ut
  Manifest Destiny: Democracy as Cognitive Dissonance.
  Det står også om Ukraina og fargerevolusjoner.

 2. En kommentator skriver om et av kapitlene i denne boka :
  I especially liked his coverage of the way Yeltsin and a few cronies with help from the West created an Oligarchy in Russia from which blowback occurred when conditions got so bad that led to Putin & Co. trying to restore the economy, social order, etc.

  George Orwell’s famous novel, 1984, is a masterful fictional account of a state which imposes cognitive dissonance on its citizens to control their perception of reality. It is summed up in the statement, “War is Peace; Freedom is slavery; Ignorance is strength.” The story of this book, Manifest Destiny, is an account of how agencies of US intelligence including the CIA and State Department, in collaboration with private “democracy” NGOs, developed and refined techniques of Orwellian doublethink or cognitive dissonance to create a series of regime changes around the world that sounded noble, democratic, but in reality were not.

 3. Man bør ikke glemme at tyskerne tapte krigen og forsvaret av Europa. På listen du postet så finner man også Winston Churchill som vel knapt kan beskyldes for å være nazist? Kanskje det var en annen gjeng han arbeidet for?


  Opphavet til EU ble vel unnfanget litt tidligere i historien hvor Richard von Coudenhove-Kalergi anses som opphavet.

  "However, his Pan-Europeanism earned vivid loathing from Adolf Hitler, who excoriated its pacifism and mechanical economism and belittled its founder as “a bastard.” Hitler’s view of Coudenhove-Kalergi was that the “rootless, cosmopolitan, and elitist half-breed” was going to repeat the historical mistakes of Coudenhove ancestors who had served the House of Habsburg. In 1928, Hitler wrote about his political opponent in his Zweites Buch, describing him as “Aller welts bastarden (commonplace bastard) Coudenhove”

  "Hitler did not share the ideas of his Austrian compatriot. He argued in his 1928 Secret Book that they are unfit for the future defense of Europe against America. As America fills its North American lebensraum, “the natural activist urge that is peculiar to young nations will turn outward.” But then “a pacifist-democratic Pan-European hodgepodge state” would not be able to oppose the United States, as it is “according to the conception of that commonplace bastard, Coudenhove-Kalergi…”

  “Nazis considered the Pan-European Union to be under the control of freemasonry. In 1938, a Nazi propaganda book Die Freimaurerei: Weltanschauung, Organisation und Politik was released in German.
  It revealed Coudenhove-Kalergi’s membership of freemasonry, the organization suppressed by Nazis.”

  Nick Griffin blasts EU over European genocide:

  https://www.youtube.com/watch?v=kmDuPccLON4

  “When the godfather of the European Union, Richard Coudenhove-Kalergi, published the plan for a united Europe and the ethnocide of the peoples of Europe, the encouragement of mass non-white immigration was central to the plot. Since then, an unholy alliance of leftists, capitalists and Zionist supremacists has schemed to promote immigration and miscegenation with the deliberate aim of breeding us out of existence in our homelands.
  As indigenous resistance to this human genetic-modification industry grows, the criminal elite seeks new ways to camouflage their project. First, their immigrant pawns were temporary guest workers; then it was a multiracial experiment; then they were refugees, and then the answer to a shrinking population. Different excuses, different lies – and asylum is just another one. But the real aim stays the same: the biggest genocide in human history, the final solution to the Christian European problem. This crime demands a new set of Nuremberg trials, and you people will be in the dock.”

  • Nick Griffin
 4. Du kjenner kanskje til denne fra før, men jeg tar den med.
  Her er en artikkel av Churchill hvor han sier litt om de ulike typene jøder :
  Illustrated Daily Herald on ‘Zionism versus Bolshevism’
  Om Internasjonale Jøder :
  “Arrested development” : Ikke bærekraftig utvikling / sustatinable, men “arrestert” (NB )
  From the days of Spartacus–Weishaupt to those of Karl Marx, and down to Trotsky (Russia), Bela Kun (Hungary), Rosa Luxembourg (Germany), and Emma Goldman (United States), this world-wide conspiracy for the overthrow of civilisation and for the reconstitution of society on the basis of arrested development, of envious malevolence, and impossible equality, has been steadily growing.
  “Zionism versus Bolshevism.”
  http://www.patriot.dk/churchill.html

  Eller om du vil høre det :
  5 minutter inn, om Internasjonale Jøder.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZzQMK3dUWw8
 5. “The leaders of the European Movement - Retinger, the visionary Robert Schuman and the former Belgian prime minister Paul-Henri Spaak - were all treated as hired hands by their American sponsors.”
  The US role was handled as a covert operation. ACUE’s funding came from the Ford and Rockefeller foundations as well as business groups with close ties to the US government.

 6. Bare nevner at tanken om “The United States of Europe,” som Churchill nevner i talen sin er enda eldre enn Richard von Coudenhove-Kalergi (1894 – 1972) som var bare 5 år da denne boka kom ut så tidlig som i i 1899.
  https://www.amazon.com/United-States-Europe-Parliament-Peace/dp/1165133776/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1527948213&sr=1-1&keywords=william+thomas+stead+the+united+states+of+europe

  Winston Churchill var i yngre dager krigskorrespondent i boerkrigen i Sør Afrika, og der var det det økonomiske grunnlaget ble lagt for britisk imperalisme og allianse mellom de engelsktalende landene for en agenda som handlet om anglo-saxisk storhet
  Se fotnote 36 “MR. RHODES’S IDEAL OF ANGLO-SAXON GREATNESS; Statement of His Aims, Written for W.T. Stead In 1890, hvis du får det opp.


  He Believed a Wealthy Secret Society Should Work to Secure the World’s Peace and a British-American Federation”. The New York Times. April 9, 1902.

  Den indre kjernen i dette kan du lese om i “The anglo american establishment.” av Carroll Quigley, det som etterhvert utviklet seg til Round table movement, CFR og RIIA,og Bilderberg, og Cecil Rhodes scolarschip.( B.Clinton) Lån ble gitt av Rotschild
  ( Kilde The Last empire ) og diamantfirmaet De Beers ble etablert.
  http://www.debeersgroup.com/en/our-story/our-history.html#1860

 7. Men “hatten” (the yarmulke) er alltid på plass for å ‘vise flagg’, wonder why . . . . . . .

  Trump-kippah
  il_570xN_805160732_2x0g

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere