Norsk rapport: Paramilitære ultranasjonalister får herje i Ukraina

2

«Det ser ut som det er et generelt problem at ultra-nasjonalister angriper fredelige demonstrasjoner i regi av sivile aktivister», skriver Landinfo i en rapport om Ukraina. Det er ABC Nyheter som omtaler denne rapporten. Nettavisa skriver videre:

«Ifølge rapporten datert 6. april, som ABC Nyheter har fått innsyn i, er det mange svært urovekkende forhold i Ukraina, som årlig får store beløp av den norske regjeringen.

Blant annet gjør politikere lite eller ingenting for å håndtere sikkerheten på fredelige arrangementer.

Forholdet mellom mektige høyre-ekstreme grupper som Høyre Sektor (Pravy Sektor) og myndighetene er vanskelig, skriver Landinfo, som er underlagt UDI og har til oppgave å skaffe troverdig kunnskap om ulike land.

Et ferskt eksempel som omtales i rapporten, er at kvinnedemonstrasjonene 8. mars flere steder ble angrepet av ultranasjonalister.

Amnesty International rapporterte at politiet ikke grep inn mot angriperne.

Ikke nok med det – en av arrangørene av 8. mars-toget ble arrestert i stedet.»

Kommentar:

Norge har øst hundrevis av millioner norske skattekroner over i det fascistinfiserte Kiev-regimets bunnløse kasser. Og norske politikere og medier, inklusive venstremedier, later til å være totalt blinde overfor fascismens og nazismens framvekst i Ukraina. Ingen andre medier har dekket dette mer omfattende enn steigan.no. Og på årsdagen for massakren i Odessa vil vi minne om at den også er forsøkt usynliggjort i norske medier.

Odessamassakren 2. mai 2014 fortsatt et åpent sår

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Slik jeg har forstått situasjonen i Ukraina så har ikke ultra-nasjonalistene (nazi-militsene) begått direkte statskupp i landet, men de har isteden spredt frykt blant politikere i form av trusler om vold og død. De har bla drevet tidligere russiskvennlige president Yanukovych (mfl?) i eksil, han måtte flykte fra landet for ikke å bli drept til tross for at det var blitt ulyst nyvalg på president. Det skal ikke så mye til for å forrykke maktbalansen i Ukraina mellom vestligvennlige og russiskvennlige politikere, litt bruk av trusler og vold kan være nok. Etter at Krim og de østlige regioner i praksis har forlatt landet er det vanskelig å forestille seg at en russiskvennlig president igjen kan klare å få flertall ved et valg i Ukraina.

    Man kan lure på hvordan en tilbakeføring av Krim tilbake til Ukraina i praksis skal foregå når ca 80% av befolkningen på Krim stemte for tilslutning til Russland i folkeavstemming. Det er dobbeltmoral her. Det er feks helt akseptabelt at Skottland løsriver seg fra Storbritannia hvis flertallet av befolkningen i Skottland ønsker noe slikt, men dette demokratiske prinsipp skal altså ikke gjelde for andre land i Europa. De som har makten i dagens Ukraina må vel på sett og vis være fornøyd med at de mest russervennlige områdene av Ukraina i praksis ikke lenger har stemmerett ved feks presidentvalg, da er de vestligvennlige garantert å vinne alle valg fremover.

    Mulig at planen til krefter i USA var at urolighetene i Ukraina skulle føre til at Russland kom til å okkupere hele Ukraina og at dette ville ha ført til massive protester og uroligheter internt i Russland som ville resultere i regimeskifte i Russland (feks ved at en ny Jeltsin kom til makten). Dette skulle være en reprise av USAs militære støtte til Muhajedin i Afghanistan, noe som i sin tid fremprovoserte at Sovjet gikk til krig i Afghanistan. Men Putin & Co har gjennomskuet dette spillet.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.