Norsk rapport: Paramilitære ultranasjonalister får herje i Ukraina

0

«Det ser ut som det er et generelt problem at ultra-nasjonalister angriper fredelige demonstrasjoner i regi av sivile aktivister», skriver Landinfo i en rapport om Ukraina. Det er ABC Nyheter som omtaler denne rapporten. Nettavisa skriver videre:

«Ifølge rapporten datert 6. april, som ABC Nyheter har fått innsyn i, er det mange svært urovekkende forhold i Ukraina, som årlig får store beløp av den norske regjeringen.

Blant annet gjør politikere lite eller ingenting for å håndtere sikkerheten på fredelige arrangementer.

Forholdet mellom mektige høyre-ekstreme grupper som Høyre Sektor (Pravy Sektor) og myndighetene er vanskelig, skriver Landinfo, som er underlagt UDI og har til oppgave å skaffe troverdig kunnskap om ulike land.

Et ferskt eksempel som omtales i rapporten, er at kvinnedemonstrasjonene 8. mars flere steder ble angrepet av ultranasjonalister.

Amnesty International rapporterte at politiet ikke grep inn mot angriperne.

Ikke nok med det – en av arrangørene av 8. mars-toget ble arrestert i stedet.»

Kommentar:

Norge har øst hundrevis av millioner norske skattekroner over i det fascistinfiserte Kiev-regimets bunnløse kasser. Og norske politikere og medier, inklusive venstremedier, later til å være totalt blinde overfor fascismens og nazismens framvekst i Ukraina. Ingen andre medier har dekket dette mer omfattende enn steigan.no. Og på årsdagen for massakren i Odessa vil vi minne om at den også er forsøkt usynliggjort i norske medier.

Odessamassakren 2. mai 2014 fortsatt et åpent sår

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEksplosiv vekst i våpenhandelen
Neste artikkel«De norske spesialsoldatene»