– NRK klorbleker nazistene i Ukraina

8

Etter innslagene om Eurovision Song Contest på NRK fikk Andryi Parubiy siste ord i NRK2s Urixsending om Ukraina 11. Mai 2017. Parubiy ble introdusert som nummer to etter Ukrainas president Petro Porosjenko. Peter M. Johansen i Klassekampen kommenterer dette i avisa 16. mai:

”Slik går det an å klorbleke bakgrunnen. Parubiy var med å danne det nynazistiske Ukrainas sosialnasjonalistiske parti i 1991. Det gjorde han sammen med Oleh Tyahnybok, lederen for det høyreekstreme, antise- mittiske og antirussiske partiet Svoboda, som amerikanske og europeiske politikere gikk arm i arm med på Maidan før kuppet i Kiev natt til 22. februar.

Waffen-SS-runen ulvehaken (Wolfsangel) fulgte deres faner, sammen med portrettet av Stepan Bandera, fører for den ultranasjonalistiske og nazistiske Organisasjonen av ukrainske nasjonalister (OUN).”

Johansen minner om at nazistiske og fascistiske grupperinger har bitt seg fast i sentrale posisjoner i den ukrainske staten, at de har sine egne fascistiske militser og at ideologien deres er beskyttet ved lov i vertslandet for årets grand prix.

”Rehabiliteringen strekker seg langt utover nynazistiske rekker og helt til topps, til Porosjenko, til Julija Tymosjenkos Fedrelandslaget, til Arseniy Jatsenyuks Folkefronten, som Parubiy var med å opprette, og andre som Vesten pleier kontakt med og finansierer. Norge har gitt hundrevis av millio- ner kroner til Ukrainas regjering.

Den historiske revisjonismen har blitt lovfestet. Kommunistpartiet og sovjetstatens gamle symboler er ikke bare forbudt, i motsetning til SS-runen, det er straffbart ved lov å kritisere Bandera, ONU og UPA.”

Vedtaket i parlamentet om å beskytte Bandera-fascismen ved lov, utløste kraftige protester fra Simon Wiesenthal-senteret.

Fra 1998 til 2004 ledet Parubij Ukrainske patrioter, en paramilitær organisasjon under de sosialnasjonale partiet.  Denne organisasjonen er åpent nynazistisk og rasistisk og bruker vold som politisk virkemiddel.

I 2010 var det Parubiy som ba EU om å revidere sin ”negative oppfatning” av Bandera og OUN. Som kommandant på Maidan, var han hovedansvarlig for de forbrytelsene som ble gjort fra opprørenes side der.

Som leder av det nasjonale sikkerhetsrådet var det han som hadde det direkte ansvaret for den såkalte «anti-terror-kampanjen» i Øst-Ukraina.

Parubij er mistenkt for å ha kjent til snikskytterne på Maidan og for å ha spilt en rolle i forbindelse med massakren i Fagforeningenes hus i Odessa 2. mai 2014.

Men NRK gjør sitt beste for å klorbleke ham, slik at fascisten skal framstå som stuerein.

 

Se også: NRKs koseintervju med nazisten og morderen Dmitro Jarosj

 

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

8 KOMMENTARER

 1. «– NRK klorbleker nazistene i Ukraina»

  Det er vel nødvendig: Urixminister Børge Brænde har så stor fallhøyde til realitetene (til forskjell fra mediemytene) i Ukraina, at han slår seg ihjel om han anerkjenner Ukraina-virkeligheten.

  NRK blåser mediebobler av USA-NATOs myter. – Se boblene flyte og drive over landet, og drive oss til medløperi.

 2. Jeg har prövd å sette meg inn i hvordan det egentlig står til i landet Ukraina. Da er det nödvendig å gå utenfor våre vanlige medier. Folket i Ukraina har fått slite hardt etter kuppet i Kiev. Alt har blitt dyrt. Lönninger er halvert, matprisene doblet og vel så det. Bensin, gass og elektrisitet mangedoblet i pris. Derimot har Poroshenko og de andre oligarkene öket sine formuer betraktelig, Det kuppet som skulle fjerne korrupsjonen slo feil. Ukrainerne gikk fra vondt til det värre. De 50 oligarkene som eier halvparten av alle verdier i Ukraina har blitt rikere.
  Delvis ved hjelp av skandinaviske skattebetaleres penger. Jeg undres hvor man skal få vite hva som egentlig skjer.?

 3. Samtidig med denne skjønnmaling av nazister beskyldes Trump for å lekke hemmelige opplysninger til russerne.

  Iflg VG: President Donald Trump skal ikke selv ha visst hvem som hadde skaffet informasjonen han videreformidlet til russerne.

  Men VG vet best og kan lekke følgende hemmelige opplysning som Trump altså ikke var klar over:
  Den graderte informasjon kom fra Israel!

  Hvis Trump hadde lekket denne informasjon hadde det nærmest vært en forbrytelse og han kunne stilles for riksrett (hvis neo-con fikk sin vilje). Men når pressen derimot lekker samme informasjon er det altså helt OK.
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/donald-trump/avis-om-trump-lekkasjen-gradert-informasjon-kom-fra-israel/a/23999832/

  Man skulle nesten tro at VG var ansatt i IS. Nå har pressen gjort jobben sin og den hemmelige info-kilden i IS må nå trolig rømme eller gå i dekning med fare for eget liv. Men pressen og VG har kanskje fått beskjed om at det er OK å publisere denne hemmelige informasjon?

  Ukraina: EU åpner nå for visa-frihet mellom Ukraina og EU. Hvordan dette vil påvirke arbeidsmarkedet i EU/EØS kan man virkelig lure på. Lønnsnivået i Ukraina er ekstremt lavt og det er mange som desperat søker jobb.
  https://europeansting.com/2017/05/16/eu-council-approves-visa-free-travel-for-ukraine-and-cement-ties-with-kiev/

 4. Det er vel mainstrem media og deep state som bestemmer hva (Soros) slags utenrikspolitikk Norge skal ha i Ukrinia og denne russland paranoiaen.

 5. Er det straffbart å kritisere Bandera? Hvor har du dette fra? Det er bare en vill påstand. Kanskje du har det fra RT? Jeg sitter her nå sammen med en person fra ukraina ( som aldeles ikke er noen bandera-tilhenger), som bare ler av dette.

 6. Jeg må tilføye at ytre høyre ikke er noen stor kraft i Ukraina. Partiet Svoboda er marginalt nå. Men de har gått i allianse med to andre partier, så vi får se hva som skjer ved neste valg. Dere vil ikke tro det, men de fleste ukrainere er normale folk, de ønsker hverken nazisme eller kommunisme (slik de kjenner den). At det finnes nazi-lignende grupper er nok riktig, men som sagt er det marginalt.

  Den politiske situasjonen er kaotisk, veldig uoversiktlig, og det er jo desverre helt sant at det er oligarkene som er den reelle makta. Jeg har imidlertid en fast overbevisning om at folk flest gjennomskuer spillet, og at de ihvertfall ikke vil applaudere fram nazisme.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.