– NRK klorbleker nazistene i Ukraina

0

Etter innslagene om Eurovision Song Contest på NRK fikk Andryi Parubiy siste ord i NRK2s Urixsending om Ukraina 11. Mai 2017. Parubiy ble introdusert som nummer to etter Ukrainas president Petro Porosjenko. Peter M. Johansen i Klassekampen kommenterer dette i avisa 16. mai:

”Slik går det an å klorbleke bakgrunnen. Parubiy var med å danne det nynazistiske Ukrainas sosialnasjonalistiske parti i 1991. Det gjorde han sammen med Oleh Tyahnybok, lederen for det høyreekstreme, antise- mittiske og antirussiske partiet Svoboda, som amerikanske og europeiske politikere gikk arm i arm med på Maidan før kuppet i Kiev natt til 22. februar.

Waffen-SS-runen ulvehaken (Wolfsangel) fulgte deres faner, sammen med portrettet av Stepan Bandera, fører for den ultranasjonalistiske og nazistiske Organisasjonen av ukrainske nasjonalister (OUN).”

Johansen minner om at nazistiske og fascistiske grupperinger har bitt seg fast i sentrale posisjoner i den ukrainske staten, at de har sine egne fascistiske militser og at ideologien deres er beskyttet ved lov i vertslandet for årets grand prix.

”Rehabiliteringen strekker seg langt utover nynazistiske rekker og helt til topps, til Porosjenko, til Julija Tymosjenkos Fedrelandslaget, til Arseniy Jatsenyuks Folkefronten, som Parubiy var med å opprette, og andre som Vesten pleier kontakt med og finansierer. Norge har gitt hundrevis av millio- ner kroner til Ukrainas regjering.

Den historiske revisjonismen har blitt lovfestet. Kommunistpartiet og sovjetstatens gamle symboler er ikke bare forbudt, i motsetning til SS-runen, det er straffbart ved lov å kritisere Bandera, ONU og UPA.”

Vedtaket i parlamentet om å beskytte Bandera-fascismen ved lov, utløste kraftige protester fra Simon Wiesenthal-senteret.

Fra 1998 til 2004 ledet Parubij Ukrainske patrioter, en paramilitær organisasjon under de sosialnasjonale partiet.  Denne organisasjonen er åpent nynazistisk og rasistisk og bruker vold som politisk virkemiddel.

I 2010 var det Parubiy som ba EU om å revidere sin ”negative oppfatning” av Bandera og OUN. Som kommandant på Maidan, var han hovedansvarlig for de forbrytelsene som ble gjort fra opprørenes side der.

Som leder av det nasjonale sikkerhetsrådet var det han som hadde det direkte ansvaret for den såkalte «anti-terror-kampanjen» i Øst-Ukraina.

Parubij er mistenkt for å ha kjent til snikskytterne på Maidan og for å ha spilt en rolle i forbindelse med massakren i Fagforeningenes hus i Odessa 2. mai 2014.

Men NRK gjør sitt beste for å klorbleke ham, slik at fascisten skal framstå som stuerein.

 

Se også: NRKs koseintervju med nazisten og morderen Dmitro Jarosj

 

 

 

 

 

 

Forrige artikkelIsraelsk minister: – På tide å myrde Assad!
Neste artikkelAdvarsler fra finanskapitalismens kommandohøyder
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).