Nå skal du straffes med høyere renter hvis du ikke adlyder

0

EU-direktiv tar oss et langt skritt i retning av et sosialt kredittsystem der du skal straffes økonomisk hvis du ikke adlyder. Nytt EU-regelverk gir rente-straff for 700.000 nordmenn.

Nettavisen skriver:

(Sitat:)

Det grønne skiftet er i gang. Har du en bolig som bruker mindre energi, får du lån med bedre rente. Sparebanken Nord-Norge, for eksempel, tilbyr lavest rente til kunder som oppfyller til grønne boliglån, skrev Minenergi.no tidligere i år. Kravet er energiattest med karakter A eller B.

– Nå begynner man å se prisdifferansen av å velge bedre miljø, klima og bærekraft, og vi vil se mer av det i fremtiden, sier leder for bærekraft Ragnhild Dalheim Eriksen i Sparebanken Nord-Norge til Nord24.

Ifølge Eriksen er det tusenlapper å spare for hver million kroner du har i lån før skatt, med grønt boliglån.

EU straffer og belønner

Norsk takst er en bransjeorganisasjon for takstbedrifter. Administrerende direktør Daniel Ø. Helgesen i Norsk takst sier til Minenergi.no at energieffektivitet og bærekraft vil bli stadig viktigere i takt med nye forbruker- og myndighetskrav. På sikt tror han det også vil kunne komme brune lån til boliger som ikke er energieffektive.

– Bankene har krav på seg som blir overført til kundene, dette skal stimulere til å ta bedre valg som er bra for både lommeboka og miljøet.

EUs såkalte taksonomi, for eksempel, som er et kategoriseringssystem for finanstjenester, er en faktor som vil sparke bankene i en grønn retning. I Norsk takst har de begynt å merke at energitilstanden kan påvirke boligprisen.

– Vi går mot at det vil være både et forbruker- og myndighetskrav til en boligs energitilstand. Foreløpig er ikke dataene gode nok, men vi ser antydninger til at boliger som er energieffektive, oppnår høyere pris. Men denne prisdifferansen henger selvsagt sammen med standarden på disse boligene, og at de ofte er nokså nye eller nylig renovert, sier Helgesen i Norsk takst til Minenergi.no.

(Sitat slutt)

Sosialt kredittsystem

EU-teknokratene har sine egne definisjoner av hva som er bærekraftig og ikke og de holder på med sitt «grønne skiftet», som er noe av det minst bærekraftige som finnes. For å tvinge folk til å adlyde retningslinjene deres vil de skritt for skritt innføre en serie med slike straffe- og oppmuntringstiltak som rammer folk økonomisk for å «ikke være bærekraftige» og premierer dem tilsvarende for å adlyde.

Det de tar sikte på er å gjøre dette mest mulig digitalt og knyttet til din digitale ID, slik at adferden din overvåkes via en app og du kan straffes eller premieres i sanntid ut fra din ESG-score (Environmental, Social, and Governance).

EUs avtale om digital ID med ID-lommebok

Norge: Biometrisk digital identitet kommer

De digitale strømmålerne er et tiltak på denne veien, og «smarthusteknologien» gir nye muligheter for overvåking og detaljstyring. Dette suppleres med de «smarte byene» som vil være stappfulle av overvåkingssystemer for å kartlegge og straffe eller premiere folka adferd.

Velkommen til milliardærklubbens vidunderlige nye verden.

Forrige artikkelHistorisk svik fra Sykepleierforbundet
Neste artikkelVil BRICS skape sitt eget internett?