Ukraina 2023 – der krigsforbrytere blir våre krigshelter

0
Finlands Sanna Marin i heltebravelse for nazistisk krigsforbryter. foto Foto fra president Zelenskys offisielle hjemmeside https://www.president.gov.ua/en )

Hyllest til fallen nazist i Ukraina. Vesten bidrar aktivt i hyllesten til nazistene i Ukraina og rehabiliteringen av deres forgjengere som samarbeidet aktivt med Nazi-Tyskland.

Av Eva Thomassen.

Dagbladet og VG 2023

«Ukrainsk krigshelt drept i kamp med russerne»

https://www.dagbladet.no/nyheter/hylles-som-krigshelt/78731056

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/wA989G/ukrainsk-krigshelt-drept-i-kamp-med-russerne

President Volodymyr Zelenskyj offentliggjør at den 27-årige ukrainsk krigshelten Dmytro Kotsyubaylo  – med dekknavnet «da Vinci» – ble drept 7 mars i kampene ved byen Bakhmut.

Statsbegravelse

10. mars 2023 ble det avholdt statsbegravelse i Kiev for Dmytro Kotsyubaylo 

Zelenskyj omtaler ham som «frivillig».

Siden 2014 har han forsvart vår uavhengighet og vårt folks verdighet. En av de yngste heltene i Ukraina, sier presidenten. 

Han døde i kamp for Ukraina.

I mer enn ni år har ukrainske helter kjempet for Ukrainas fremtid i harde kamper for landet, fortsetter Zelenskyj – og omtaler dette som en «bragd».

Ukrainas helt

For til tross for sin unge alder, var Kotsyubaylo – kjent under dekknavnet «Da Vinci» – allerede en dekorert krigsveteran i Ukraina. 

Zelenskyj deltok selv  i minneseremonien i Kyiv, sammen med den da finske statsministeren Sanna Marin.  Det samme gjorde flere tusen mennesker. Norske aviser hyllet han og omtalte han som en krigshelt. 

Han lå i åpen kiste i kirken og på torget i Kiev der hele det militære toppskiktet i Ukraina knelte ved kisten sammen med tusener av sørgende som fylte plassen. Forsvarsministeren, øverstkommanderende for de væpnede styrkene, andre dignitærer knelte ved kisten og gråt.

Alle knelte. Det svarte og røde flagget til nazisten Stepan Bandera ble båret sammen med det ukrainske flagget. Bandera- flagget dekorerte den åpne kisten ved gravplassen. Flere gjorde nazihilsen både i kirken, på torget og ved graven der han ble stedt til hvile. Det ble ikke gjort noe forsøk på å skjule at dette var en manifestasjon av nazismen i Ukraina. Zelensky gir heltemedaljer til nazister i Azov og andre terrorgrupper, til en rekke nazister som gir nazihilsen til Zelensky som takk. Zelensky har en egen offentlig hjemmeside hvor ingenting skjules. I begynnelsen av invasjonen lo vi av Russlands «denazifisering». Det er da ikke nazister i Ukraina. Vi lo, men hadde vi noen grunn til å le? Med mindre vi støtter nazismen. Før 24.2.2022 støttet vi ikke nazismen i Ukraina. Etter 24.2. 2022 støtter vi nazismen i Ukraina. Eller er det egentlig sånn at vi støttet nazismen før 2022 også?

Les også: Klassekampen gjør Stepan Banderas parole til sin

Russiske mediers omtale om Kotsyubaylos død

Kotsyubaylos død får stor oppmerksomhet i russiske media. Han blir i enkelte media fremstilt som bevis på at Russland trenger å «avnazifisere» Ukraina.

– En av de mest avskyelige nasjonalistene i «Pravyj sektor» er tilintetgjort, skriver Moskovskij Komsomolets – og hevder at Kotsyubaylo har kommet med «blodtørstige uttalelser» og han var leder for en «nazistisk avdeling».

Hvem var Kotsyubaylo og hvorfor hylles han?

A Nazi Who “Feeds His Wolf With The Bones Of Russian Children”

Han ledet en tropp han kalte «da Vinci Wolf». Han hadde en ulv som kjæledyr. I intervjuer har han sagt han matet ulven med knoklene av russiske babyer.

Kotsyubaylo sluttet seg til «Pravyj sektor» (Høyre sektor) som 18-åring i 2014. Organisasjonen blir omtalt som høyreorientert og nasjonalistisk.  I Russland er den stemplet som «ekstremistisk» og forbudt.

Pravyj sektor, eller Høyre sektor, er blant de mest notoriske fascistiske eller nazistiske organisasjonene i Ukraina.

På de offisielle nettsidene deres kan man se hvordan de smykker seg med fascistiske og nazistiske symboler.

Les også: Hagtvet, HL-senteret og fascismen i Ukraina

Maidan 2013/2014

Tilbake i 2013-2014 skal Kotsyubaylo ha vært aktiv i Maidan-opptøyene mot daværende president Viktor Janukovitsj.

Offiser som 21-åring.

Allerede som 21-åring ble han i 2016 utnevnt til offiser for sitt eget kompani, seinere bare omtalt som «Da Vincis ulver». Kotsyubaylo deltok da i kampene etter Russlands annektering av Krim i 2014, og mot prorussiske separatister i Donbass. 

Minskavtalen 2014/2015/2019

Vi har støttet nazigrupper helt siden kuppet i 2014. Norge og NATO har trent, bevæpnet kampgrupper i Donbass. Disse er trent til kamp mot både indre og ytre fiender av staten Ukraina og av USA/NATO. Den russiskspråklige befolkningen i Donbass har vært offer for terroren disse nazistene har begått mot dem. 14.000 drept siden 2014. Den ytre fienden er Russland. Vi vet nå at Minskavtalen I og II fra 2015 som ble penneført av Tysklands forbundskansler Merkel, Frankrikes president Hollande og Ukrainas president Porosjenko som var ment å bringe fred til Donbass, var kun et skalkeskjul for å kjøpe seg tid til å bygge opp den ukrainske hæren til krig med Russland. Den krigen  utspiller seg nå. Hollande, Merkel og Porosjenko har på løpende bånd i det siste innrømmet at Minskavtalen var en bløff. Minskavtalen ble til og med ratifisert av FNs sikkerhetsråd. Hvilket betyr at alle land er forpliktiget etter folkeretten å følge den. Det internasjonale samfunnet trodde avtalen handler om fred. At de 14 000 som ble drept i Donbass fra 2014 til d.d. ble ofret nærmest på fredens alter. Sånn var det ikke. De ble ofret for at USA og NATO skulle bygge opp den ukrainske hæren. «Fredsnasjonen» Norge er et av landene som har vært aktiv i å trene nazister i Ukraina siden 2015. Er det blitt begått krigsforbrytelser mot befolkningen i Donbass? Med vestlig hjelp? Med vestligtrente nazister og med vestlige våpen? Mye kan tyde på det. Vestlige land er nøye med å bruke folkeretten som våpen, men ikke like nøye med å følge folkeretten selv.

Les Høyre sektor krever ny krig i Øst-Ukraina (juni 2015)

Presidentvalget 2019

President Zelensky gikk til valg på 2 valgløfter. Det ene var fred i Donbass.. Det andre å bekjempe korrupsjon. For de løftene fikk han 73% av stemmene. Folk trodde på han, men de kjente han ikke. Han drev valgkamp på nettet. På Instagram og på Facebook. Han hadde stengt av de russiske kanalene i Donbass hvilket betydde at den russiskspråklige befolkningen i Donbass måtte følge valgkampen på nettet på ukrainsk. Budskapet om fred forsto alle og var nok til at en stemme til fred var en stemme til Zelensky…

«Helt av Ukraina» 2021

Dmytro Kotsyubaylo ble av Zelenskyj æret med den prestisjefylte ordenen «Ukrainas helt» for sin krigsinnsats i november 2021. Det er et tankekors at den samme Zelensky som undertegnet Minskavtalen og gikk til valg på fred med den russiskspråklige befolkningen i Donbass gir æresbevisninger til nazister som truer han på livet om han forsøker å skape fred med Russland. Spørsmålet man bør stille seg er hvem er Zelensky?

Les: Zelenskij gjør nazist til Helt av Ukraina

Yngste til å motta utmerkelse

Selv om han aldri har vært en del av Ukrainas regulære militære styrker, ble Kotsyubaylo i 2021 tildelt den høyeste utmerkelsen for en ukrainsk soldat: Gullstjerne-ordenen og tittelen «Ukrainas helt» av president Zelenskyj.

«Da Vinci» er den yngste offiseren til å motta utmerkelsen.

Da Zelenskyj utnevnte ham til «Ukrainas helt», ble det grunngitt med «personlig mot vist i forsvaret av Ukrainas suverenitet og territorielle integritet». Han var den første frivillige som fikk denne ordenen, skriver nyhetsbyrået Unian.

Jeg skjønner fortsatt ikke at jeg har fått en slik utmerkelse, sa han i et intervju med Unian noen uker senere.

Det er også en ære til de soldatene som har kjempet sammen med meg disse åtte årene.

Dmitro Kotsjubajlo proklameres til Helt av Ukraina. Fra nettsidene til Pravij sektor.

La oss bevege oss bakover i tid og lese hva norske aviser skriver om Ukraina.

Dagsavisen 2014

Nynazister og fascister på Norges side i Ukraina

I Norge reiser mange bust mot svenske nynazisters rekrutteringskampanje i Norge, men den norske regjeringen og norske media synes veldig bekvemme med at de deltar på Norges side i Ukraina.

Parallellt med at Vesten har initiert og finansiert det omfanget opprøret mot Janukovitsj fikk, og støttet etableringen av en regjering der den militære og politianvarlige delen er dominert av nynazistene og fascistene i Svoboda og Høyre Sektor, har svenske nynazister mobilisert for og deltatt på sine venners side i Ukraina. UTEN AT NORSKE POLITIKERE OG KORRESPONDENTER har gitt et pip fra seg om dette. Hans-Wilhelm Steinfeldt har til og med deltatt i blankpussingen av en av lederne.

Nå vet vi at Kiev-regjeringen har organisert de ivrigste nynazistene/fascistene i en egen bataljon som deltar i kampene mot uavhengighetsforkjemperne i Øst-Ukraina. Men norske politikere og media, som ikke liker svenske nynazister på norsk jord, synes å være ganske tilfreds med at de brukes i Ukraina som spydspiss mot østukrainere og Russland. Bataljonen Azov består av svensker, ukrainere, italienere og russere!! og bruker samme symbol som SS-Panzerdivisjon «Das Reich.»

Vestlige politikere i USA/EU/NATO liker offisielt ikke nynazister på egen jord, men lar dem gjerne få kamptrening og politisk skolering i Øst-Ukraina på østukraineres og Russlands bekostning. Enkelte av bataljonens deltakere skal til og med være beundrere av Anders Behring Breivik. Er det ikke på tide at vestlige politikere begynner å vurdere sin rolle i oppmarsjen mot Russland? 

ABC nyheter 2018

«Det ser ut som det er et generelt problem at ultra-nasjonalister angriper fredelige demonstrasjoner i regi av sivile aktivister», skriver Landinfo i en rapport om Ukraina, skrev ABC Nyheter:

Ifølge rapporten datert 6. april, som ABC Nyheter har fått innsyn i, er det mange svært urovekkende forhold i Ukraina, som årlig får store beløp av den norske regjeringen.

Blant annet gjør politikere lite eller ingenting for å håndtere sikkerheten på fredelige arrangementer.

Forholdet mellom mektige høyre-ekstreme grupper som Høyre Sektor(Pravy Sektor) og myndighetene er vanskelig, skriver Landinfo, som er underlagt UDI og har til oppgave å skaffe troverdig kunnskap om ulike land.

Et ferskt eksempel som omtales i rapporten, er at kvinnedemonstrasjonene 8. mars flere steder ble angrepet av ultranasjonalister.

Amnesty International rapporterte at politiet ikke grep inn mot angriperne.

Ikke nok med det – en av arrangørene av 8. mars-toget ble arrestert i stedet.

Tidligere har ABC Nyheter meldt at ultranasjonalistene tvang regjeringen til å avskjære all kontakt med utbryterne øst i landet.

Les: Ukrainas visestatsminister: «Populister» har avskåret oss fra befolkningen i øst

Kiev er redd ultranasjonalistene

Landinfo opplyser også at høyreekstreme grupper har stormet byrådene i Lviv og Kiev.

«Det er en oppfatning at det er stor grad av straffefrihet for slike høyre-ekstreme grupper. Kiev er nølende til å gripe inn overfor slike grupper.», skriver de.

Forklaringen er at de høyreeksteme nasjonalistene spilte en sentral rolle i krigen mot russisk-støttede opprørere i øst.

Kiev er også redd for at slike grupper, som Svoboda og Høyre Sektor, kan vende seg mot regjeringen.

Samtidig har det vært nære bånd mellom regjeringsmedlemmer og grupper på ytre høyre, skriver Landinfo.

Rapporten nevner også at en embetsmann i innenriksdepartementet, Ilya Kiva, har erklært at homofile bør dø.

Les også: Brende & co. fortsetter pengestøtten til Ukraina

Politikere tett på paramilitære

Som eksempel trekker Landinfo fram innenriksminister Arsen Avakov, som har hatt langvarig tilknytning til Azov-bataljonen.

Azov-bataljonen er en paramilitær gruppe som bruker SS-symbolet, og som fikk slutte seg til det offisielle ukrainske forsvaret.

Det var norsk UD nølende til å reagere mot.

Landinfo viser også til en reportasje i Washington Post der det går fram at vise-innenriksminister Vadim Trojan har vært medlem av den nynazistiske paramilitære organisasjonen Ukrainas Patrioter.

ABC Nyheter er kjent med at Forsvarsdepartementet har foreslått samarbeid med Ukraina, men UD avslår innsyn i saken med begrunnelse at det foregår en intern saksforberedelse.

Les også: Høyreekstrem militsleder inn i Ukrainas forsvarsledelse

SBU bryter jevnlig loven

Ifølge Landinfo tyder mye på at Ukrainas overvåkingspoliti SBU «jevnlig bryter straffeprosessloven og tar seg store friheter.»

De utfører også politioppgaver som pågripelser og avhør, selv om dette ikke skal være en del av deres oppgaver.

«Det rapporteres også om at SBU anvender tortur mot pågrepne for å få tilståelse eller for å få den pågrepne til å samarbeide.», skriver Landinfo.

Fædrelandsvennen 2015

Leserinnlegg av Øyvind Andresen i Fædrelandsvennen 21. april 2015:

Hvordan kan Norge, med sine erfaringer med nazismen, i dag støtte regimet i Ukraina politisk og økonomisk når åpenbare nazister spiller en helt dominerende militære og politisk rolle? Politikere og medier er tause eller bagatelliserer dette fenomenet

Hat som hyllevare

Vestlige ledere er besatt av hat mot Russland. Også norske ledere. Hatet mot Russland er marinert i en saus av de gode mot de onde. Alt fra russiske dirigenter til russisk vodka er onde. Russiske idrettsutøvere er onde. Ikke amerikanske eller norske for den sakens skyld. Russiske gatenavn er onde. Russiske forfattere er onde. Monumenter over Den Røde Arme er onde. Det var Sovjetunionen som egentlig var den onde under 2.verdenskrig. Ikke Hitler. President Putin er inkarnasjonen av ondskap. Glemt er den samme ondskapen vi ble fortalt om president Gadaffi, president Saddam Hussain og om president Assad.

Det paradoksale er at vi hyller det ukrainske folket samtidig som vi dreper det med en evig strøm av våpen. Som Stoltenberg sier: veien til fred i Ukraina er våpen.

Les også: Simon Wiesenthal-senteret fordømmer Ukraina for å hylle nazister

President Castro om Stoltenberg første tale som NATOs generalsekretær i 2014:

TV2: Fidel Castro voldsomt ut mot Stoltenberg

Cubas tidligere leder Fidel Castro går voldsomt ut mot Jens Stoltenberg og anklager NATOs nye generalsekretær for å planlegge en «utryddelseskrig mot Russland».

I går hørte jeg på NATOs nye generalsekretær. For et hat i ansiktet hans, skriver Fidel Castro i en kommentar som står på trykk i flere cubanske aviser, blant dem det cubanske kommunistpartiets talerør Granma.

– For en utrolig innsats for å fremme en utryddelseskrig mot den russiske føderasjon

Sammenlignes med IS

Mot slutten av kommentaren som har tittelen «En usikker framtid» vender Castro seg direkte til Stoltenberg, og sammenligner den nye Nato-sjefen med IS:

«Hvem kan være mer ekstremistisk enn IS? Hvilken religion er det du praktiserer? Kommer du til å være i stand til å nyte et evig liv i Guds hender etter dette?» spør han retorisk.

Seymour Hersh’ omtale av Stoltenberg i forbindelse med terrorattentatet mot Nord Stream 2 der han påstår Norge var delaktig: «Stoltenberg is the glove that fits the American hand». Den karakteristikken passer på mange hender her i Norge. Ikke minst Støres høyre hånd. 

Les også: Hvorfor er Norge hansken som passer på USAs hånd?

Ville Støre ha takket ja til å delta i begravelsen til denne nazisten? Siden Finlands statsminister deltok må man anta at Finlands allierte ville delta.

Forrige artikkelPå dypt vann
Neste artikkelRenminbis andel av finanshandelen mer enn doblet siden Russlands invasjon i Ukraina