Høyre sektor krever ny krig i Øst-Ukraina

0

Den fascistiske Pravij sektor, eller Høyresektoren, ledet av Dmitro Jarosj, krever at Ukrainas presidennt Petro Porosjenko bryter Minsk-avtalen og starter krigen i Øst-Ukraina på nytt. Dette melder den ukrainske TV-kanalen 112 Ukraina.

Det høyreorienterte partiet «Høyre sektor» har annonsert at de vil marsjere mot regjeringskvartalet 3. juli til ære for 965-årsdagen for seieren til fyrst Svjatoslav mot Khazar-khanatet. I uttalelsen som er publisert på nettstedet til Høyre sektor, sier de:

«Vi krever av Poroshenko-regimet: å bryte med Minsk-avtalen og ta opp igjen offensive operasjoner for å frigjøre de okkuperte områdene. Vi krever også personellendringer i forsvarsdepartementet.

Høyresektoren har også fremmet et lovforslag for å gi de fascistiske militsene legal status etter ukrainsk lov. Hvis det blir godtatt vil fascistene ha et parallelt militærapparat i Ukraina. De krever at staten skal finansiere dette fascistiske frikorpset, men at det ellers skal styre seg sjøl, ha sin egen kommandostruktur, egne treningssentra og egne eiendommer. (Google-oversettelse her.)

Hvis de lykkes med å bryte Minsk-avtalen og få krigen i gang igjen for alvor (det pågår kamper allerede), vil Vesten utvilsomt legge skylda på Russland, og vi vil få en ny og enda farligere opptrapping.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSå mange unge voksne i Europa bor med foreldrene
Neste artikkelMulig modell for å organisere samfunnet på nytt
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).