Høyre sektor krever ny krig i Øst-Ukraina

0

Den fascistiske Pravij sektor, eller Høyresektoren, ledet av Dmitro Jarosj, krever at Ukrainas presidennt Petro Porosjenko bryter Minsk-avtalen og starter krigen i Øst-Ukraina på nytt. Dette melder den ukrainske TV-kanalen 112 Ukraina.

Det høyreorienterte partiet «Høyre sektor» har annonsert at de vil marsjere mot regjeringskvartalet 3. juli til ære for 965-årsdagen for seieren til fyrst Svjatoslav mot Khazar-khanatet. I uttalelsen som er publisert på nettstedet til Høyre sektor, sier de:

«Vi krever av Poroshenko-regimet: å bryte med Minsk-avtalen og ta opp igjen offensive operasjoner for å frigjøre de okkuperte områdene. Vi krever også personellendringer i forsvarsdepartementet.

Høyresektoren har også fremmet et lovforslag for å gi de fascistiske militsene legal status etter ukrainsk lov. Hvis det blir godtatt vil fascistene ha et parallelt militærapparat i Ukraina. De krever at staten skal finansiere dette fascistiske frikorpset, men at det ellers skal styre seg sjøl, ha sin egen kommandostruktur, egne treningssentra og egne eiendommer. (Google-oversettelse her.)

Hvis de lykkes med å bryte Minsk-avtalen og få krigen i gang igjen for alvor (det pågår kamper allerede), vil Vesten utvilsomt legge skylda på Russland, og vi vil få en ny og enda farligere opptrapping.

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.