Høyre sektor krever ny krig i Øst-Ukraina

0

Den fascistiske Pravij sektor, eller Høyresektoren, ledet av Dmitro Jarosj, krever at Ukrainas presidennt Petro Porosjenko bryter Minsk-avtalen og starter krigen i Øst-Ukraina på nytt. Dette melder den ukrainske TV-kanalen 112 Ukraina.

Det høyreorienterte partiet «Høyre sektor» har annonsert at de vil marsjere mot regjeringskvartalet 3. juli til ære for 965-årsdagen for seieren til fyrst Svjatoslav mot Khazar-khanatet. I uttalelsen som er publisert på nettstedet til Høyre sektor, sier de:

«Vi krever av Poroshenko-regimet: å bryte med Minsk-avtalen og ta opp igjen offensive operasjoner for å frigjøre de okkuperte områdene. Vi krever også personellendringer i forsvarsdepartementet.

Høyresektoren har også fremmet et lovforslag for å gi de fascistiske militsene legal status etter ukrainsk lov. Hvis det blir godtatt vil fascistene ha et parallelt militærapparat i Ukraina. De krever at staten skal finansiere dette fascistiske frikorpset, men at det ellers skal styre seg sjøl, ha sin egen kommandostruktur, egne treningssentra og egne eiendommer. (Google-oversettelse her.)

Hvis de lykkes med å bryte Minsk-avtalen og få krigen i gang igjen for alvor (det pågår kamper allerede), vil Vesten utvilsomt legge skylda på Russland, og vi vil få en ny og enda farligere opptrapping.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.