Høyre sektor krever ny krig i Øst-Ukraina

0

Den fascistiske Pravij sektor, eller Høyresektoren, ledet av Dmitro Jarosj, krever at Ukrainas presidennt Petro Porosjenko bryter Minsk-avtalen og starter krigen i Øst-Ukraina på nytt. Dette melder den ukrainske TV-kanalen 112 Ukraina.

Det høyreorienterte partiet «Høyre sektor» har annonsert at de vil marsjere mot regjeringskvartalet 3. juli til ære for 965-årsdagen for seieren til fyrst Svjatoslav mot Khazar-khanatet. I uttalelsen som er publisert på nettstedet til Høyre sektor, sier de:

«Vi krever av Poroshenko-regimet: å bryte med Minsk-avtalen og ta opp igjen offensive operasjoner for å frigjøre de okkuperte områdene. Vi krever også personellendringer i forsvarsdepartementet.

Høyresektoren har også fremmet et lovforslag for å gi de fascistiske militsene legal status etter ukrainsk lov. Hvis det blir godtatt vil fascistene ha et parallelt militærapparat i Ukraina. De krever at staten skal finansiere dette fascistiske frikorpset, men at det ellers skal styre seg sjøl, ha sin egen kommandostruktur, egne treningssentra og egne eiendommer. (Google-oversettelse her.)

Hvis de lykkes med å bryte Minsk-avtalen og få krigen i gang igjen for alvor (det pågår kamper allerede), vil Vesten utvilsomt legge skylda på Russland, og vi vil få en ny og enda farligere opptrapping.

Forrige artikkelSå mange unge voksne i Europa bor med foreldrene
Neste artikkelMulig modell for å organisere samfunnet på nytt
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).