Guri Melby: – Putin hater den norske skolen

0
Pressefoto av Guri Melby fra Venstre

Hvis du har en dårlig dag og trenger noe til å muntre deg opp bør du kanskje sjekke det siste fra Venstreleder Guri Melby. Hun skuffer nesten aldri. Hennes evne til å si de mest absurde ting er nesten uten sidestykke i norsk politikk, enda så skarp konkurransen er der.

Melby sier til Dagbladet at – Putin hater den norske skolen:

– Vi må ikke glemme at da Putin gikk inn i Ukraina, var det fordi han hadde fått et nytt demokrati på dørstokken. Friheten kom nærmere, alternativet til hans regime kom nærmere. Et fritt, demokratisk Ukraina utfordret Putins posisjon i Russland, sier Melby.

– Derfor er jeg helt sikker på at Putin hater den norske skolen, legger hun til, og peker på at skolesystemet i Norge er tuftet på like muligheter for alle – noe hun mener Russlands brutale leder ikke synes noe særlig om.

Venstres store lys mener altså at Ukraina er så demokratisk at det har provosert Vladimir Putin til å gå til invasjon.

Dermed har vi en klar målestokk for hva Guri Melby mener er standarden for et demokratisk samfunn. Før Russlands invasjon 24. februar 2022 hadde dette strålende demokratiet Ukraina blant annet foretatt seg følgende:

  • Ført krig i åtte år mot russisktalende landsmenn som hadde krevd nasjonal sjølråderett og beskyttelse av russisk språk og kultur.
  • I denne krigen var det til da drept 14.000 mennesker, for en stor del sivile.
  • Guri Melbys demokrater i Kiev hadde for en stor del bombet boligområder, barnehager, sjukehus og handlesentra i Donbass.
  • Kiev-demokratene hadde fram til da forbudt samtlige opposisjonspartier.
  • De hadde også forbudt opposisjonelle medier.
  • Melby-demokratene godtok og oppmuntret til at fascistiske frikorps drev mordkampanjer mot motstandere av regimet.
  • Regimet i Kiev vedtok allerede i 2015 at nazi-kollaboratøren Stepan Bandera og hans bevegelse som samarbeidet med Nazi-Tyskland om folkemord mot jøder, polakker, romfolk og russere er å anse som nasjonale helter og at enhver kritikk av dem er forbudt.
  • Regimet i Kiev har også fratatt de fagorganiserte viktige faglige rettigheter og lagt til rette for en brutal utbytting av arbeiderklassen.
  • Regimet i Kiev har også innrømt at de saboterte den internasjonalt godkjente Minsk-avtalen som tok sikte på å gi innbyggerne i Donbass autonomi.

Det er en slik stat og ei slik regjering Venstres leder ser på som et demokratisk forbilde. Ja, så demokratisk er det at Putin ganske enkelt må hate den norske skolen!

Logikken er jo eksemplarisk.

Stikk den!

Se Ukrainsk nazi-leder: – Vi er mest effektive for Vesten fordi vi synes det er morsomt å drepe!

Israels president fordømmer ukrainsk nazisme i Kiev

Les: Zelenskij gjør nazist til Helt av Ukraina

Tidligere SS-medlem hedret av Ukrainas president

Nazikollaboratørs fødselsdag blir nasjonal helligdag i Ukraina

Forrige artikkelKuppmakerne i Peru har støtte fra 6% mens 91% er imot dem
Neste artikkelBilindustrien legger opp til å innføre mikroavgifter for bruk av bilen