Kuppmakerne i Peru har støtte fra 6% mens 91% er imot dem

0
Perus ikke-valgte kuppleder Dina Boluarte med CIA-agenten ble USAs ambassadør Lisa Kenna (til venstre); Perus dypt upopulære kongress (til høyre)

Et meningsmålingsfirma fant at Perus kuppmakere i den høyrekontrollerte kongressen har 6% støtte og 91% motstand. Den ikke-valgte lederen Dina Boluarte har 15% støtte og 78% motstand. Men de har full støtte fra USA, Canada og utenlandske gruveselskaper.

Av Ben NortonGeopoliticalEconomy.com

Ben Norton.

En studie utført av et ledende meningsmålingsfirma i Peru fant ut at kuppmakerne i landets kongress har en støtte på bare 6%, med svimlende 91% motstand.

Den søramerikanske nasjonens ikke-valgte president, Dina Boluarte, har godkjenning fra bare 15% av peruanerne, med 78% motstand.

I desember 2022 ble Perus demokratisk valgte venstreorienterte president Pedro Castillo styrtet i et kongresskupp. Militæret arresterte ham, og han ble dømt til 18 måneders fengsel, uten rettssak.

USAs ambassadør i Peru, Lisa Kenna, er en CIA-veteran som sterkt støttet kuppet mot Castillo, og har samarbeidet tett med Boluarte.

Boluartes sterkt militariserte regime har slått ned på omfattende demonstrasjoner med brutal vold og drept mer enn 60 demonstranter.

Mainstream tenketanken Institute of Peruvian Studies (IEP) har gjennomført regelmessige meningsmålinger. IEPs meningsmåling i mars viste at det ikke-valgte kuppregimet er ekstremt upopulært blant alle deler av samfunnet.

IEP-studien fant ingen forskjeller mellom urbane og landlige områder; i alle deler av landet er i gjennomsnitt minst 90 % av peruanerne imot kongressen, mens bare 6 % støtter den.

Perus enkammerkongress er notorisk korrupt, og dominert av landets høyreorienterte oligarker.


Oversatt fra GeoPoliticalEconomy:

Peru’s coup-plotting congress has 6% approval, 91% disapproval (but full US backing)

Forrige artikkelDen totalitære dystopien er allerede her
Neste artikkelGuri Melby: – Putin hater den norske skolen
Ben Norton
Ben Norton er journalist, forfatter, analytiker og filmskaper. Han er grunnlegger og redaktør av Geopolitical Economy Report, og er basert i Latin-Amerika.