Tidligere SS-medlem hedret av Ukrainas president

0
Foto: Mateus Campos Felipe

«Det passer seg ikke å informere om slikt»:

Av Knut Lindtner.

Det blir påstått i bl.a. norske medier at nynazister ikke har stor betydning og dermed innflytelse i dagens Ukraina. En viser da gjerne til valgresultatet hvor de ikke samler særlig oppslutning.

Meldingen under forteller imidlertid noe helt annet. Når landets valgte president velger å møte opp til en slik æresbevisning er ikke det nødvendigvis uttrykk for at han liker det som skjer, men fordi han av maktpolitiske årsaker er tvunget til det.

Uansett forteller dette om stor politisk innflytelse til grupper som vi helst ikke vil vite noe om i Norge. Derfor fortsetter våre regjering å late som om alt er i sin skjønneste orden i Ukraina. Dette vil naturligvis heller ikke kommer frem i noen norske større medier. Det passer seg ikke, som en sier når en ikke vil fortelle om pinligheter som «våre venner står for», men som vi ikke liker.

Knut Lindtner (red. Derimot.no)

Offisiell begravelse av en tidligere SS-soldat i Kiev.

13. juni 2021 fant begravelsen til tidligere SS Orest Vaskul sted i den ukrainske autocephalous-ortodokse kirken, St. Michael Golden-Domed Monastery, i Kiev.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky var representert av soldater fra hans personlige regiment. Forsvarsminister og tidligere militærattaché i Washington, generalløytnant Andriy Taran, var også representert.

Det ukrainske flagget draperte kisten til den avdøde.

Orest Vaskoul meldte seg frivillig i SS (Galicia Division) i 1943 og kjempet, etter eget valg, som en ukrainsk nazist for Det tredje riket mot Sovjetunionen.

Oversatt av Knut Lindtner og publisert på Derimot.no.

Les også: Hvorfor er HL-senteret taust om nazismen i Ukraina?

Hagtvet, HL-senteret og fascismen i Ukraina

Forrige artikkelLeiesoldater fra Colombia drepte Haitis president
Neste artikkelEt land som har mistet sin vei