Bilindustrien legger opp til å innføre mikroavgifter for bruk av bilen

0

BMW starter med å kreve 18 dollar måneden for bruk av setevarmer. Mikrotransaksjoner er den nye trenden.

Det var en nyhet i juli 2022. The Verge skrev:

BMW selger nå abonnementer på oppvarmede seter i en rekke land – det siste eksemplet på selskapets bruk av mikrotransaksjoner for avanserte bilfunksjoner.

Et månedlig abonnement for å varme opp BMWs forseter koster omtrent $18, med alternativer for å abonnere for et år ($180), tre år ($300), eller betale for «ubegrenset» tilgang for $415.

Det er ikke klart nøyaktig når BMW begynte å tilby denne funksjonen som et abonnement, eller i hvilke land, men en rekke medier rapporterte at de hadde oppdaget lanseringen i Sør-Korea.

BMW har sakte lagt funksjoner bak abonnementer siden 2020, og oppvarmede seter er nå tilgjengelig i BMWs digitale butikker i flere land inkludert Storbritannia, Tyskland, New Zealand og Sør-Afrika.

En kommentator i Washington Post skrev tørt at «bruk av rattet er fortsatt ikke avgiftsbelagt».

I vår tid kan alt sånt naturligvis forklares med «klima», mens det før ville bli oppfattet som griskhet over alle støvleskafter.

Tiltaket bringer fram minnet om en Disney-klassiker der Donald Duck hadde sikret seg gullhjelmen til den fiktive vikinghøvdingen Olav Blåøy* og dermed mente at han hadde makt til å innføre pusteskatt i USA. Alle mennesker skulle utstyres med målere og betale «5 cent for hvert pust og ti cent for hvert sukk».

*) Korrigert etter leserinnspill.

Forrige artikkelGuri Melby: – Putin hater den norske skolen
Neste artikkelUSAs finansminister: Sanksjoner kan true dollarens hegemoni