Israels president fordømmer ukrainsk nazisme i Kiev

20
Hyllest av fascisten Stepan Bandera er nå beskyttet av loven

Israels president Reuven Rivlin besøkte Kiev og holdt en tale til nasjonalforsamlinga Verkhovna Rada i anledning 75-årsdagen for jødemassakrene ved Babij Jar. Til ei forsamling full av tilhengere av fascisten Stepan Bandera og den ukrainske nazi-organisasjonen OUN sa han blant annet følgende:

Omkring 1,5 millioner jøder ble drept på territoriet til det moderne Ukraina under den annen verdenskrig, ved Babij Jar og mange andre steder. De ble skutt i skogene, nær grøfter og diker og så skuffet ned i massegraver. Mange av kollaboratørene som utførte disse forbrytelsene var ukrainere, inkludert OUN-militser, som utmerket seg spesielt ved å spotte jøder, drepe dem eller overlevere dem til tyskerne.

Dette kan ikke ha skapt begeistring i salen. Den samme nasjonalforsamlinga vedtok 9. april 2015 både å forby kommunismen og alle kommunistiske symboler og samtidig å gjøre kritikk av OUN, Stepan Bandera og andre ukrainske fascister ulovlig. I loven, som på engelsk bærer tittelen On Legal Status and to commemorate fighters for Ukraine’s independence in the twentieth century heter det:

Public denial of the legitimacy of the struggle for the independence of Ukraine in the twentieth century recognized insult to the memory of fighters for independence of Ukraine in the XX century constitutes disparagement of the Ukrainian people and is illegal.

Den israelske presidenten forbrøt seg altså mot ukrainsk lov ved å nevne sannheten om de ukrainske nazistenes forbrytelser. Fascisten Oleh Lyaskho, som er leder av parlamentsgruppa til Det radikale partiet, svarte da også på Facebook med å kreve en unnskyldning fra Rivlin.

Det må være litt pinlig for den norsk HL-senteret at det til denne dag, på tross av gjentatte forespørsler ikke har klart å ta avstand fra hyllesten til Bandera og OUN i Ukraina og den åpne framveksten av nazistiske og fascistiske bevegelser som viderefører deres lære – med den ukrainske statens velsignelse.

Les Folkemord, fascisme og førerkult i Ukraina og Hvorfor er HL-senteret taus om nazismen i Ukraina?

Israel er ivrig etter å investere i Ukraina, og landet har ligget svært lavt i kritikken av de åpne fascistiske ytringene fra ukrainske ledere. Men ved 75-årsminnet for Babij Jar måtte Rivlin tross alt ta bladet fra munnen. Men det har aldri Børge Brende og Erna Solberg gjort. De støtter regimet i Ukraina med hundrevis av millioner norske skattekroner, uten noen gang å ødelegge stemninga ved å navne at de politikerne de støtter regner Bandera og OUN som nasjonalhelter og eksempler til etterfølgelse.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


20 KOMMENTARER

 1. Ja , det er påfallende hvordan «de allierte» har skiftet side siden andre verdenskrig .
  Dette begynte med alliansen med islam i Afghanistan i kampen mot Sovjet , via Balkan i krigen mot Serbia , til alliansen med ‘nazismen’ i Ukraina.

  Det store spørsmålet er hvorfor ikke «de allierte» var allierte med Hitler ?
  Var ikke kampen mot ‘nazismen’ så viktig likevel ?

  Er det andre motiver for krigene ?

 2. Sammenstøtet mellom ukrainske nasjonalister og en uredd ukrainsk jøde kan man se i denne ferske ukrainske TV-sending Shuster Live, nettopp i anledning av Babij Jar og det nevnte jublileet.
  https://www.youtube.com/watch?v=T7bdLh8ubRw

  Dialogen/krangelen er her på russisk og ukrainsk, som de færreste nordmenn forstår. Men enhver kan ta en titt på klippet, og se det hissige ognervøse i krangelen.

  En av protagonistene i videoen er den ukrainske «offisielle» historiker Volodymyr Viatrovych. Interessant å debattstil til en av dagens ukrainas omstridte figurer, i eksplisitt det som omhandler historien og evt omskrivning av ukrainas historie og en «avdempning» av en nazistisk og anti-jødisk fortid.

  Se eks Josh Cohen i Foreign Policy, om Volodymyr Viatrovych:
  http://foreignpolicy.com/2016/05/02/the-historian-whitewashing-ukraines-past-volodymyr-viatrovych/

  Svaret fra Viatrovych
  https://www.kyivpost.com/article/opinion/op-ed/volodymyr-viatrovych-real-and-fictional-history-in-ukraines-archives-413382.html
  http://www.unian.info/society/1340059-ukrainian-historian-viatrovych-refutes-accusations-of-whitewashing-ukraines-past.html

  Jeg kan ikke selv vurderer alt dette i detaljer, men tar neppe feil i det følgende: vi har en spesifikk ukrainsk nasjonalisme i frammarsj, hvor det anti-jødiske fra fortiden avdempes, og det anti-russiske styrkes. Bakenfor står dagens USA og Tyskland, sistnevnte «forløst» (så enkelte kommentatorer, som den franske jødiske filosof Finkielkraut) fra sin anti-jødiske fortid gjennom Merkels asysøker-generøsitet, men som blir – i rammen av EU og NATO – sterkere anti-russisk.

  Jeg tror at vi her har en dominerende «stemning» dagens Europa, en ny mentalitet. Som gjør at personer og institusjoner som er svært pro-jødiske, ialfall sterkt anti-semittiske, som Rustad på Document.no, og HL-senteret, ikke reagerer på den florerende nazi-symbolikken i dagens Ukraina. Således eks den franske jødiske «filosof» Bernard-Henry Levy, som deltok på Babij-Jar feiringen, og som ivrig støtter dagens Kiev-regime, i samme grad som han skjerper retorikken mot Putin. Da har han som jøde – paradoksalt nok – omfavnet et nazi-regime i Ukraina. Likeledes den nevnte Finkielkraut. På spissen: en anti-jødisk fortid glir over i en (fornyet og forsterket) anti-Russisk samtid.

  Finkielkraut om Tyskland, Nazisme og den «nazi-tyske forløsning» i Merkels flyktningepolitikk (fransk):
  http://www.franceculture.fr/emissions/repliques/reflexions-sur-le-nazisme

  • Stemmer det, grunnen til det er at nazistene hadde mindreverdskompleks. Slaviske folkeslag, spesielt Polen har høy andel Haplogroup R1a.

   • Ukrainere stammer blandt annet fra fra skytere. Gravgodset er utstilt på museene, og det er gullgjenstander med bilde av utseendet. Gaymanova bowl.Kiev het før Azagarium på Latin.

     • Rus Halicko-Wolynska var vår hjemmested intil 1943.. Mieszko 1 var vikinghøvding og jeg tror at vikingene kommer fra Dagens Polen, Blod Haplogroup R1a sier noe der. Men nå har jeg funnet meg mere interesant tema nemlig LACHY. Det ble vi kalt for før vi ble døpt.

     • Takk for spørsmålet.

      Jeg må desverre melde pass der.

      Jordanes «Origin of the goths viser til at goterne var skytere av rase.
      Fant noen brikker du kan jobbe videre med om du vil. Jeg har måttet kjøpe en del bøker på Amazon.
      Lechici er jo vest-slavere og Kievian Rus øst slavere.
      Kievian Rus var vikinger, hvis man ser på de nordiske navnene deres.

      Siden etnisitet også handler om skikker, kan man kanskje se etter i gamle kilder og sammenlikne.

      Skikkene deres var blandt annet følgende : Jeg kjenner ikke til gamle skikker hos vest slavere, så kan desverre ikke sammenlikne.

      Her er noen momenter hos skyterne:
      De bodde i Eurasia og brukte hest på steppene.
      De ble drevet vestover da den kinesiske muren ble bygget.
      ( tidligere hadde de handlet med kina, spesielt hester)
      De bodde der dinosaurskjelettene lå oppe i dagen, derav begrepet drager, som vi har på vikingskipene.
      De hadde en krigerkultur.
      Hester ble lagt i gravene.
      tatoveringer.
      Cannabisfrø ble lagt på varme steinene de brukte til dampbadet sitt.
      Ordet Cannabis er et ord som kommer fra det skytiske språket.
      De var bueskyttere og bar økser.
      De drakk hestemelk.
      Kvinnene var krigere og er funnet med våpen i gravene.

      Dette er vel noe som du vet mer om:
      When Mieszko I inherited the ducal throne from his father he probably ruled over two-thirds of the territory inhabited by eastern Lechite tribes. He united the Lechites east of the Oder (Polans, Masovians, Pomeranians, Vistulans, Silesians) into a single country: Poland. His son, Bolesław the Brave founded the bishoprics at Wrocław, Colberg, and Cracow, and an archbishopric at Gniezno.

      Bolesław carried out successful wars against Bohemia, Moravia, KIEVIAN RUS and Lusatia, and forced the western Pomeranians to pay Poland a tribute. Shortly before his death Boleslaw became the first King of Poland in 1025.

      Det er ikke lett å grave når elver og landområder heter forskjellige ting, til forskjellige tider, på forskjellige språk.
      Dessuten er ofte stammer oppkalt etter stammehøvdinger, og det er vanskelig å få oversikt.
      Selv har jeg en god del kunstbøker som jeg samler på , om skytisk kunst, som viser fellestrekk, og fantes i gravene.
      Nå på Hermitage museet i St Petersburg, og på Krim, og i Kiev. Se også ruinen , Scythian Neapolis på Krim.

      Primary Chronicle is a history of Kievan Rus’ from about 850 to 1110, originally compiled in Kiev about 1113. The work is considered to be a fundamental source in the interpretation of the history of the Eastern Slavs.

      ( vikinger,het den gang Rus, og grunnla Russland. ( Kilde : primary cronicle, )
      men de hadde jo andre betegnelser , som dette på engelsk : varangians.Se trade routes. )

      Polske navn på Rus.
      ⦁ Ruś Halicko-Wołyńska — ⦁ Kingdom of Galicia–Volhynia
      ⦁ Ruś Halicka — ⦁ Galicia
      ⦁ Ruś Biała — ⦁ White Ruthenia, ⦁ White Russia or ⦁ Belarus
      ⦁ Ruś Czarna — ⦁ Black Ruthenia, part of modern Belarus
      ⦁ Ruś Czerwona — ⦁ Red Ruthenia, Galicia
      ⦁ Ruś Podkarpacka — ⦁ Carpathian Ruthenia

      Kievian Rus finnes dokumentert med fakta , de undertegnet i 911 hadde nordiske navn:
      ( Se Rus’–Byzantine Treaty 911)
      http://military.wikia.com/wiki/Rus%27%E2%80%93Byzantine_Treaty_(911)

      «The treaty opens with a lengthy enumeration of the Rus’ envoys, whose names are exclusively Norse: Karl, Ingjald, Farulf, Vermund, Hrollaf, Gunnar, Harold, Kami, Frithleif, Hroarr, Angantyr, Throand, Leithulf, Fast, and Steinvith»
      Så disse vervet seg i det de kalte Miklagard.

      The Rus’–Byzantine Treaty of 911 is the most comprehensive and detailed treaty concluded between the Byzantine Empire and Kievan Rus in the 10th century. It was preceded by the preliminary treaty of 907.

      The text of the document, incorporated into the Primary Chronicle, has many affinities in content and phrasing with the trade treaties later concluded by Byzantium with the merchant republics of Italy. It was composed in two languages and signed personally by Emperor Leo VI. The text also includes speeches of the parties on the occasion. No treaties of comparable complexity and antiquity are known among the other societies in Europe of that time.

      Primary Chronicle is a history of Kievan Rus’ from about 850 to 1110, originally compiled in Kiev about 1113. The work is considered to be a fundamental source in the interpretation of the history of the Eastern Slavs.

      The East Slavs are Slavic peoples speaking East Slavic languages. Formerly the main population of the medieval state of Kievan Rus, by the seventeenth century they evolved into the Russian, Ukrainian and Belarusian[ people.

      Lechici er jo vest-slavere og Kievian Rus som de kriget mot , var øst slavere

      Det bodde en grein av skytere rundt Svartehavet. Det er i hvert fall sikkert.
      I tillegg til DNA, og utseende, språk og historiske litterære kilder, har vi arkeologisk materiale, kunstens stilarter, gravskikker, antikkens forfattere og mynter og pilespissenes type.

      «The Scythians originated in central Asia, but evidence of their nomadic lifestyle reaches into India, and shows a westward path into Armenia, Ukraine, Hungary and even eastern Germany. They appear to have ended their migration and finally settled in the steppes of Ukraine, as the large number of Scythian «kurhany» or «mohyly» burial mounds found on this territory implies. »

      Jordanes «Origin of the goths viser til at goterne var skytere av rase.

      Rart at vi ikke har hørt noe om dette på skolen.
      Relieffer og tekst som stadfester om den skytiske nasjonen:
      ( Her :persisk kilde, fordi de var i en periode okkupert, og provinser under perserriket)
      Behistun inscription , se Behistun rock.
      Persepolis terrace
      Susa Inscription.

 3. «Israels president fordømmer ukrainsk nazisme i Kiev»

  Norges rolle i Ukraina er den til en sleip og feig medløper, som håper på fordeler av at USA-NATO ødela Ukraina. Ekkelt.

 4. Lei for å skuffe denne blogg-siden, men for det første: Israels president retter baker for smed. De ukrainske jøder som ble drept under den andre verdenskrig, ble ikke drept av ukrainere, men i hovedsak av Stalin. Det ukrainske folk har alltid hatt gode relasjoner til jøder. Det er nok å vise til at i landets øverste ledelse finner vi en president, enstatsminister og flere andre som har jødisk opphav. Dernest har vi byen Uman, et religiøst sted, hvor jøder valfarter til hvert år, og som blir høyt verdsatt av hele befolkningen. Så prøv ikke å fornærme det ukrainske folk med flere løgner. Visste du forøvrig at Ukraina kanskje er det mest multi-kulturelle landet i Europa, med store kolonier av grekere, muslimer (tatarer, fra Tsjetchenia ++), bulgarere, ungarere og israelere. Dette landet står i sterk kontrast til den nye fascistiske staten Russland i nord, som bevisst driver undertrykning av mennesker med annen etnisitet, religion og sexuell legning. Og nå leser vi også om grusomme fengsler som de har opprettet i Donbas som gjøre de gamle Gulagene til feriekolonier, alt for at rike militisiaøledere skal tjene rått på kull som de innsatte må hente opp fra livsfarlige gruver, og for at Putin kan kvitte seg med brysomme mennesker inne nsin egen grense. Alt dette er resultater av et nyopprettet fascistisk diktatur. Hva slags syn har menigheten din om dette?

 5. Takk,Olaf……Og de som kjempet i Sovjet-armeen 2. verdenskrig,var stort sett ukrainere,(Kilde:Professor Hans F Dahl.Dagladet)

 6. Det er veldig lett å strø om seg med karakteristikker av ander som facist, nazist, rasist, islamofob, hatspreder etc. Steigan presenterer seg (som den eneste i Norge?) som kommunist, så vi får tro at han enda er en riktig avart av dette som Karl Marx ville godtatt.
  Enhver kan se at hele den vestlige verden har et tillitsproblem overfor sine politiske ledere som meler sin egen kake og ikke tar fatt i problemer som er synlige for alle, men som forsøkes feiet under teppet. Det er i bunn og grunn den fremmedkulturelle bølgen av menn, særlig fra Afrika, men også fra dysfunksjonelle muslimstyrte stater i midtøsten som skaper frykt i befolkningen og krav om handling. Dette er jo helt legitime og forståelige reaksjoner som ikke kan feies bort med karakteristikker men må møtes med drastiske tiltak for å stanse menneskeflommen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.