Bøndene protesterer i Belgia og blokkerer veiene i Brüssel

0
Fra bondedemonstrasjonene i Belgia 3. mars 2023. Skjermdump fra video.

Store protester i sentrum av Brüssel, hundrevis av traktorer sperret veiene. Politiet rapporterte om mer enn 2700 traktorer som stilte i demonstrasjonene som BB Farmers Union organiserte, politiet anbefalte folk å bruke offentlig transport.

Av Romy Rohmann.

Fredag 3.mars var det traktorblokkader på veien inn til sentrum og i sentrum melder flere aviser. Det har ikke blitt noen enighet i forhandlingene mellom bønder og regjeringa.

Forhandlingene har pågått i flere uker og svekket den regionale regjeringen i Flandern (Nord-Belgia).

Landbruksforurensning er en betent sak i EU og som vi veit har det vært store protester i Nederland også, regjeringene blir ikke enige med bøndene om en avtale for kutt i nitratforurensningen. Bøndene mener at regjerningenes forslag vil bety at mange bønder må slutte med drifta.

Les: Massive farmers protest disrupts Brussels traffic

Også i ABC News.

Vi har skrevet om de massive protestene blant bønder i Nederland i flere artikler i sommer og seinest i desember -22

Etter månedsvis med protester står nå bønder overfor tvangskjøp av gårdene, regjeringa ønsker å gi tilbud som er så attraktive at det vil være vanskelig å avslå. 

Men protestene i Nederland har ikke sluttet:

Christianne van der Wal, nitrogenminister, sa nylig i det nederlandske parlamentet at bønder vil få et tilbud som tilsvarer 100% av verdien, dersom de avslår vil de stå overfor tvangskjøp.

Allerede i 2019 startet den nederlandske regjeringa å innføre nye regler for nitrogenforurensning, det har stoppet nybygging av meieri-, gris- og fjørfevirksomhet de siste årene.

Som vi har skrevet om tidligere på Steigan.no i sommer og utover høsten, reagerte bøndene i Nederland med voldsomme masseprotester, veier, distribusjonssentre, flyplasser og havner ble blokkert. Flere andre yrkesgrupper støttet opp om protestene, brannmenn og fiskere slutter seg til bøndenes protester og fergetjenestene stengte ned.

Debatten om forurensningen fra landbruket har blitt en betent politisk sak i mange av landene i EU.  Økende matpriser, behovet for å være sjølforsynt både med energi og mat har vært tema for mange demonstrasjoner i flere Eu land i det siste, i Tyskland var det store demonstrasjoner i januar.

Vi har også i desember oversatt og publisert en artikkel fra The Grayzone som går i dybden på denne omlegginga av landbruket som var foreslått, den kan du lese her:

Denne politikken er sjølsagt en del av en større agenda. Det står store kapitalinteresser bak denne omlegginga av «matproduksjonen». Her brukes skremselsfortellinger om krimakrise som argument for et «grønt skifte» slik at vi skal bevege oss bort fra dagens landbruk og over til «presisjonslandbruk», genteknologi, færre bønder og gårder og laboratorieprodusert syntetisk mat.

Dette ser vi sjølsagt også i Norge. Når angrepene på landbruket er så massive og koordinerte, kan vi ikke gå rundt å tro det er tilfeldig lenger. Nå er det kanskje på tide å begynne og tenke at det faktisk er slik at myndighetene mener at det ikke er ønskelig med bønder og landbruk verken i framtidas Europa eller Norge.

Som vi også skreiv i februar:

Bønder i Norge avvikler og legger ned, nye regler og forordninger begrunnet med det «grønne skiftet» gjør det økonomisk umulig å investere og drive videre. Vi ser at angrepene på odelsrett og boplikt på gårdsbrukene er økende, og agroindustrien har gjort sitt inntog også i land med forholdsvis små gårdsbruk.

Dette skjer over hele den delen av verden hvor Vesten har kontroll. Jordbrukere blir «kjøpt ut» av aktiv drift som i Nederland, og samtidig kjøper store kapitalkrefter som Gates opp jordbruksland i gigantskala i USA.

Dette skjer samtidig som vi over lang tid har blitt foret med nyheter om ei forestående matkrise, og ulike matprogrammer har blitt lansert for at vi skal legge om kostholdet slik at vi ikke lenger skal være avhengig av maten som produseres i det tradisjonelle landbruket.

Vi blir oversømmet av «løsninger» på denne matkrisa med en GMO, Crispr-teknologi, lab-dyrket kjøtt til «Eat Ze Bugs» agenda.

Forrige artikkelKjeme’ an?
Neste artikkelFinsk offiser i Ukraina: – Russland taper ikke denne krigen