Nederland: Regjeringa gir ikke opp sin «grønne» agenda og bøndene har ikke sluttet å protestere

0

Den nederlandske regjeringen fortsetter sin plan med å tvangsavvikle gårder for å nå sine «grønne» mål, nå planlegger regjeringen å kjøpe 3000 av det de kaller «toppforurensende» gårder. De har satt av et fond på 24,3 milliarder euro (25,6 milliarder dollar) til dette.

Av Romy Rohmann.

Etter månedsvis med protester står nå bønder overfor tvangskjøp av gårdene, regjeringa ønsker å gi tilbud som er så attraktive at det vil være vanskelig å avslå. 

Men protestene i Nederland har ikke sluttet;

https://twitter.com/LidwienNews/status/1599031266552471556/photo/1

Christianne van der Wal, nitrogenminister, sa nylig i det nederlandske parlamentet at bønder vil få et tilbud som tilsvarer 100% av verdien, dersom de avslår vil de stå overfor tvangskjøp.

Allerede i 2019 startet den nederlandske regjeringa å innføre nye regler for nitrogenforurensning, det har stoppet nybygging av meieri-, gris- og fjørfevirksomhet de siste årene.

Som vi har skrevet om tidligere på Steigan.no i sommer og utover høsten, reagerte bøndene i Nederland med voldsomme masseprotester, veier, distribusjonssentre, flyplasser og havner ble blokkert. Flere andre yrkesgrupper støttet opp om protestene, brannmenn og fiskere slutter seg til bøndenes protester og fergetjenestene stengte ned.

Da bøndene blokkerte gater og motorveier med traktorene sine, viste bergingsbilsjåfører solidaritet ved å nekte å fjerne dem. Hyllene i supermarkedene har gått tomme og bøndenes slagord «ingen gårder – ingen mat» har runget over hele landet, sammen med oppned flagg på halv stang.

Høyballer i flammer, gjødsel dumpet på motorveier, blokkeringer ved distribusjonssentraler i supermarkeder og demonstrasjoner på politikernes dørstokker, skriver BBC.

Nederlandske bønder har skapt globale overskrifter med protester som beskrives av statsminister Mark Rutte som «med vilje sette andre i fare, skade infrastrukturen vår og true folk som hjelper til med oppryddingen».

Denne stolte bondenasjonen er under et enormt press for å gjøre radikale endringer for å kutte skadelige utslipp, og noen bønder frykter at deres levebrød vil bli utslettet.

Regjeringa i Nederland ønsker å redusere utslippene og presse gjennom sin grønne agenda, men det vil sette nasjonens matforsyning og verdens forsyning i fare. Nederland er verdens nest største eksportør av landbruksprodukter etter verdi bak USA. Nederlands betydning for den globale matforsyningen er udiskutabel, og denne grønne planen som nå regjeringa presser gjennom vil få store konsekvenser for mange land som er avhengig av matimport.

Det virker som om protestene ikke forsvinner med det første.

https://twitter.com/ongehoordnedtv/status/1598343215177994241

https://www.zerohedge.com/geopolitical/dutch-govt-attempts-forcibly-close-3000-farms-comply-green-agenda

Forrige artikkel– Gå sammen om å bygge en verdensomspennende motstand mot den nye kalde krigen
Neste artikkelDanmark dropper retningslinjer for corona