Republikanerne vil granske president Bidens rolle i sønnens virksomhet

0
Hunter og Joe Biden. Skjermdump fra video på Fox News.

Med Republikansk flertall i Representantenes hus vil de undersøke om den amerikanske presidenten er «kompromittert» av sønnens forretningsforbindelser.

Av Romy Rohmann

Republikanske lovgivere kunngjorde torsdag 17.november at de ville undersøke om USAs president Joe Biden har vært aktivt involvert i sønnen Hunter Bidens forbindelser til det kinesiske kommunistpartiet og deres lukrative kontrakter. President Biden har møtt mer enn et dusin av Hunters utenlandske medarbeidere, inkludert lederen av et ukrainsk energiselskap som ansatte presidentens sønn, avslørte filer fra Hunters bærbare datamaskin.

James Comer listet opp elektronisk svindel, skatteunndragelse, hvitvasking av penger, konspirasjon og brudd på Foreign Agents Registration Act, Foreign Corrupt Practices Act og Trafficking Victims Protection Act, som en del av det «brede spekteret av kriminalitet» Biden-familien skal ha vært involvert i.

Disse påstandene ble beskrevet i en rapport som ble utgitt kort tid etter orienteringen.

A President Compromised – The Biden Family Investigation

Hunter Bidens utenlandske forretningsforbindelser har blitt gransket av republikanere helt siden New York Post publiserte innholdet på den bærbare datamaskinen hans i oktober 2020. E-poster og meldinger lagret på datamaskinen antydet at Hunter ble betalt millioner av dollar av utenlandske tjenestemenn og magnater for introduksjoner til hans far, som i store deler av denne tiden var visepresident i USA.

Filer fra den bærbare datamaskinen viser at under en enkelt middag i 2015 møtte Joe Biden Hunters forretningsforbindelser fra Kasakhstan, Ukraina og Russland, inkludert en leder fra Burisma Holdings, det ukrainske energiselskapet som betalte Hunter $50 000 per måned fra 2014 til 2018  for å sitte i styret. Dagen etter sendte Burisma-sjefen en e-post til Hunter og takket ham for at han «ga en mulighet til å møte faren din».

Republikanerne har ikke vært i stand til å sette i gang undersøkelsene rundt denne informasjonen før nå, da det har vært demokrater som har hatt flertallet i begge kongresshusene. Fra og med onsdag vil imidlertid Republikanerne ha et lite flertall i Representantenes hus neste år, og James Comer vil lede tilsynskomiteen.

«Jeg vil være tydelig,» uttalte Comer på pressekonferansen og fortsatte «dette er en undersøkelse av Joe Biden, og det er der komiteen vil fokusere på denne neste kongressen.»

YouTube player

Les også: Hunter Bidens laptop – hva dreier det seg om?

Over 120 000 Hunter Biden-e-poster lastet opp til søkbar database

Ikke en gang mainstream media klarer å beskytte Hunter Biden for alltid

Forrige artikkelEn fantastisk æresbevisning fra Fritt Ord
Neste artikkelForskere finner massiv anti-russisk ‘bot-hær’