Hvordan Blackrocks Larry Fink skapte den globale energikrisa

0

Av F. William Engdahl, 15. november 2022.

De fleste mennesker er forvirret over det som er en global energikrise, med prisene på olje, gass og kull som samtidig øker og til og med tvinger fram nedleggelse av store industrianlegg som kjemikalier eller aluminium eller stål. Biden-administrasjonen og EU har insistert på at alt er på grunn av Putin og Russlands militære handlinger i Ukraina. Det er ikke slik det er. Energikrisen er en lenge planlagt strategi fra vestlige bedrifts- og politiske miljøer for å demontere industrielle økonomier i navnet til en dystopisk grønn agenda. Det har sine røtter i perioden i god tid før februar 2022, da Russland startet sin militære aksjon i Ukraina.

Blackrock presser ESG

I januar 2020 på tampen av de økonomisk og sosialt ødeleggende covid-nedstengingene, utstedte administrerende direktør for verdens største investeringsfond, Larry Fink fra Blackrock, et brev til Wall Street-kolleger og konsernsjefer om fremtiden for investeringsstrømmer. I dokumentet, med beskjeden tittel «A Fundamental Reshaping of Finance», annonserte Fink, som forvalter verdens største investeringsfond med rundt 7 billioner dollar under forvaltning, en radikal avvikling av bedriftsinvesteringer. Penger skulle bli grønne. I sitt tett fulgte brev fra 2020 erklærte Fink: «I nær fremtid – og raskere enn de fleste forventer – vil det være en betydelig omallokering av kapital … Klimarisiko er investeringsrisiko.» Videre uttalte han: «Hver regjering, selskap og aksjonær må konfrontere klimaendringene.»

Les: Brev fra BlackRock – store endringer i klimapolitikken?

I et eget brev til Blackrock-investorkunder leverte Fink den nye agendaen for kapitalinvesteringer. Han erklærte at Blackrock vil forlate visse høykarboninvesteringer som kull, den største strømkilden for USA og mange andre land. Han la til at Blackrock ville screene nye investeringer i olje, gass og kull for å fastslå deres tilslutning til FNs Agenda 2030 «bærekraft».

Fink gjorde det klart at verdens største fond ville begynne å nedinvestere i olje, gass og kull. «Over tid,» skrev Fink, «vil selskaper og myndigheter som ikke reagerer på interessenter og adresserer bærekraftsrisikoer, møte økende skepsis fra markedene, og i sin tur en høyere kapitalkostnad.» Han la til at «Klimaendringer har blitt en avgjørende faktor i bedrifters langsiktige utsikter … vi er på kanten av en grunnleggende omforming av finanssystemet.»

Fra det tidspunktet har den såkalte ESG-investeringen, som straffer CO2-utslipp av selskaper som ExxonMobil, blitt moten blant hedgefond og Wall Street-banker og investeringsfond inkludert State Street og Vanguard. Slik er kraften til Blackrock. Fink var også i stand til å få fire nye styremedlemmer i ExxonMobil forpliktet til å avslutte selskapets olje- og gassvirksomhet.

Fink-brevet fra januar 2020 var en krigserklæring fra store finansinstitusjoner mot den konvensjonelle energiindustrien. BlackRock var et grunnleggermedlem av Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) og er underskriver av UN PRI – Principles for Responsible Investing, et FN-støttet nettverk av investorer som driver med nullkarboninvesteringer ved å bruke det svært korrupte ESG sine kriterier – miljømessige, sosiale og styringsmessige faktorer i investeringsbeslutninger. Det er ingen objektiv kontroll over falske data for et selskaps ESG. Blackrock signerte også Vatikanets erklæring fra 2019 som forfekter regimer for karbonprising. BlackRock i 2020 sluttet seg også til Climate Action 100, en koalisjon av nesten 400 investeringsforvaltere som forvalter 40 billioner dollar.

Med det skjebnesvangre brevet fra administrerende direktør i januar 2020 satte Larry Fink i gang en kolossal avinvestering i den globale olje- og gasssektoren på billioner dollar. Spesielt samme år ble BlackRocks Fink utnevnt til forstanderskapet til Klaus Schwabs dystopiske World Economic Forum, den bedriftsmessige og politiske forbindelsen til Zero Carbon UN Agenda 2030. I juni 2019 signerte World Economic Forum og FN en strategisk partnerskapsrammeverk for å fremskynde implementeringen av 2030-agendaen. WEF har en Strategic Intelligence-plattform som inkluderer Agenda 2030s 17 Sustainable Development Goals.

I sitt administrerende direktørbrev fra 2021 doblet Fink angrepet på olje, gass og kull. «Gitt hvor sentral energiomstillingen vil være for alle bedrifters vekstutsikter, ber vi bedrifter om å avsløre en plan for hvordan deres forretningsmodell vil være kompatibel med en netto nulløkonomi,» skrev Fink. En annen BlackRock-sjef fortalte en nylig energikonferanse, «der BlackRock går, vil andre følge etter.»

Les: Finanskapitalens korporative maktovertakelse

På bare to år, innen 2022, har anslagsvis 1 billion dollar gått ut av investeringer i olje- og gassleting og utvikling globalt. Oljeutvinning er en kostbar virksomhet, og avskjæring av eksterne investeringer fra BlackRock og andre Wall Street-investorer betyr at industrien går mot en langsom død.

Biden – En BlackRock-president?

Tidlig i sin da mangelfulle kampanje for å bli presiident, hadde Biden seint i 2019 et møte for lukkede dører med Fink som angivelig fortalte kandidaten at «Jeg er her for å hjelpe.» Etter sitt skjebnesvangre møte med BlackRocks Fink, kunngjorde kandidat Biden: «Vi kommer til å bli kvitt fossilt brensel …» I desember 2020, selv før Biden ble innviet i januar 2021, utnevnte han BlackRock Global Head of Sustainable Investing, Brian Deese, til å være assistent for presidenten og direktøren for National Economic Council. Her har Deese, som spilte en nøkkelrolle for Obama i utformingen av Paris-klimaavtalen i 2015, i det stille formet Biden-krigen mot energi.

Les: Biden vil satse på økonomisk rådgivning fra BlackRock

Dette har vært katastrofalt for olje- og gassindustrien. Finks mann Deese var aktiv i å gi den nye presidenten Biden en liste over anti-oljetiltak som skulle signeres ved Executive Order fra dag én i januar 2021. Det inkluderte å stenge den enorme Keystone XL oljerørledningen som ville bringe 830 000 fat per dag fra Canada så langt som Texas-raffinerier, og stoppe eventuelle nye leieavtaler i Arctic National Wildlife Refuge (ANWR). Biden sluttet seg også til Paris-klimaavtalen som Deese hadde fremforhandlet for Obama i 2015 og Trump kansellerte.

Samme dag satte Biden i gang en endring av de såkalte «Social Cost of Carbon» som pålegger olje- og gassindustrien en strafferamme på 51 dollar per tonn CO2. Det ene grepet, etablert under ren utøvende myndighet uten samtykke fra kongressen, medfører en ødeleggende kostnad for investeringer i olje og gass i USA, et land bare to år før det var verdens største oljeprodusent.

Drepende raffinerikapasitet

Enda verre, Bidens aggressive miljøregler og BlackRock ESG-investeringsmandater dreper USAs raffinerikapasitet. Uten raffinerier spiller det ingen rolle hvor mange fat olje du tar fra den strategiske petroleumsreserven. I løpet av de to første årene av Bidens presidentskap har USA stengt ned rundt 1 million fat per dag med bensin- og dieselraffineringskapasitet, noen på grunn av covid-etterspørselskollaps, den raskeste nedgangen i USAs historie. Nedstengningene er permanente. I 2023 vil en ekstra kapasitet på 1,7 millioner bpd stenge som et resultat av BlackRock og Wall Street ESG-desinvestering og Biden-forskrifter.

Med henvisning til den tunge Wall Street-nedinvesteringen i olje og Bidens antioljepolitikk, erklærte administrerende direktør i Chevron i juni 2022 at han ikke tror USA noen gang vil bygge et eneste nytt raffineri.

Larry Fink, styremedlem i Klaus Schwabs World Economic Forum, får selskap av EU hvis president for EU-kommisjonen, den notorisk korrupte Ursula von der Leyen forlot WEF-styret i 2019 for å bli leder for EU-kommisjonen. Hennes første store handling i Brussel var å presse gjennom EU Zero Carbon Fit for 55-agendaen. Det har pålagt store karbonavgifter og andre begrensninger på olje, gass og kull i EU i god tid før den russiske invasjonen i Ukraina i februar 2022. Den kombinerte virkningen av Finks svindelaktige ESG-agenda i Biden-administrasjonen og EU Zero Carbon-galskapen skaper den verste energi- og inflasjonskrisen i historien.

Les: Nå handler det ikke lenger om klima. Dette er rå klassekamp.

Nå skal statskassene tømmes – fordi «klima»


Originalen: How Blackrock’s Larry Fink Created the Global Energy Crisis


F. William Engdahl er strategisk risikokonsulent og foreleser, han har en grad i politikk fra Princeton University og er en bestselgende forfatter om olje og geopolitikk.

Forrige artikkelDet første «dyrka kjøttet» er nå for første gang godkjent for konsum
Neste artikkelStort Grattis! fra Sverige
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.