Hadde terrorplaner: Politiet i Italia slår til mot nazigruppe med tilknytning til Azov

0
Skjermdump fra italiensk video om "Ordine di Hagal"

Arrestasjonen av italienske nynazister tilknyttet den ukrainske Azov-bataljonen fremhever det skremmende potensialet for tilbakeslag fra proxy-krigen i Ukraina,

Av Alexander Rubinstein, 15. november 2022, The Grayzone.

Alexander Rubinstein.

Italiensk politi kunngjorde 15. november 2022 at de hadde gjennomført en rekke raid mot den nynazistiske Hagal-organisasjonen. Organisasjonen er anklaget for å ha lagret våpen og planlegge terrorangrep og skal ha etablert operative bånd til den ukrainske Azov-bataljonen.

Fem medlemmer av en italiensk nynazistisk organisasjon kjent som “Ordine di Hagal” ble arrestert 15. november mens ytterligere et medlem er fortsatt etterlyst av myndighetene. Han var tilfeldigvis i Ukraina, og kjempet mot russiske styrker ved siden av Azov-bataljonen, som er formelt integrert i det ukrainske militæret. 

(Hagal er en kvasirune som ble brukt av det nazistiske SS som symbol på «urokkelig tro» på nazismen. o.a.)

«Hagal»-medlemmene er anklaget for å planlegge terrorangrep mot sivile og politimål. Et sjette medlem av Hagal-gruppa, som nå betraktes som en flyktning, befinner seg i Ukraina og er inkorporert i Azov-bataljonen, ei nynazistisk paramilitær gruppe som har blitt innlemmet i den ukrainske nasjonalgarden. 

Medlemmer av Hagalordenen opprettholdt angivelig «direkte og hyppige» kontakter over Telegram med ikke bare Azov-bataljonen, men også de nynazistiske ukrainske militærformasjonene Pravij sektor og Centuria , «sannsynligvis med tanke på mulig rekruttering i rekkene av disse kampgrupper», ifølge italienske medier .

Politietterforskninga ble satt i gang i 2019 og har omfattet omfattende datasøk og avlytting; taktikk som har avslørt gruppas planer om å utføre voldelige handlinger i Italia. 

Se: I neonazisti di Napoli: “Morire per la causa”. Erano pronti alla strage

Kilde: Chronache della Campania

Et av de arresterte medlemmene, Giampiero Testa, var angivelig «farlig nær høyreekstreme ukrainske nasjonalistgrupper» og planla et angrep på en politistasjon i Marigliano i Napoli, ifølge avlyttinger. Den flyktende Azov-krigeren, Anton Radomsky, er en ukrainsk statsborger som har bodd i Italia, men som for tida kjemper på vegne av de ukrainske væpnede styrkene. Myndighetene sier at Radomsky planla å angripe kjøpesenteret «Vulcano Buono» i Napoli.

I en avlytting i januar 2021 sa Testa at han «ville gjøre en massakre som den i New Zealand, men jeg ville ikke gå mot de svarte, jeg ville gå mot brakkene i Marigliano». Han siktet til moskéskytteren fra New Zealand som hevdet å ha besøkt Ukraina og hadde på seg en nazistisk Sonnenrad, eller et «svart sol»-merke på flakjakka si da han drepte 51 troende muslimer. Symbolet, som New York Times bemerket i 2019, er «vanligvis brukt av Azov-bataljonen, en ukrainsk nynazistisk paramilitær organisasjon.»

Azov-bataljonen bruker klassiske nazisymboler. I midten «svart sol».

I februar 2021 sa Testa i en hissig telefonsamtale: «Som [rasistisk masseskytter i Christchurch] Tarrant … tututututu. I Marigliano-brakkene. Bom bom, jeg drepte dem alle.»

Omtrent på samme tid beslagla politiet som overvåket Hagalordenen «myke luftvåpen» som enkelt kunne «modifiseres for å skyte virkelige kuler», ammunisjon, taktisk utstyr og til og med en granatkaster. Gruppa er også anklaget for å ha gjennomført paramilitære treningssamlinger i Napoli og Caserta, samt seminarer som fremmer hvit overherredømme og Holocaust-fornektelse.

Opptak av arrestasjonene som sendes av nyhetskanalen Sky Tg24 viser lange kniver, ei øks i nordisk stil, en flaggermus prydet med ordene «Dux Mussolini» («føreren Mussolini»), et hakekorsflagg, en gassmaske, ei Azov Bataljon t-skjorte og «Valhalla Express» «, memoarene til en Azov-kriger

TG24-rapporten er nedenfor.

Men Ukraina er ikke det eneste landet som har blitt besøkt av medlemmer av Hagalordenen; «noen medlemmer reiste også til Israel for å trene i Krav Maga og bruk av lange og korte våpen,» ifølge polititjenestemenn. Faktisk fikk de til og med diplomer for å ha fullført opplæringa.

Politioperasjonen spenner over tretten provinser i Italia og har inkludert «26 personlige, hjemme- og datamaskinsøk», ifølge politiets pressemelding som kunngjorde arrestasjonene.

Blant dem som er arrestert for «forbrytelsen assosiert med formålet terrorisme eller undergraving av den demokratiske orden» er Maurizio Ammendola, grunnleggeren av gruppa, dens visepresident Michele Rinaldi, og medlemmene Giampiero Testa og Massimiliano Mariano.

Det femte arresterte medlemmet, Fabio Colarossi, er anklaget for å ha spredt nynazistisk propaganda.

Mens nazismen har funnet et trygt sted i de ukrainske væpnede styrkene, antyder arrestasjonene og arrestordrene mot medlemmene av Hagalordenen som planlag terrorangrep, et potensial for tilbakeslag for NATOs Ukrainas proxy-krig, ettersom kampherdede, ideologisk ekstreme veteraner oppmuntret av vestlige regjeringer og støttet av hjelp fra USA og EU, vender hjem til byer over hele Europa.

«Den høye tilgjengeligheten av våpen under den nåværende konflikten vil resultere i spredning av ulovlige våpen i fasen etter konflikten,» advarer Interpols generalsekretær Juergen Stock. 

Som The Grayzone har rapportert, erkjente et dokument fra Department of Homeland Security fra 2022 at «ukrainske nasjonalistiske grupper inkludert Azov-bevegelsen aktivt rekrutterer rasemessig eller etnisk motiverte voldelige ekstremistiske tilhengere av «hvitt overherredømme» for å bli med i forskjellige nynazistiske frivillige bataljoner i krigen mot Russland», men bemerket et viktig etterretningsgap: «Hva slags trening mottar fremmedkrigere i Ukraina som de muligens kan spre i USA-baserte militser og hvite nasjonalistiske grupper?»


Originalen: Blowback: Italian police bust Azov-tied Nazi cell planning terror attacks


Kommentar: Hva skal til for at norske «venstreorienterte krigstilhengere» skal forstå hva slags folk de har alliert seg med i Ukraina?

Helt siden 2014 har vi på steigan.no advart mot nazismen i Ukraina og de nazistiske gruppenes sterke posisjon både i den ukrainske statens ideologi og i de væpnede styrkene. Dette har den «antifascistiske» venstresida lukket øynene for og til og med forsøkt å bagatellisere. For tida har store deler av den tidligere venstresida konvertert til entusiastiske tilhengere av USAs og NATOs krig mot Russland i Ukraina, og enkelte til og med sammenlikner den med Vietnamkrigen og kaller det «en folkekrig».

Hva må til for at disse menneskene skal våkne og innse at det ikke er FNL de har alliert seg med i Ukraina, men nazistiske grupper av Hitler-typen?

Blindsonen og krigspropagandaen

Og hvor ofte må vi minne om at det ikke bare er ekstremistgrupper som «Ordine di Hagal» som samarbeider med Azov? Det gjør nemlig også det norske Forsvaret.

Studietur til Kiev

Leiesoldatfirmaet Blackwater ruster opp nazibrigaden Azov i Ukraina

Facebook driver hard sensur mot kritikk av Vestens krig mot Russland i Ukraina, men tillater propaganda for Azov.

Facebook tillater ros av den nazistiske Azov-bataljonen

Og vi slutter ikke å spørre «Hvor var du 2. mai 2014?»

Les: Odessa 2. mai 2014 – massakren som startet krigen

Og hva vil man si om Azov-allierte grupper gjennomfører terror i Norge? Vi visste ikke?

Forrige artikkelKrigen i Ukraina: Stille før stormen?
Neste artikkelTanker om sosialismen – kapitalismens alderdom gir nye muligheter
Alexander Rubinstein
Alex Rubinstein er en uavhengig reporter på Substack.