Leiesoldatfirmaet Blackwater ruster opp nazibrigaden Azov i Ukraina

0
Azov-brigaden bruker den nazistiske Wolfsangel-runen som sitt symbol. Her deres leder Andreij Parubij, som har foreslått en lov mot "raseblanding" i Ukrainas parlament. Kilde: Azov / Twitter

Blackwater er i Donbass med Azov-bataljonen , skriver Manlio Dinucci, geograf og geopolitisk vitenskapsmann.

Av Manlio Dinucci.

CIA og MI6 omorganiserer NATO-nettverk i Øst-Europa. Etter andre verdenskrig stolte de på tidligere nazister for å kjempe mot Sovjetunionen, og nå støtter de fortsatt nynazistiske grupper mot russerne. Det er ingen åpenbar grunn til dette. Nazistene var i overflod på 1940-tallet, de er svært få i dag og eksisterer kun takket være angelsaksernes hjelp.

Telefonsamtalen mellom president Biden og Ukrainas president Zelenskij «gikk ikke bra» , ifølge CNN-overskrifter: «Biden advarte om at en russisk invasjon er praktisk talt sikker i februar, når den frosne bakken tillater tanks å passere gjennom» , men Zelenskij «ba Biden for å dempe tonen, og hevder at den russiske trusselen fortsatt er usikker.» Mens den ukrainske presidenten sjøl inntar en mer forsiktig holdning, samles ukrainske væpnede styrker i Donbass, nær Donetsk- og Lugansk-områdene, som er bebodd av den russiske befolkningen.

Ifølge rapporter fra OSSEs spesialovervåkingsmisjon i Ukraina, skjult av vår mainstream, som kun snakker om den russiske troppesammentrekningen, befinner den ukrainske hæren og nasjonalgarden, som teller rundt 150.000 mann, nær Donetsk- og Lugansk-området. De er bevæpnet og trent, og dermed effektivt ledet, av militærrådgivere og instruktører fra USA og NATO.

Fra 1991 til 2014 ga USA, ifølge US Congressional Research Service, Ukraina 4 milliarder dollar i militærhjelp, som økte med mer enn 2,5 milliarder dollar etter 2014, pluss over én milliard fra NATO Management Fund, der også Italia deltar. Dette er bare en del av de militære investeringene som de store NATO-maktene har gjort i Ukraina. Storbritannia, for eksempel, undertegnet ulike militære avtaler med Kiev og investerte 1,7 milliarder pund i å styrke Ukrainas marinekapasitet: dette programmet sørger for bevæpning av ukrainske skip med britiske missiler, felles produksjon av 8 hurtigskytende rakettkastere, bygging av marinebaser ved Svartehavet og også ved Azovhavet, mellom Ukraina, Krim og Russland.

Innenfor denne rammen økte ukrainske militærutgifter, som i 2014 tilsvarte 3 % av BNP, til 6 % i 2022, tilsvarende mer enn 11 milliarder dollar.

I tillegg til US-NATO militære investeringer i Ukraina , er det en plan på 10 milliarder dollar, implementert av Erik Prince, grunnlegger av det private amerikanske militærselskapet Blackwater, senere Xie, og nå omdøpt til Academy , som har levert leiesoldater til CIA, Pentagon og utenriksdepartementet for skjulte operasjoner (inkludert tortur og mord), som tjener milliarder av dollar.

Erik Prince

Erik Princes plan, avslørt av en studie fra Time magazine [ 1 ], er å opprette en privat hær i Ukraina , gjennom et partnerskap mellom selskapet Lancaster 6, som Prince har skaffet leiesoldater i Midtøsten og Afrika, og den ukrainske etterretningstjenesten. kontor, kontrollert av CIA. Selvfølgelig er det ikke kjent hva som ville være dataene for den private hæren opprettet i Ukraina av grunnleggeren av Blackwater, sikkert med finansiering fra CIA. Det kan imidlertid forventes at den fra sin base i Ukraina vil gjennomføre skjulte operasjoner i Europa, Russland og andre regioner.

Les Time: Exclusive: Documents Reveal Erik Prince’s $10 Billion Plan to Make Weapons and Create a Private Army in Ukraine

På denne bakgrunn er det spesielt alarmerende at den russiske forsvarsministeren Shoigu fordømte eksistensen av «private amerikanske militærselskaper i Donetsk-regionen, som forbereder en provokasjon ved bruk av ukjente kjemikalier» . Det kan være gnisten som forårsaker detonasjonen av en krig i hjertet av Europa: et kjemisk angrep på ukrainske sivile i Donbass, umiddelbart tilskrevet russerne i Donetsk og Lugansk, som skulle bli angrepet av de overveiende ukrainske styrkene som allerede var utplassert i regionen, for å tvinge Russland til å gripe militært inn i deres forsvar.

Les: Ukrainas framtidige nazi-leder?

I frontlinjen, klar til å slakte russerne i Donbass, står Azov-bataljonen, forfremmet til et spesialstyrkeregiment, trent og bevæpnet av USA og NATO, beryktet for sin grusomhet i angrep på det russiske folket i Ukraina. Azov, som rekrutterer nynazister fra hele Europa under banneret deres, inspirert av flagget til SS Das Reich, ledes av grunnleggeren, Andreij Biletsky, forfremmet til oberst . Det er ikke bare en militær enhet, men en ideologisk og politisk bevegelse, som Biletskij er en karismatisk leder for, spesielt for ungdomsorganisasjonen, som med sin bok «The Words of the White Führer» er opplært til å hate russerne.

Manlio Dinuccis siste bøker er Laboratorio di geographia, Zanichelli 2014; Reisedagbok, Zanichelli 2017; The Art of War / Annals of Strategy USA / NATO 1990-2016, Zambon 2016. Atomkrig . Første dagen. Da Hiroshima a oggi: chi e come ci porta alla catastrofe, Zambon 2017; Krigsdagbok. Escalation verso la catastrofe (2016 – 2018), Asterios Editors 2018.

Kilde:  Il Manifesto (Italia): La Blackwater è nel Donbass col battaglione Azov

Manlio Dinucci er en italiensk geograf og forfatter. Han har skrevet blant annet: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016; Guerra nucleare. Il giorno prima. Da Hiroshima a oggi: chi e come ci porta alla catastrofe, Zambon 2017; Diario di guerra. Escalation verso la catastrofe (2016 – 2018), Asterios Editores 2018. Dinucci er fast kommentator i avisa Il Manifesto.

Vi har publisert flere artikler på steigan.no av Manlio Dinucci.

Forrige artikkelHva skal koronasertifikatet egentlig brukes til?
Neste artikkelMilitærøvelse eller provokasjon
Manlio Dinucci
Manlio Dinucci er en italiensk geograf og forfatter. Han har skrevet blant annet: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016; Guerra nucleare. Il giorno prima. Da Hiroshima a oggi: chi e come ci porta alla catastrofe, Zambon 2017; Diario di guerra. Escalation verso la catastrofe (2016 – 2018), Asterios Editores 2018. Dinucci er fast kommentator i avisa Il Manifesto.