Blindsonen og krigspropagandaen

0
Norske militære samarbeider tett med den nazistiske Azov-brigaden i Ukraina. Faksimile fra Azov-brigadens nettsider

The Cruise Missile Left og hatet mot Steigan

Av Eva Thomassen.

Hvorfor skal jeg nå være nødt til å skrive om avisa og ikke i avisa som jeg pleier å gjøre ?

Hvem skriver jeg til nå? Jeg skriver til dem jeg har skrevet alle mine 180 artikler til. Jeg skriver til dem som nå utviser et hat til avisa. Et totalt irrasjonelt hat. Jeg skriver til dem som ikke har lest avisa, men har lagt den for hat. Jeg skriver til dem som uttaler seg stygt om redaktøren min. Jeg skriver til alle forræderne, til alle hyklerne, til løgnerne. Til lystløgnerne, serieløgnerne og de nedrige. Til de svikefulle. Til dem uten moral. Til dem uten hjerne.

Jeg føler meg forrådt av mine egne. Mine egne lesere. Av partiet mitt. Jeg nekter å skrifte. Jeg nekter å si noe stygt om avisa. Jeg nekter å snakke stygt om redaktøren og konsulenten min. Jeg nekter å gå inn på alle påstandene om avisa. Det er bare ordsalat. Man putter mange ord oppe i en hatt så trekker man lodd. På et lodd står det «rasisme». På et annet lodd «konspirasjon». På et «fascisme» og nå «russisk krigspropaganda».  Så legger man alle loddene ved siden av hverandre på bordet for å se om ordene blir en setning. De håper ordet skulle bli Pål Steigan. Men, ordet blir «lystløgnere». Steigan har ingenting med dette å gjøre.

Steigan.no er arbeidsplassen min. Det har den vært siden 2015. Jeg har yrkesstolthet. Og, den er skapt i samarbeid med redaktøren av avisa.

Som legger sin ære i at alt som skal på trykk skal være av ypperste kvalitet. Det fortjener leserne. Det er kontrakten. Jeg ville aldri ha skrevet i en avis som hadde snev av «diagnosene» den blir påført.

Her har jeg lagt ned flere tusen timer.  

En av grunnene til at jeg dro til Syria fem ganger under krigen og risikerte livet var for å kunne formidle hva jeg så, avdekke løgnene om krigen. Men, det ville jo være meningsløst om jeg ikke fikk formidlet det videre. Jeg har publisert artikler i Klassekampen, disse er senere publisert i steigan.no. Men jeg ville noe mer med artiklene. Jeg ville de skulle vise bredden i temaene. Skal man drive gravejournalistikk og samtidig være trygg på at det blir publisert, må noen gidde å publisere det. Den eneste avisa som kan og er villig til å ta imot og publisere lange artikler er steigan.no. Å omforme råmateriale til lesbare lange artikler krever en redaktør med stor tro til skribenten og ikke minst kjærlighet til leserne.

Hva har anklagerne selv produsert som er allmennnyttig? Som kommer regelmessig og som er aktuelt? Ikke vet jeg. Vi kan jo forvente det etter oppgjøret med steigan.no.

Krig

Jeg kjenner godt til hva krig er. Sett krig. Sett krigen i Syria. Sett hvordan sannheten ser ut på bakken. Den er annerledes enn den vi får servert i mediene. Også, den vi får servert fra Ukraina. Hvordan kan jeg påstå det? Det er enkelt. Hvorfor skal plutselig mediene snakke sant nå når de har løyet om alle andre kriger?

Tilbake til virkeligheten

24.2.2022
Russland invaderer Ukraina. Samtidig invaderer Rødt avisa steigan.no

24. februar 2022 skjedde det noe som endret alt her i verden. Russland invaderte Ukraina. Det er kriger hele tiden over hele verden. 24. februar kriges det i Syria, Irak, Jemen. Så hva er forskjellen egentlig mellom disse krigene og invasjonen av Ukraina?

Hva er krigspropaganda?

Rødt anklager Pål Steigan for å bedrive krigspropaganda.

Spørsmålet blir da – hva er krigspropaganda?

Er det krigspropaganda å skrive om krigen i Ukraina uten samtidig å ikke gjenta at man tar avstand fra den?

Steigan.no er tross alt en nettavis drevet av én person med folk som driver dugnad. Folk sender inn artikler får eller ikke får disse publisert. Gratis. Ingen reklame. Ingen pressestøtte.

Pål Steigan står ikke til ansvar overfor noen bortsett fra leserne – de som vil lese avisa. Den er gratis og du kan abonnere på den pr.mail eller lete etter den på nettet.

Rødt tillegger avisa meninger den ikke har, men som blir gjentatt slik at alle medier, partiet, aksjeeiere må stå skolerett og bedyre at man støtter ikke en «blogg» som driver med krigspropaganda. Er du ikke enig i at Pål Steigan driver med krigspropaganda har du ingenting i Rødt å gjøre. Her skal det renskes opp.

Men, hva er egentlig krigspropaganda?

Er det ikke krigspropaganda å stå og klappe på Stortinget til en leder i et land i krig, en krig Norge ikke er del av?

Når målet til han man klapper for er å få våpen?

Er det ikke krigspropaganda å påvirke befolkningen til å hate den ene parten i krigen? Når målet er at han vi støtter ber om våpen noe Norge ikke har gjort siden 50.tallet- altså å gi våpen til land i krig.

Er det ikke krigspropaganda å få folk til å synes det er greit å drepe russere og straffe alt som er russisk?

Er det noe universelt i at vi alltid skal støtte den ene parten?

Syria er invadert, men vi har ikke sett president Assad få klappsalver på Stortinget? Vi har ikke en gang i løpet av den over 10 år lange krigen hørt eller lest et intervju med han.

Vi har ikke sett én eneste president tidligere få lov å tale til Stortinget.

Er det ikke krigspropaganda å gi støtte til NATO og samtidig lure folk til å tro at «hele verdenssamfunnet står samlet i fordømmelsen…».

Er det ikke krigspropaganda å underslå at det kun er NATO-land som sender våpen til Ukraina? Av 200 land er det kun 30 land som sender våpen (NATO landene)

Er det ikke krigspropaganda å underslå å fortelle oss hvorfor resten av verden reagerer annerledes enn Rødt og NATO?

Er det ikke krigspropaganda og ikke be Zelensky stoppe krigen for å redde egen befolkning?

Er det krigspropaganda å underslå at man ikke vet hvem våpnene man «donerer» går til?

Er det krigspropaganda å ikke nevne at Zelensky har løslatt fanger som har begått uhyrlige forbrytelser mot sivile og sitter på lange dommer. For drap, voldtekt, terror, tortur, forgiftninger? At disse blir løslatt, får våpen og beskjed om å drepe russere?

Er det krigspropaganda å underslå at 11 partier ble forbudt nå? At kommunistpartiet ble forbudt i 2015? At alle russiske TV-kanaler ble stengt i 2015?

Er det krigspropaganda å underslå at Azov-bataljonen er en nazigruppe direkte underlagt innenriksministeren som en egen milits? Altså ikke del av den regulære hæren?

Hva er så krigspropaganda?

Forenkling. Ingen differensiering.

Vår fiende er hundre prosent ond.

Personifisering. Vis onde personer i stedet for å diskutere argumenter.

Spill på følelser maksimalt. Unngå argumenter.

Bare motstanderen utfører grufulle ting.

Propaganda er å bevisst manipulere folks følelser og tanker for å få dem til å mene eller gjøre bestemte ting. Propaganda blir brukt i krig for å mobilisere innbyggerne til kamp og for å svekke fienden.

Spørsmålet blir da? Hvem driver med krigspropaganda? Svaret er Rødt. steigan.no er en avis. Rødt er et parti. Et fredsparti…

Det er ingen forskjell på den krigspropagandaen Rødt driver og den NATO driver.

Hat

Hatet.

Er hat et instinkt? En refleks? Noe som bare dukker opp av seg selv? Er hat universelt? At den samme handlingen utløser det samme hatet? Er hat en følelse? En handling? Kan hat være ondskap? Er hat irrasjonelt? Hvordan hater man?

Hatet mot Russland

Putin har over natta blitt historiens desidert mest forhatte person.

Men, hvordan er det mulig? Putin har invadert Ukraina. Det fordømmer alle. Men, det er ikke nok. Man skal være blindt lojal til hatet mot Putin. Da trenger man daglig påfyll.

Uten omsvøp nektes russiske barn å delta på Norway Cup (ble endret). Munchmuseet fjerner russiske malere, Operaen boikotter balloppsetninger med russiske dansere. De russiske danserne blir kastet ut av landet. Inn kommer ukrainske dansere som vi arrangerer solidaritetsoppvisninger med. Vinmonopolet kaster ut russisk vodka og russiske viner. Meny og div. andre butikker kaster ut alle matvarer fra Russland. Forskningssentra avslutter samarbeidet med russiske forskere. Hotell vil ikke ha russiske gjester. Frisører vil ikke ha russiske kunder. Russiske barn blir mobbet så de blir syke. De tør ikke si de er fra Russland. Russiske aviser og TV stasjoner stenges. Russiske dirigenter og orkestra får sparken fra alle planlagte konserter. Russiske tennisspillere blir nektet å delta under Wimbledon. Russiske idrettsfolk får ikke delta i konkurranser. Russiske forfattere forbys å leses fra på universiteter. Russisk sennep blir fjernet fra et sennepsmuseum i USA (…). Vi finner oss til og med på et sanksjonsregimet mot Russland som vil ødelegge Europa. Matmangel, olje, gassmangel, det blir hungersnød i deler av verden. Biden sier at det blir matmangel i Europa og vi klapper til at sanksjonene vil ramme oss alle, because its worth it. (hørt det før?). Her i landet er dugnadsånden tilbake. Vi må tåle dette. Putin to blame. 

Rødt vil ha flere sanksjoner enn de EU har innført. Selv om arbeidsplasser og bedrifter vil forsvinne og arbeidere miste jobben. Nå er det importforbud mot russisk kaviar.

Det blir tatt arrest i russiske skip som må ligge ved kai rundt i europeiske havner. Skipene opptar plasser, så hver gang det kommer et nytt skip må det arresterte russiske skipet flyttes. Det koster mange penger for landene i Europa. Bokstaven «Z» er forbudt å bruke i enkelte land.

Faksimile fra Aftenposten.

Hatet mot russere i Ukraina

Det er barneleire i Ukraina som har som mål å nettopp hate russere og lærer våpenbruk til å drepe russere. Det er det skrevet mye om av vestlige medier, men nå er det helt stille om disse.

For partiet Rødt er ikke det nok å hate Putin. Det må materialiseres.  Rødt begynner å hate steigan.no. Hvem bestemte det? Det vil kun historien fortelle. Vi har våre mistanker. Det rammer nemlig ikke bare aviser som steigan.no, men alle aviser, Youtube, Twitter etc. Som ikke er mainstream.  Som kommer med andre mer usmakelige nyheter om og fra Ukraina.

 Moxnes deklamerer at «Rødt har tatt tydelig stilling mot Russlands angrepskrig og tar avstand fra spredning av russisk krigspropaganda. Putins autoritære imperialisme strider mot alt Rødt står for, mens Steigan.no nekter å ta stilling for Ukrainas rett til å forsvare seg».

Hva er en dirk mot en aksje?

Rødt er blitt fritt vilt og vet ikke hva godt eller galt de skal gjøre. I tillegg til å fordømme steigan.no må man ta et oppgjør med alle med aksjer, med de med aksjer og abonnement, de med verv, de uten verv som ikke vil ta et oppgjør samt de som har aksjer, men blir ikke kvitt dem. Men, Rødt presiserer at de ikke vil blande seg inn i hva folk leser, lover partisekretær Hansen.

Hat-industrien

Hat-kampanjen, krigspropagandaen er en hel industri. EU har egne avdelinger. Som de samarbeider med NATO om En av de viktigste oppgavene er å drive propaganda mot dem som avslører propagandaen. Og, den jobben har de lykkes med.

PR

UD i Kiev er overveldet over all støtten de får fra den globale kommunikasjonsindustrien etter å ha kommet med en appell om hjelp for å få ut riktige meldinger til verdenspressen for å unngå desinformasjon. UD har jobbet med ukrainske PR byråer, samtidig fått tilbud fra 150 utenlandske PR byråer. 

KYIV — The Ukrainian Ministry of Foreign Affairs has been “overwhelmed” by offers of support from the global communications industry, after an appeal to help disseminate accurate messages to the world’s media and avoid misinformation in the wake of the Russian attacks.

The ministry has been working with Ukrainian PR agencies, associates in London and the PRCA over the weekend to garner support from communications professionals from outside Ukraine. In the space of 48 hours, more than 150 offers of help have so far been received.

A dedicated government communications team including seconded representatives from local agencies have developed a website, including information, key messaging, visuals and official channels for information and donations, which will be kept updated as the situation evolves.

https://www.provokemedia.com/latest/article/global-pr-industry-pledges-communications-support-for-ukraine

https://euvsdisinfo.eu/disinformation-about-the-current-russia-ukraine-conflict-seven-myths-debunked/

https://euvsdisinfo.eu/pro-kremlin-disinformation-outlets-referenced-by-hundreds-of-wikipedia-articles/

https://www.reuters.com/article/us-ukraine-crisis-television-idUSKBN0GJ1QM20140819

https://www.state.gov/wp-content/uploads/2020/08/Pillars-of-Russia’s-Disinformation-and-Propaganda-Ecosystem_08-04-20.pdf

https://euvsdisinfo.eu/the-saker-blind-loyalty-disguised-as-defiance/

https://euvsdisinfo.eu/to-challenge-russias-ongoing-disinformation-campaigns-the-story-of-euvsdisinfo/

https://euvsdisinfo.eu/category/ukraine-page/

Rødt og Norge

Kunne Rødt gjort ting annerledes om ikke de fikk «steigan.no» i vranga? Jeg mener ja. De kunne se på Norges forhold til Ukraina.

Våpen

NATO-landene «donerer» så mye våpen til Ukraina at de tapper nasjonale våpenlagre. 
«Donere» er nyordet for å «gi»

Norge har donert luftvernsystem til Ukraina
https://www.forsvaret.no/aktuelt-og-presse/aktuelt/sender-militaerutstyr-og-vapen-til-ukraina
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/norge-har-donert-luftvernsystem-til-ukraina/id2908807/

Nyhet | Dato: 20.04.2022

– Konflikten i Ukraina kan bli langvarig, og landet er avhengig av internasjonal støtte for å stå imot russisk aggresjon. Derfor har regjeringen besluttet å donere Mistral-luftvernsystem til Ukraina, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

– Mistral-luftvernsystem er et effektivt våpen som har blitt brukt i Sjøforsvaret, og som vil være til stor nytte for Ukraina, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Regjeringen har tidligere besluttet å donere til sammen 4000 panservernraketter og flere typer beskyttelsesutstyr og annen soldatutrustning. 

Hvordan kan det ha seg at alle NATO landene nå sier det samme? At krigen kan bli langvarig? Hvordan kan de vite det? Med mindre de har bestemt seg for at den skal være langvarig.
For om NATO ville avslutte krigen er det bare å ta en telefon til han som heller ikke vil avslutte krigen og si: Du får ikke mer våpen.

Vi synes Rødt er utydelige her.
Hva mer er interessant for oss å få vite fra Rødt? Kanskje å få vite hva Norge har drevet med i Ukraina fra 2014 og fram til i dag.

Azov og det norske militære nærværet i Ukraina

Norge og Azov
Norge samarbeider tett med den nazistiske Azov-brigaden, her fra deres nettsider.

På hjemmesiden til nazigruppa Azov finner vi omtale og bilder av norske militære i møte med blant annet lederen for Azov bataljonen. Regjeringen opplyser at Norge har deltatt militært i Ukraina siden 2014. Er dette del av samarbeidet?

Den 19. mars mottok Azov-regimentet en multinasjonal delegasjon som hadde som mål å overvåke aktivitetene til ukrainske militærenheter og løse krisen i Donbas.

Regimentets æresgjester var høytstående tjenestemenn fra militæravdelingene i Norge, Danmark, Canada og Latvia. Leder for gruppen er oberst Joar Eidheim fra Norge. Under møtet med regimentskommandoen diskuterte partene enhetens deltakelse i antiterroroperasjonen, formasjonstilstanden, underordningsrekkefølgen, kamptrening, kampbruk av logistikk, analyse og bruk av erfaringer fra underordnet personell, behov for logistisk bistand fra statens partnere. «Regimentskommandanten» er leder av Azov. En erklært nazigruppe.

Løser man en konflikt sammen med de som skaper konflikten? Sammen med rene nazigrupper?

Her blir lederen av Azov som vi ser på sammen med norske soldater hedret av president Zelensky som «Hero of Ukraine». Altså presidenten vi klapper for og sender våpen til hedrer lederen av Nazi-bataljonen Azov.

Zelensky tildeler Høyre Sektor-kommandør Dmytro Kotsyubaylo prisen «Helt av Ukraina».

Det er han som leder kampene i Mariupol og det er han som vurderer om forhandlinger med Russland fører fram. Hvilket han ikke synes. Altså Ukraina har en nazist som kommandant av en hærstyrke. Azov har terrorisert i Donbass  siden 2014. Det er også han som saboterte Minskavtalene. Han har med andre ord en meget sentral rolle i denne krigen. Så sentral at det virker som han er Zelenskys militære rådgiver. Det ville jo vært interessant å høre hva Rødt mener om dette? Altså, vi sender våpen til nazi-grupper som styrer en krig mot egen befolkning i Donbass. Noe de har gjort siden 2014.

He is one of the founding members of the battalion and was already involved in the Donbass War in 2014, where he commanded a company. As of 2017, Prokopenko has been the senior commander of Azov 

Her fra intervjuet hvor han fremlegger synspunktene sine

https://www.ukrinform.net/rubric-ato/3445260-commander-of-azov-regiment-pessimistic-about-effectiveness-of-talks-with-russia.html

Venstrepartier og Ukraina

Rødts syn på krigen i Ukraina skiller seg fra de fleste venstrepartier i verden. De fleste venstrepartienes beskrivelse av krigen er mer i tråd med det steigan.no forfekter. At krigen har flere dimensjoner som ikke er uavhengig av hverandre..

Kommunistiske Partier fra alle verdenshjørner er enige om en række standpunkter herunder at kæmpe for fred i Ukraine og fordømme NATO’s rolle i krigen.

Men på Solidnet, hvor mange kommunistiske partier og arbejderpartier fra hele verden deler officielle udtalelser med hinanden, er der uenighed om, hvor stort et ansvar Rusland bærer for optakten til krigen.

Mens nogle partier anklager Rusland for at være en imperialistisk magt, der invaderer Ukraine for at pleje egne interesser, giver andre partier udtryk for, at Rusland er blevet trængt op i en krog af NATO og handler derefter.

Samtidig viser to fællesudtalelser, at nogle kommunister tror på diplomatiske løsninger mellem Rusland og Ukraine, mens andre mener, at fred i verden ikke kan opnås uden at opløse NATO og EU.

Arbejderen har kigget på udtalelserne fra den internationale kommunistiske bevægelse.

“Vi vælger ikke en lejr mellem tyve”

“Vi vælger ikke en lejr mellem tyve”, lyder overskriften på en udtalelse fra Grækenlands Kommunistiske Parti (KKE), der beskriver krigen i Ukraine som “en imperialistisk krig” til stor skade for arbejderklassen.

KKE kræver, at Grækenlands regering “under ingen omstændigheder” involverer sig i krigen, samt at alle Grækenlands militærbaser, der “benyttes som affyringsramper for krig, straks bliver lukket ned.”

Partiet citerer desuden sin generalsekretær Dimitris Koutsoumpas, der udtaler sig om krigen:

“På den ene side er der USA, NATO og EU, som iscenesatte et afskyeligt kup i Ukraine i 2014, der støttede paramilitære mekanismer og nazistiske organisationer. På den anden side er der Rusland, som fremmer sine egne interesser, tager ukrainsk territorium og i øjeblikket griber militært ind i dette land.”

KKE fordømmer desuden, at kommunister i Ukraine bliver retsforfulgt for deres politiske virke, men mener samtidig, at “Rusland selv anfører antikommunisme i dag”. 

Så fremfor at vælge side mellem de “imperialistiske magter” i krigen opfordrer KKE til, at folkets kamp for fred skal være uafhængig af “borgerlige og imperialistiske planer”.

“NATO er den primære aggressor”

Mens KKE tilhører en fløj, der på nogenlunde lige fod bebrejder Rusland og NATO for krigen, giver et parti som Sydafrikas Kommunistiske Parti (SACP) udtryk for, at NATO alene bærer hovedansvaret. 

“NATO er den primære aggressor, der har forårsaget konflikten i Ukraine gennem dets udvidelse østpå mod Rusland”, lyder det i SACP’s udtalelse fra den 2. marts.

“Det USA-ledede imperialistiske instrument for militarisme, NATO, betragter Rusland som sin strategiske modstander. Med sin udvidelse og brug af Ukraine som udvidelsesterræn mod Rusland har NATO affødt Ruslands reaktion”, fortsætter partiet.

For at gøre en ende på konflikten opfordrer SACP både Rusland og Ukraine til at “deeskalere og stoppe den militære konfrontation” for i stedet at søge fredelige løsninger.

Ligesom græske KKE kritiserer sydafrikanske SACP de “nazi-tendenser”, der eksisterer i Ukraine, og partiet “fordømmer kraftigt racismen” mod afrikanere, der i modsætning til hvide ukrainere blev sat bagerst i køen, når de forsøgte at flygte ud ad Ukraine.

SACP beskriver “racediskrimination mod afrikanere til fordel for, at hvide bliver prioriteret i evakueringen fra situationen i Ukraine” som “mildest talt kvalmende”, også fordi det indebærer, “at afrikanere bliver mishandlet, set på med afsky, antastet som om de er kriminelle og rettighedsløse, skubbet tilbage, med mere.”

Læs også

“Fuldt hensyn til Minsk II-aftalen”

Foruden den lange række af enkelte partiers udtalelser om krigen i Ukraine, er der to fælles udtalelser, som partierne på Solidnet kan tilslutte sig.

Den første fællesudtalelse med overskriften “For fred og en retfærdig løsning på konflikten i Ukraine” er udarbejdet af Storbritanniens Kommunistiske Parti, Massernes Parti i Iran og Irlands Kommunistiske Parti.

Fællesudtalelsen er underskrevet af i alt 10 kommunistiske partier inklusive Palæstinas Kommunistiske Parti, USA’s Kommunistiske Parti, Frankrigs Kommunistiske Parti og Filippinernes Kommunistiske Parti.

“Det bedste grundlag for en løsning af krigen mellem Rusland og Ukraine ville være et, der tager fuldt hensyn til Minsk II-aftalen, herunder permanent anerkendelse af Ukraines suveræne grænser og autonomi for Donbas-regionen i Ukraine”, mener de kommunistiske partier.

I 2015 underskrev Rusland, Ukraine og lederne af Ukraines separatistiske regioner Donetsk og Luhansk (tilsammen Donbas) en aftale ved navn Minsk II. Aftalen skulle sikre de to russisktalende regioner autonomi, men den er blevet krænket af Ukraine, der siden har underkendt regionernes parlamentsvalg og ført krig mod separatisterne.

De kommunistiske partier mener derfor, at Ukraine bør anerkende selvstyret i både Donetsk og Luhansk, mens Rusland bør anerkende Ukraines “suveræne grænser” og trække sine tropper ud af landet.

“Bekæmp de borgerlige kræfters propaganda”

Den anden fællesudtalelse med overskriften “Nej til den imperialistiske krig i Ukraine” er udarbejdet af KKE, Mexicos Kommunistiske Parti, Spaniens Kommunistiske Parti og Tyrkiets Kommunistiske Parti.

Hvor den første fællesudtalelse gav udtryk for, at fred i Ukraine kunne opnås ved, at alle parter overholdt en diplomatisk aftale, advarer den anden udtalelse mod håbet og troen på en fredelig verden under den nuværende verdensorden.

De kommunistiske partier kritiserer specifikt overbevisningen om, at fred kan blive en realitet, så længe “rovdyrsalliancer” som NATO og EU er dominante verdensmagter. 

“Disse antagelser har intet at gøre med virkeligheden og er vildledende for den antikapitalistiske og antiimperialistiske kamp, fordi de forsøger at dyrke opfattelsen af, at “fredelig imperialisme” kan eksistere”, skriver de.

Fremfor at håbe på, at de involverede landes regeringer løser konflikten, opfordrer kommunisterne folk fra lande i NATO og EU samt den russiske befolkning til at “bekæmpe de borgerlige kræfters propaganda” ved at kræve militærbaser lukket og tropper hentet hjem, mens kampen for at opløse NATO og EU intensiveres.

“Arbejderklassens og de folkelige lags interesse kræver, at vi styrker klassekriteriet for at analysere udviklingen, kortlægger vores egen uafhængige vej imod monopoler og borgerlige klasser for at omvælte kapitalismen, for styrkelse af klassekampen imod imperialistisk krig, for socialismen, hvilket forbliver lige så aktuel og nødvendig som altid.”

Denne udtalelse er underskrevet af 33 partier og 30 ungdomspartier inklusive Danmarks Kommunistiske Ungdom, Ukraines Forening af Kommunister, Perus Kommunistiske Parti og Swazilands Kommunistiske Parti. 

Kan Rødt ha gått i en felle? Mitt svar er ja. Rødt har ikke noe annet valg nå enn å støtte fortsatt krig, våpenforsendelser og militær støtte til NATO. Norge kan nå uten protester fra Rødt gå sømløst inn i en tredje verdenskrig.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.