Vestlige tjenestemenn innrømmer at Ukraina kryr av CIA-personell

0

Av Caitlin Johnstone.

The New York Times rapporterer at i Ukraina kryr det av spesialstyrker og spioner fra USA og dets allierte, noe som ser ut til å motsi tidligere rapporter om at det amerikanske etterretningskartellet har problemer med å få informasjon om hva som skjer på bakken i Ukraina.

Dette vil selvsagt også sette den siste spikeren i kisten for påstanden om at dette ikke er en amerikansk proxy-krig.

I en artikkel med tittelen «I følge tjenestemenn koordinerer kommandonettverket flyten av våpen i Ukraina» informerer anonyme vestlige tjenestemenn oss om følgende gjennom sine stenografer i The New York Times:

Mens russiske tropper fortsetter med en vedvarende kampanje for å erobre Øst-Ukraina, er nasjonens evne til å motstå angrepet mer enn noen gang avhengig av hjelp fra USA og dets allierte – inkludert et snikete nettverk av kommandosoldater og spioner som iler til for å skaffe våpen, etterretning og opplæring, ifølge amerikanske og europeiske tjenestemenn.

Mye av dette arbeidet skjer utenfor Ukraina, for eksempel ved baser i Tyskland, Frankrike og Storbritannia. Men selv om Biden-administrasjonen har erklært at den ikke vil utplassere amerikanske tropper til Ukraina, har noe CIA- personell fortsatt å operere i landet i hemmelighet, for det meste i hovedstaden Kiev, og dirigerer mye av den enorme mengden etterretning USA deler med ukrainske styrker, ifølge nåværende og tidligere tjenestemenn.

Samtidig har et par dusin kommandosoldater fra andre NATO-land, inkludert Storbritannia, Frankrike, Canada og Litauen, også jobbet inne i Ukraina. 

Avsløringen om at CIA og amerikanske spesialstyrker utfører militære operasjoner i Ukraina, viser virkelig Biden-administrasjonens løgn i det de insisterte ved starten av krigen på at det ikke ville komme amerikanske støvler på bakken i Ukraina, og innrømmelsen av at NATO-maktene er så involvert i operasjoner mot en kjernefysisk supermakt betyr at vi er nærmere en kjernefysisk utveksling enn noen burde være bekvemme med.

Denne nyheten burde ikke overraske noen som vet noe om den vanlige oppførselen til det amerikanske etterretningskartellet, men interessant nok motsier den noe vi ble fortalt av den samme New York Times for under tre uker siden.

«Amerikanske etterretningsbyråer har mindre informasjon enn de ønsker om Ukrainas operasjoner og har et langt bedre bilde av Russlands militære, dets planlagte operasjoner og dets suksesser og fiaskoer,» sa NYT tidligere denne måneden.

Amerikanske tjenestemenn sa at den ukrainske regjeringen ga dem få hemmeligstemplede orienteringer eller detaljer om deres operasjonelle planer, og ukrainske tjenestemenn erkjente at de ikke fortalte amerikanerne alt.

Det virker litt usannsynlig at amerikanske etterretningsbyråer vil ha vanskelig for å få informasjon om hva som skjer i et land der de selv befinner seg fysisk. Moon of Alabama teoretiserte på den tiden at denne latterlige «Vi vet ikke hva som skjer i vår egen proxy-krig»-linjen ble brukt for å gi USA plausibel bortforklaring på Ukrainas feilinger på slagmarken, som bare har blitt verre siden den gang.

Så hvorfor forteller de oss alt dette nå? Vel, det kan være at vi blir mørnet til å akseptere en stadig mer direkte rolle for USA og dets allierte i Ukraina.

Forleden twitret Daniel Larison fra Antiwar,
Hauker i april: Ikke kall det en proxy-krig! Hauker i mai: Selvfølgelig er det en proxy-krig! Hauker i juni: Det er ikke deres krig, det er vår krig!

Det er faktisk akkurat slik det gikk for seg. I april sa president Biden til pressen at ideen om at dette er en proxy-krig mellom USA og Russland var “usann», og forsvarsminister Lloyd Austin sa «Det er det ikke, dette er helt klart Ukrainas kamp» da han ble spurt om dette er en proxy-krig . Hovedstrømsmediene fremstilte fortsatt denne påstanden som bare en «anklage» fra den russiske regjeringen, og imperiets spinnmestere kom jevnt og trutt med formaninger mot alle som brukte det uttrykket med den begrunnelse at det fratar ukrainere deres «oppdrag».

Så gikk mai måned sin gang og plutselig fikk vi The New Yorker som utvetydig fortalte oss at USA er i «en full proxy-krig med Russland» og hauker som Seth Moulton, amerikansk kongressmedlem sa ting som dette:

Vi er ikke bare i krig for å støtte ukrainerne. Vi er grunnleggende i krig, selv om det er noe gjennom en proxy, med Russland, og det er viktig at vi vinner.

Og nå her i juni har vi krigshauker som Max Boot som kommer og sier rett ut at dette faktisk er USAs krig, og det er derfor viktig for USA å drastisk eskalere krigen for å gi russerne «ødeleggende tap».

Så den tidligere utenkelige ideen om at USA er i krig med Russland har blitt gradvis normalisert, med varmen skrudd opp så sakte at frosken ikke merker at den blir kokt levende. Hvis den ideen kan normaliseres tilstrekkelig, vil offentlig samtykke for større eskaleringer sannsynligvis komme, selv om disse eskaleringene er ekstremt psykotiske.

I mars, da jeg sa at det eneste «oppdraget» Ukraina har i denne konflikten er av typen Sentral etterretning, hoppet imperiets lojalister ned i halsen på meg. De kunne ikke tro at jeg sa noe så ondt og galt. Nå har de blitt fortalt at CIA – Central Intelligence Agency faktisk utfører operasjoner og dirigerer etterretning på bakken i Ukraina, men jeg tviler nok på at dette vil vekke noen selvrefleksjon fra den kanten.


Denne artikkelen er oversatt til norsk for steigan.no av Kari Angelique Jaquesson.

Originalens tittel: Western Officials Admit Ukraine Is Crawling With CIA Personnel


Les også:

Mexicos president fordømmer «NATOs umoralske stedfortrederkrig i Ukraina»

Stans stedfortrederkrigen i Ukraina!

Partiet Rødt og stedfortrederkrigen i Ukraina

Monthly Review: – Stedfortrederkrigen i Ukraina og den russiske offensiven

Forrige artikkelÅ gi fanden lillefingeren og en fjær i hatten
Neste artikkelSverige og Finland kaster kurderne under bussen for å bli medlemmer av NATO
Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."