Å gi fanden lillefingeren og en fjær i hatten

0
En ikke helt overbevisende demonstrasjon av NATOs samhold og enighet. Foto: NATO

Av Eva Thomassen.

Erdogan fikk det som han ville. Sverige og Finland har gått til sengs med en av Europas farligste menn. Den nye Hitler er det mange i Syria som kaller han. I Tyrkia også.

Hva har Sverige og Finland gitt fra seg og hva betyr det spesielt for Sverige? Nå er det USA som bestemmer hvilke fiender Sverige og Finland skal ha. Og, det er USA som bestemmer hva vi skal gjøre med disse fiendene.

Nato har gått til krig mot Libya, Afghanistan, Irak,  Bosnia, Kosovo. I tillegg har NATO deltatt i en rekke militære utenlandsoperasjoner. I tillegg har USA med støtte fra enkeltland gått til krig mot en rekke land.

Sverige og Finland har sagt ja til våpeneksport til Tyrkia. Det betyr at Sverige og Finland har sagt ja til terror. Våpnene skal brukes mot kurderne i Syria og Irak og også mot den syriske sivilbefolkningen. Erdogan kontrollerer og «eier» terrorgruppa Free Syrian Army i Idlib, Syria. Uten Erdogan ville  ikke krigen i Syria funnet sted. Våpen, penger, «bistand», «fremmedkrigere» har passert gjennom Tyrkia på veg til Syria. Forskjellen på Erdogan og en islamist er slipset. Erdogan tilhører Det muslimske brorskap som er jevngodt med IS.

Dette må Sverige og Finland nå svelge. Hva får Sverige og Finland tilbake? De har gått til sengs med Erdogan og mistet dyden. Den får de aldri tilbake.

Avtalen

Finland og Sverige er klare til å arbeide med Tyrkia om utleveringsbegjæringer av personer mistenkt for terror. Utleveringer vil skje innenfor rammen av europeiske regler og de to landenes lover, sa generalsekretæren. 

Han presiserte at Tyrkia er det Nato-landet som har vært mest rammet av terror de siste årene.

Sverige og Finland forplikter seg blant annet til å avstå fra kontakt med kurdiske YPG.

Tyrkias president Erdogan fortel at dei har fått kva dei har ønska gjennom forhandlingane, ifølge nyheitsbyrået AFP.

Avtala er publisert frå tyrkiske styresmakter på Twitter. Her kjem det fram at Sverige og Finland er plikta til å mellom anna

Vise solidaritet med Tyrkia i kampen mot all terrorisme. Fullstendig samarbeide med Tyrkia i kampen mot PKK. Love å ikkje støtte organisasjonane PYD/YPG og FETO

Unngå restriksjonar knytt til våpeneksport og auke forsvarssamarbeidet

Treffe konkrete tiltak for utlevering av terrorforbrytarar og å lage bilaterale avtaleordningar. Sverige har endra lover og sette i gang nye etterforskingar mot PKK for å imøtekome krav frå Tyrkia, skriv SVT.

PYD er søsterorganisasjonen til det kurdiske arbeiderpartiet PKK, som er terrorstemplet i Tyrkia, EU og USA. Sverige går med andre ord mye lenger enn det Norge gjør. Norge har samarbeidet med PYD/YPG og SDF i kampen mot IS og betrakter ikke disse som terrororganisasjoner.

Avtalen finner du her.

Sverige svikter kurderne. Kurdere i sjokk

Sverige går vekk fra en avtale fra november 2021.

Den selverklærte sosialisten og marxisten Amineh Kakbaveh er en «politisk vilde», som de sier i Sverige, altså en partiløs og uavhengig representant, etter å ha røket uklar med partiledelsen i Vänsterpartiet i 2019. Siden da har hun vært tungen på vektskålen i flere store politiske saker. 

Så viktig er kurdernes sak for Kakabaveh, at da hun var vippestemmen som skulle godkjenne Anderssons regjering i november, krevde hun som enkeltpolitiker å få på plass en uvanlig avtale som legger sterke føringer for svensk Midtøsten-politikk. Dette var før Ukraina-krigen, og på et tidspunkt da svensk Nato-medlemskap var utenkelig. 

I avtalen, signert Socialdemokraternas partisekretær og Kakabaveh, forplikter regjeringen seg til å støtte kurdiske organisasjoner i Nord-Syria. 

Ifølge avtalen skal Sverige samarbeide mer med det kurdiske partiet PYD, som er en søsterorganisasjon til det kurdiske arbeiderpartiet PKK i Tyrkia. PKK er terrorstemplet i Tyrkia, EU og USA. PYDs væpnede gren er militsen YPG, som den vestlige verden støttet i kampen mot IS.

Bakgrunn: Dette er kurdernes kamp

– Hvorfor var det så viktig for deg å få på plass denne avtalen, som krever støtte til PYD og YPG?

– Fordi hele Europa, også ditt hjemland, og USA har kalt disse menneskene for helter og heltinner, fordi de befridde verden fra barbariet til IS. De vokter fortsatt 12.000 IS-krigere, mange av dem fremmedkrigere. Hvorfor skal vi svikte dem nå?

Tyrkia krever blant annet at Sverige skal «slutte å støtte terrorister», det vil si PYD og YPG i Nord-Syria – de samme gruppene Kakabaveh krever at Sverige samarbeider med.

Da avtalen med Tyrkia ble undertegnet i dag truer Amineh Kakabaveh med mistillitsforslag mot Linde

Den svenske politikeren Amineh Kakabaveh truer med å stille mistillitsforslag mot utenriksministeren Ann Linde etter Sveriges avtale med Tyrkia tirsdag kveld, melder TV 4.

I et intervju med kanalen kaller Kakabaveh Socialdemokraterna for «upålitelige».

– Det er en veldig svart dag i svensk fredshistorie. Det er bekymringsfullt at selv i Nato-prosessen er det de kurdiske rettighetene som forhandles bort, sier hun i intervjuet.

Kakabaveh mener at regjeringen gir etter for et «islamistisk diktatur og autoritært regime».

Hun legger til at hun ønsker å vite hva som faktisk er blitt lovet Tyrkia før hun tar stilling til et eventuelt mistillitsforslag.

Syria og kurderne

Med Sverige og Finland som NATO-medlemmer kan kurderne glemme støtten til PYD. Det krever Tyrkia. Og, USA- og resten av NATO.

Problemet er at USA bruker PYD som «samarbeidspartner» sammen med den kurdiske militante gruppa SDF. Mot Damaskus.

USA bruker PYD/ SDF som bakkemannskap og støttespillere i det skitne spillet i regimeskiftekrigen mot Damaskus. SDF samarbeider med IS- lik det eller ei- IS er fikenbladet USA bruker for fortsatt okkupasjon av 30% av Syria.

Både PYD og USA ønsker en deling av Syria. De er med andre ord gjensidig avhengig av hverandre.

PYD/SDF og USA plyndrer olje og korn, smugler det ut av Syria og etterlater resten av den syriske befolkningen i dyp nød. I tillegg støtter PYD de dødbringende sanksjonene mot resten av den syriske befolkningen – dvs. over 90% av befolkningen.

Damaskus kjemper mot USA- støttede terrorister og anser SDF som en terrororganisasjon.

Samtidig er PYD avhengig av Damaskus for å få beskyttelse mot Tyrkia. USA vil ikke beskytte PYD. Husk Tyrkia og USA er begge med i NATO.

Når USA trekker seg ut av Syria blir PYD avhengig av beskyttelse fra Damaskus mot IS.

Den kampen får den syriske hæren bistand fra Russland til. Det betyr at PYD får beskyttelse også fra Russland. Kurderne får jo da et lojalitetsproblem. Støtter kurderne NATOs krig mot Russland i Ukraina så kan de ikke støtte Russland i Syria. Syria støtter Russland i Ukraina.

Områdene PYD/SDF og USA okkuperer skal befris. Etter Idlib.

USA må forlate Syria. PYD blir – som alltid- etterlatt som søppel av USA. Siden Tyrkia anser PYD som terrorister må PYD vende seg mot Damaskus OG Russland for beskyttelse.

Som NATO-medlem kan ikke Sverige gi PYD støtte verken mot Tyrkia eller Damaskus.

Ofrer virkelig Sverige kurderne for å bli medlem av verdens verste terrororganisasjon?

Hvis de skal støtte PYD fortsatt må Sverige samarbeide med Assad-regjeringen…

Som NATO medlem må Sverige samarbeide med Tyrkia mot både Damaskus og PYD.

Stoltenberg til Sverige og Finland i mars 2022

Tidligere har Sverige uttalt at de vil komme Norge til unnsetning dersom Russland skulle gå til angrep. Men det er ikke sikkert at Norge, som Nato-medlem, vil gjøre det samme for sine naboer i øst.

Viser til artikkel 5

– Det er en forskjell mellom å være medlem i Nato og å ikke være medlem, sa Stoltenberg.

– De allierte har en plikt, gjennom Natos artikkel 5, til å bistå allierte land. Den garantien gjelder ikke for land som ikke er medlemmer. Sverige og Finland er partnere, men garantien er kun for Nato-allierte, sa Stoltenberg.

Sier Stoltenberg vel vitende om at NATO gir ikke-medlemslandet Ukraina all den hjelp de kan ønske seg og mere til.

Hva har Stoltenberg skremt Sverige og Finland med?  Altså Sverige og Finland vil ikke få hjelp fra NATO. Mot Putin som det hevdes skal ta over alle land i Europa. Som skal ødelegge kloden. Men, i det øyeblikk Sverige og Finland søker om medlemskap stiller Støre og Huitfeldt opp i beste sendetid og lover å hjelpe Sverige og Finland mens de venter på å bli del av NATO- familien…

Hva Stoltenberg har fortalt Sverige og Finland vet vi ikke, men vi er blitt lydige. Våre ledere har tatt fra oss ytringsfriheten, tilgang til de mediene vi ønsker å bruke, kjørt en hatkampanje mot Putin som vel overgår alt. Mot russere generelt. Samt fremsnakket det mest korrupte landet i Europa som frihetens spydspiss. Vår frihet er avhengig av Ukrainas frihet. Denne krigen skal vi vinne, sier Biden, Johnson, Støre, Stoltenberg og alle de andre. Mens de sender unge ukrainske gutter i døden.

Sverige, Finland og resten av verden

Hva er det som har gjort Sverige og Finland så skremte? Det er ikke Putin. For det er kun NATO- land som sender våpen til Ukraina. Det er kun NATO-land som støtter og innfører sanksjoner mot Russland. Av 200 land i verden er det kun 30 land som støtter proxykrigen i Ukraina. For det er det denne krigen er. Ser ikke Sverige og Finland det? 

Krig

Dette er skjellsettende for Europa og for verdensfreden. Stoltenberg sier med sitt sedvanlige slentrete smil at «Putin ba om mindre NATO- nå får han mer NATO». Skjønner ikke Stoltenberg at Europas sikkerhet er avhengig av Russlands sikkerhet? Vi snakker om en atommakt, ikke om Libya som Stoltenberg slapp 588 bomber over som ligger igjen som en ruinhaug og som gjorde Stoltenberg til en krigsforbryter og leder for verdens største terrororganisasjon.

Russland har sittet og sett på alle krigene NATO og USA har ført over hele verden uten å kunne foreta seg noe. USA har teppebombet nærområdene til Russland med militærbaser.

Russland har overhodet ingen grunn til å stole på NATO. Når Stoltenberg snakker om at NATO er en forsvarsallianse snakker han til hjemmepublikummet eller snarere med seg selv.

Dette vil gå inn i historien som en svart dag. Og et skritt nærmere en verdenskrig.

Forrige artikkelOpprør mot det nyliberale regimet i Ecuador
Neste artikkelVestlige tjenestemenn innrømmer at Ukraina kryr av CIA-personell