En «klyngeleder» sier takk for sist

0

Også Aftenpostens kommentator Andreas Slettholm har oppdaget at det pågår en kampanje mot steigan.no. Onsdag hev han seg på med en kommentar om «En folkefiende midt iblant oss», Steigan.

Blant dem han trekker fram som sannhetsvitne, er forhenværende leder av Norges Fredsråd, Hedda Bryn Langemyr. Slettholm viser til at hun i en samtale med Asle Toje trekker fram nettstedet til Steigan som en årsak til at Fredsrådet ikke ble noe all right lenger. Det oppsto nemlig ulike meninger, og det var en antiamerikanisme (tenk en fredsorganisasjon som er kritisk til USAs mange kriger!). Dermed kunne ikke Fredsrådet komme med klare, felles meninger til politikerne.

Så hun sluttet og startet i stedet en liten tenketank kalt Utsyn Forum for utenriks og sikkerhet, som vi antar ikke er belemret med anti-Nato og anti-USA-meninger.

Steigan blir kritisert for manglende kildekritikk. Hva med et blikk på Langemyr som kilde?

Hun har nemlig ei høne å plukke med steigan.no.

I 2018 avdekket steigan.no at Hedda Bryn Langemyr var utpekt av et hemmelig prosjekt i regi av den britiske regjeringen, Integrity Initiative, med formål å drive propaganda mot Russland, til å lede en klynge (Cluster) i Norge.

Les: Integrity Initiative, klynger mot demokratiet (del 4)

Det britiske forsvarsdepartementet og den britiske hæren finansierer som en organisasjon som driver psykologisk krigføring og svart propaganda. Den kaller seg Institute for Statecraft og opprettet et prosjekt som ble kalt Integrity Initiative. Vi har omtalt dette på steigan.no i en serie artikler.

«Klyngelederne» til Integrity Initiative

Søkelys på «klyngelederne» i Integrity Initiative – del 2

Integrity Initiative – et initiativ uten integritet. Del 3.

«Klynger» og «klyngeledere»

De lekkede dokumentene viser hva slags metoder de bruker:

  • Utvikle «klynger» i ulike land og utvikle klyngemetoder der.
  • Sørge for et regjeringa, tenketanker, det militære og journalister ser «det store bildet»og få folk til å akseptere at vi er under et samordnet og bevisst hybridangrep fra Russland.
  • Øke hastigheten i å utvikle respons, mobilisere nettverket for aktivisme i jakten på «det gyldne øyeblikket».

Den fullstendige lista over metodene viser at dette ikke er ordinær skribentvirksomhet. Denne klyngen er påvirkningsagenter som skal påvirke pressa, akademia, regjeringa og beslutningstakere til å ta stilling mot Russland. Og de skal være aktive og operative for å «møte lokale utfordringer».

Hedda Bryn Langemyr

Den store overraskelsen på den lekkede lista over angivelige «klyngeledere» er norske Hedda Bryn Langemyr, som var ført opp som nummer 19. Hun er tidligere leder av Norges Fredsråd og leder nå noe som kaller seg UTSYN – Forum for utenriks og sikkerhet. UTSYN sier om seg sjøl at de skal:

  • Bygge plattformer på tvers av sektorer, interesser og geografiske skillelinjer
  • Fremme kritisk og konstruktiv utveksling av ulike sikkerhetspolitiske perspektiver

Kritisk og konstruktiv utveksling er ikke akkurat det man forbinder med Institute for Statecraft, som heller må kalles et organ for svart propaganda, så hvordan kan dette ha seg.

Om den norske klyngen heter det i dokumentene fra Integrity Initiative:

«In Norway, with assistance from colleagues in the Norwegian Atlantic Committee, we are building a cluster in Oslo, headed by a former civil servant. This cluster has a link to an independent NGO working with civil society based in Tromso and operating in the High North, as Russian influence in Norway has a different character in the North from that in the capital, and needs to be addressed accordingly.»

Det burde kanskje vært opplyst i en artikkel om Langemyr og Steigan at det eksisterer en slik sak, og at hun derfor kanskje ikke er den nøytrale observatøren hun utgir seg som. Den britiske oppfatninga av at hun egner seg som klyngeleder for antirussisk propaganda, danner for øvrig et interessant bakteppe for Utsyn-prosjektet hun nå driver.

Nettsidene deres er behørig forsynt med denne logoen, som ikke levner så mye tvil:

I deres Research Team finner vi blant annet Dr Sergii Glebov, Odessa National University – Ukraine, Partner Country Project Director (PPD).

Og blant øvrige partnere finner vi: The European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats – Hybrid CoE, The Civil-Military Cooperation Centre of Excellence, The Civil Affairs Association, The Narrative Strategies.

Det er ikke noe rart at Hedda Langemyr er imot steigan.no, det er jo jobben hennes – for NATO.

Forrige artikkelUSA lyktes med ett mesterslag i å kriminalisere all utenrikspolitisk opposisjon i Norge og ødelegge partiet Rødt
Neste artikkelDen amerikanske manipuleringa av offentleg meining og delar av partiet Rødt