Ørlandet blir base for USA strategiske atombombefly

0
B-1B Lancer.

U.S. Air Force har gjort Ørlandet flyplass til base for sine strategiske atombombefly B-1 Lancer. USA utplasserer et peronell på 200 folk til å være bakkemannskap for atombombeskvadronen. Dette ble kjent i ei melding fra U.S. European Command 2. februar 2021. Dette er bekreftet av Forsvaret.

De første av til sammen 200 amerikanske soldater er på plass i Trøndelag, dit de er fløyet med chartrede fly.

Selve bombeflyene er ennå ikke ankommet, og Forsvaret vil så langt ikke røpe hvor mange som kommer og når. Ørland er basen til 332 skvadron og deres 21 F-35A.

– Dette gir Forsvaret en god anledning til å trene alliert mottak og vertslandstøtte. Denne typen integrert trening med nære allierte øker begges evne til å samarbeide i våre nærområder. Samtreningen demonstrerer amerikansk forpliktelse til forsvaret av Norge og Europa, sier sjef Luftforsvaret, generalmajor Tonje Skinnarland i ei pressemelding.

B-1B Lancer har vært på mange norgesbesøk, men 20. mai i fjor var første gang de samtrente med norske F-35A. Bombeflyene var da på en slags europaturné og trente sammen med en rekke Nato-land. Den gang var de altså bare i norsk luftrom, de var ikke stasjonert her.

Dette betyr at Norge trekkes stadig tettere inn i USAs framskutte krigsplaner. Som base for strategiske atombombefly kan ikke Norge unngå å bli bombemål i tilfelle et amerikansk angrep på Russland. Denne politikken har vært utviklet under Obama og Trump, og fortsetter altså med økt styrke under Joe Biden, som dessuten har stappet administrasjonen sin full av neocons, krigshissere og krigsforbrytere.

Les: Biden plukker Victoria «Fuck the EU» Nuland til State Department

Atlantic Council med strategi for kald krig mot Kina

Overraskelse: USA får enda en krigshisser som utenriksminister

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.