Den som har skal få: Fem selskaper deler nesten halvparten av koronastøtten

6
Illustrasjon: Shutterstock

Regjeringa har konsekvent fulgt Matteus-prinsippet i sin utdeling av koronastøtte: Oslo Plaza, Scandic, Hurtigruten, Color Line-gruppen og seismikkselskapet PGS har fått 46 prosent av tildelingene fra den nye kompensasjonsordningen. Resten deles av 2800 bedrifter.

I Matteusevangeliet i Det nye testamentet, kapittel 13, vers 12 heter det:

«For den som har, ham skal gis, og han skal ha overflod; men den som ikke har, fra ham skal endog tas det han har.«

Det kan virke som om regjeringa har gjort sitt ytterste for å etterleve Matteus 13.12 når den har fordelt de såkalte koronamidlene. Milliardærene, som så absolutt har i overflod fra før, får kononamillioner i bøtter og spann, mens småbedrifter, kunstnere og små, sjølstendige næringsdrivende får knapper og glansbilder – eller ingenting!

Mange reagerer med forbannelse på dette, og det med god grunn.

Men oppriktig talt; har de ikke skjønt at dette er klassekamp? Koronakrisa har både nasjonalt og internasjonalt vært en gigantisk verdioverføring fra samfunnet og vanlige folk til de rikeste av de rike.

Den økonomiske virkninga av koronakrisa så langt kan summeres opp i to enkle tall. Business Insider: Milliardærene tjente 3.900 milliarder dollar under pandemien. The Guardian: Covid-19 har kostet verdens arbeidere 3.700 milliarder dollar.

Og så lenge regjeringa får lov å holde på med sin lockdownpolitikk vil de fattigste bli fattigere, småbedriftene gå konkurs og pengeflytterne i milliardærsjiktet øke formuene sine. Dette er fullstendig forutsigbart. Vi slo fast allerede i fjor vinter at det var dette som ville skje. Og det har skjedd, og det vil fortsette så lenge milliardærenes regjeringer får lov å holde på som de har gjort.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for K11 K11 says:

  Espen Rostrup Nakstad er tilfeldigvis gift med Johanna Nakstad, som er en nøkkelperson nettopp i Hurtigruten:

  https://no.linkedin.com/in/johanna-nakstad-a41bb085

  Espen selv er, som kjent, aksjonær og styremedlem i EpiGuard, som profiterer grovt på “pandemien”. Ikke rart driftige Espen er så ivrig etter å piske opp frykt i befolkningen. Det er lønnsomt med koronarestriksjoner for sånne som ham.

 2. Undercover kinesere der altså😂

 3. Det er helt etter “the great reset” boka… Hele korona hysteri korrupsjonen handler om å nullstille verdens økonmien slik de blir kvitt middelklassen så bare de aller riskeste blir igjen når røyken har lagt seg tilslutt i ruinene som er igjen av verden…

  Etter det så kommer folk til å ønske den nye facsistiske globalistiske kommunist verdens regjeringen velkommen (er det det tror)… Slagordet er “you will own nothing and be happy”…

 4. Storkapitalens politikere gjør det oppdraget de har fått av dem, å gjøre de rike rikere og de fattige fattigere. Det er politiske beslutninger som er årsaken til de økte forskjellene, ikke at det mangler penger, det er helt åpenbart.

  For Solberg-regimet har gitt bort 13 milliarder -13 tusen millioner- til Gates-alilansen, 13,5 milliarder til sosial infrastruktur for USA/NATOs terrorister som kriger mot Assads lovlig valgte regjering i Syria, og 5,2 milliarder i skattelette til Norges rikeste, og Solberg ga bort 500 millioner på scenen under en Beyonce konsert i New York.

  Samtidig kuttet de i fjor 15 millioner til støtte til tannreguleringer for barn fra vanskeligstilte familier, og 121 millioner til briller for svaksynte barn. Dette er ondskap. En ondskap som en for de flestes del mett og trett befolkning ikke går i taket over. For de fleste har det så godt at de tåler så inderlig vel den urett som ikke rammer dem selv, opptatt av forbruk som de er.

  Hadde vi hatt et MSM som hadde representert folket og ikke storkapitalen, hadde forsiden på avisene og hovedsak i Dagsrevyen vært: “Regjeringen gir 13500 millioner til Gates, men kutter 15 millioner til tannhelse for barn fra familier med dårlig økonomi”. Det hadde nok fått mange til å reagere. Men MSM eies og kontrolleres av storkapitalen, så en kan ikke regne med slike overskrifter.

 5. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Så banalt, men så sant. Hvorfor blir det ikke opptøyer av slikt? det er galskap satt i system, og som du sier - det er ren ondskap. Men det blir så upersonlig oog tallene er så vanskelige å ha et forhold til for folk flest og så glir det liksom over. Og sånn går nå dagene. De fattige blir fattigere, de rike karrer til seg mer av kaka.

 6. Avatar for ABC ABC says:

  Bra kommentar…
  Hvorfor blir det ikke opptøyer av slikt? det er galskap satt i system, og som du sier - det er ren ondskap. Men det blir så upersonlig oog tallene er så vanskelige å ha et forhold til for folk flest og så glir det liksom over

  Og som nå den ikke helt uskyldige Stoltenberg sa etter stortingsvalget 2013.

  “Vi i Norge har det litt kjedelig men om ikke alt for lenge så blir det noe annet” omtrent. TTT men vi er nok på oppløpet nå pga coronavirus problematikken. Og hvordan hadde alternativt sett ut… Kanskje det er dagens demokratiske system som er problemet. Men folk flest har bare stille akseptert korrupsjonen og at vi styr skippet emot is-berget med full fart. Sedelpressen og MSM er noe vi må endre på til neste gang.

  Screenshot_20210203_102725_com.huawei.browser

  APs valg strategi var interessant til det valget. Velg oss, dere har det bra men det kommer tøffe tider. Stoltenberg trudde at Norge skulle treffe isberget asap og at norske befolkningen trudde det samme. Utover det så brukte han sedelpressen 24/7. Men TTT og har folk det bra så er egoismen kung.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere