Overraskelse: USA får enda en krigshisser som utenriksminister

6
Tony Blinken og Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49524332

Joe Biden har nominert Tony Blinken som sin utenriksminister, skriver Bloomberg og The New York Times. Caitlin Johnstone kommenterer valget av Blinken slik:

Blinken er en liberal intervensjonist som har støttet alle de mest motbydelige handlingene med amerikansk militær masseslakting dette årtusenet, inkludert Irak-invasjonen som drepte over en million mennesker, og innledet en enestående æra med militær ekspansjonisme i Midt-Østen. Det er unødvendig å si at han vil sveve smertefritt gjennom bekreftelsesprosessen. «Blinken var en viktig rådgiver for Biden da senatoren stemte for å tillate bruk av makt mot Irak,» skriver Nonzero. “Blinken har prøvd å omskrive sin holdning som bare” en stemme for tøft diplomati, ”men kommentarer fra Biden etter invasjonen gjør den påstanden usannsynlig. I en nylig utgitt kronikk i Washington Post som Blinken skrev sammen med Robert Kagan, en av de viktigste arkitektene for den neokonservative utenrikspolitiske doktrinen, antydet han at problemet med Irak-krigen var dårlig gjennomføring (‘dårlig etterretning, misforstått strategi og utilstrekkelig planlegging for dagen etter ‘) snarere enn selve ideen om å invadere et land i strid med internasjonal lov, selv etter at det hadde tillatt våpeninspektører å vurdere påstandene som motiverte invasjonen.’

Hvor sann kan Bidens påstand være at han angrer på sin sentrale rolle i å tilrettelegge for den utilgivelige handlingen med militært masseslakt hvis han følger opp med å ansette den mannen som har gitt ham råd om dette, og nå utnevner ham til utenriksminister? Hvis noen råder deg til å gjøre noe du virkelig angrer på, fortsetter du da å søke personens råd om det samme emnet og gi dem enda mer makt og kontroll over det?

Alt du virkelig trenger å vite om Tony Blinken er blitt greit oppsummert i en Behind the Headlines-rapport av Dan Cohen, som man bare lese. Blinkens karriere har vært å pendle mellom å utvide det amerikanske imperiet og å hjelpe korporasjonenes makt gjennom hjelpe dem til å infiltere seg enda djupere inn i det imperiet.

Han støttet naturligvis invasjonen i Irak i 2003, krigen mot Libya i 2011, Israels angrep på Gaza og Saudi-Arabias invasjon i Jemen, for bare å nevne et lite knippe som viser hvor han står. Og han er en ihuga tilhenger av Israel.

Sammen med krigsforbryter Michele Flournoy, som er utpekt som ny utenriksminister, vil Blinken sitte på toppen av et stort utenrikspolitisk team som har støttet alle USAs kriger fra Bill Clintons tid og opp til idag.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Nå skal vi ikke legge for mye i mannen med de sorte øynene, Onkel Joe.
  Han sitter som en av toppene i Illuminati eller CFR som de kaller seg og det er CFR som vil styre den amerikanske skuten fremover slik som alltid.
  At Biden fyller seg opp med Skull and Bones folk som John Kerry er helt i tråd med CFRs ønsker.
  Nå blir det et hardkjør for å tre NWO over ørene på oss og slavebinde menneskeheten… ja også redusere den.

  All gjeld vil slettes, ingen skal eie noe, alle vil gå over på borgerlønn, all frihet vil opphøre, bort med demokrati, inn med diktatur.
  Alle inn i mega byer, ingen kan ferdes i skog og mark uten tillatelse,
  Oppløse alle nasjonalstater og gjør verden om til et land med en leder, en valuta, en bank, et språk, en religion under Lucifer, en global rett, osv
  Hele meskeheten og planten skal reformeres og omformes i The Great Reset.

  Vi vil ikke eie noe og ha null privatliv og livet har aldri vært bedre. :wink:

 2. Avatar for pcwh pcwh says:

  Jeg gleder meg til VG og NRKs mentalgymnastikk når den samlende brobyggeren, rolige og lune onkel Joe signerer på sin første krig.

 3. Avatar for bkfrem bkfrem says:

  Indtil videre. Trump sidder stadig…0g om han starter en krig på falderebet, ved jeg intet om. Men set udefra… håbede jeg for Verdensfredens skyld at Joe Biden ikke ville vinde. Det er næsten tragikomisk at de venstreorientede, antiimperialisterne, jubler over et morderisk møgsvin er blevet præsident… for Verden. Troskisterne forstår jeg godt, de er jo og har altid været allierede med nazister og facister, som fugl phønix af asken rejser verdensrevolutioen sig.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Tror ikke det er store forskjellen. Minner om pingpong. Spillet kan bare skje paa bordet. Og ballen skal fyke frem og tilbake mellom deltagerne.

 5. Avatar for Slangen Slangen says:

  La meg ‘henlede opmerksomheden’ ( som man siger på dansk) til et nytt bekjentskap på nettet, Michael Shrimpton på Veterans Today (VT). Han er en britisk etterretningsmann med en morsom penn.

  Jeg har ennå ikkje kommet til bunns i DVD, gammel tysk hemmelig tjeneste som har et spesielt grep om verdenspolitikken, i følge Shrimpton. Jeg tror han er inne på noe.

  VTs Kevin Barrett med sin Truth Jihad Radio er meget troverdig, han er min favorittmuslim, en amerikansk konvertitt.

  VT, som UNZ slipper til motstridende synspunkter, slik jeg liker det, den første med demokratisk redaktør, den andre med republikansk.
  Min sympati ligger hos kristne hvite amerikanere, og jeg nærer en dyp mistro til jødisk makt.

  I min leting etter sannhet og motstemmer på nettet liker jeg å lese motstridende synspunkter. De fleste trykte medier er dessverre løgn, sammen med tv-kanalene.
  Jeg skriver dette også til inspirasjon for de mange intelligente leserne på denne nettsiden.

  Kanskje fikk Trump ti millioner stemmer mer enn Biden, spillet bølger frem og tilbake. I to år har jeg ment at hvis Trump vinner igjen så blir han skutt.
  Jeg tror ikke han starter krig, men kanskje gjør han militærkupp, for så å bevise at hans stemmer er stjålet?

 6. pcwh: “Overraskelse” het det i overskriften. Hvem er overrasket? Har du lest Klassekampens dekning av den amerikanske valgkampen? Bernie sanders bygget en ny “venstreside” i Democratene som sannsynligvis ville drive partiet som helhet til venstre. Morsomt.
  Det er jo ikke sånn at det bare er VG og NRK som må drive mentalgymnastikk. Det må også den sosialdemokratiske “venstresida.”
  kriger kommer på løpende bånd og Trump har bygget atomarsenalet for dette. Noe viktig kan skje allerede før 20 januar 21.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere