Overraskelse: USA får enda en krigshisser som utenriksminister

0
Tony Blinken og Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49524332

Joe Biden har nominert Tony Blinken som sin utenriksminister, skriver Bloomberg og The New York Times. Caitlin Johnstone kommenterer valget av Blinken slik:

Blinken er en liberal intervensjonist som har støttet alle de mest motbydelige handlingene med amerikansk militær masseslakting dette årtusenet, inkludert Irak-invasjonen som drepte over en million mennesker, og innledet en enestående æra med militær ekspansjonisme i Midt-Østen. Det er unødvendig å si at han vil sveve smertefritt gjennom bekreftelsesprosessen. «Blinken var en viktig rådgiver for Biden da senatoren stemte for å tillate bruk av makt mot Irak,» skriver Nonzero. “Blinken har prøvd å omskrive sin holdning som bare” en stemme for tøft diplomati, ”men kommentarer fra Biden etter invasjonen gjør den påstanden usannsynlig. I en nylig utgitt kronikk i Washington Post som Blinken skrev sammen med Robert Kagan, en av de viktigste arkitektene for den neokonservative utenrikspolitiske doktrinen, antydet han at problemet med Irak-krigen var dårlig gjennomføring (‘dårlig etterretning, misforstått strategi og utilstrekkelig planlegging for dagen etter ‘) snarere enn selve ideen om å invadere et land i strid med internasjonal lov, selv etter at det hadde tillatt våpeninspektører å vurdere påstandene som motiverte invasjonen.’

Hvor sann kan Bidens påstand være at han angrer på sin sentrale rolle i å tilrettelegge for den utilgivelige handlingen med militært masseslakt hvis han følger opp med å ansette den mannen som har gitt ham råd om dette, og nå utnevner ham til utenriksminister? Hvis noen råder deg til å gjøre noe du virkelig angrer på, fortsetter du da å søke personens råd om det samme emnet og gi dem enda mer makt og kontroll over det?

Alt du virkelig trenger å vite om Tony Blinken er blitt greit oppsummert i en Behind the Headlines-rapport av Dan Cohen, som man bare lese. Blinkens karriere har vært å pendle mellom å utvide det amerikanske imperiet og å hjelpe korporasjonenes makt gjennom hjelpe dem til å infiltere seg enda djupere inn i det imperiet.

Han støttet naturligvis invasjonen i Irak i 2003, krigen mot Libya i 2011, Israels angrep på Gaza og Saudi-Arabias invasjon i Jemen, for bare å nevne et lite knippe som viser hvor han står. Og han er en ihuga tilhenger av Israel.

Sammen med krigsforbryter Michele Flournoy, som er utpekt som ny utenriksminister, vil Blinken sitte på toppen av et stort utenrikspolitisk team som har støttet alle USAs kriger fra Bill Clintons tid og opp til idag.

Forrige artikkelTyske marinesoldater bordet tyrkisk skip i Middelhavet
Neste artikkelHører dere, brødre?