Biden plukker Victoria «Fuck the EU» Nuland til State Department

0
Victoria Nuland delte ut kaker på Maidan i Ukraina i desember 2013. Shutterstock

Joe Biden fortsetter å stappe administrasjonen sin full av krigshissere og regimeskiftere. Siste melding fra Washington er at han har nominert Victoria Nuland til en toppjobb i State Department. Nuland var som kjent en av hoveregissørene bak kuppet i Ukraina i 2014, og gjorde seg herostratisk berømt da hun avfeide EU med ordene «Fuck the EU!» Hvis hensikten til Biden er å etablere et dårligst mulig forhold til Russland, ser han ut til å kunne lykkes bra.

Denne telefonsamtalen er en viktig dokumentasjon på USAs aktive deltakelse i statskuppet i Ukraina.

USAs viseutenriksminister Victoria Nuland sier her til USAs ambassadør i KIev, Geoffrey Pyatt, at USA har klare ønsker om hvem som skal bli Ukrainas nye leder, nemlig Arsenij Jatsenjuk, eller «Yats», som hun kaller ham. Hun sier også at Jatsenjuk må snakke med Klitsjko og nazisten Oleh Tyahnybok «fire ganger i uka», noe som viser at USA også samarbeider med nazipartiet Svoboda. (Legg også merke til at Nuland gir Pyatt beskjed ikke bare om hvem som skal være Ukrainas statsminister, men også at Klitsjko ikke skal være visestatsminister. Det er vel det som heter demokratiske idealer.)

YouTube player

En totimers høring i den amerikanske kongressen i mai 2014 grillet viseutenriksminister Victoria Nuland for Obama-administrasjonens samarbeid med og bruk av nynazister i Ukraina. Hun prøvde å vri seg unna spørsmålene, men ble nådeløst satt til veggs.

Representanten Dana Rohrbacher (R, California) ble lei av utenomsnakket og sa:

Jeg så de bildene og jeg så også en masse folk som kastet brannbomber på grupper av politifolk. Det var folk som skjøt rett inn i folkemengder. Så, ja, det var mødre med blomster, men det var også svært farlige gatekjempere som deltok i de demonstrasjonene… Spørsmålet er: var nynazister med på det?

Nuland vred seg og svarte: “det var mange farger innblandet i Ukraina, inkludert noen svært stygge farger».

NSNBC, som bringer dette referatet, føyer til at mange av de 30.000 soldatene som er satt inn mot befolkningen i Øst-Ukraina er ledet av «nynazistene i Pravy sektor».

Oleh Tyahnybok er mannen som er kjent for blant annet at han har oppfordret til «krig mot den moskovittisk-jødiske mafiaen» og at som leder for partiet Svoboda, som er et naziparti av den hitlerske typen. De er beundrere av Adolf Hitler, Joseph Goebbels og Stepan Bandera. Partiet ønsker et «rent Ukraina» og har programfestet vold som politisk virkemiddel for å nå sine mål.

Jatsenjuk, nazisten Oleh Tyahnybok og senator John McCain

John McCain var sammen med Victoria Nuland aktiv på barrikadene i Kiev for å fremme statskuppet i Ukraina og han og Nuland møtte flere av de høyreekstreme lederne. Tyahnybok møtte de flere ganger.

Nuland er gift med Robert Kagan, som var en av grunnleggerne av neocon-plattformen Project for the New American Century, og sammen utgjør de en del av et tett nettverk av krigshissere og regimeskifteaktivister.

Det kan ikke herske tvil om at dette signalet for lengst er fanget opp i Moskva og at Vladimir Putin tar sine tiltak deretter. Han kan neppe ha noen illusjoner om at Joe Biden & co ønsker fred og forsoning.

Biden fyller opp adminstrasjonen sin med krigshauker som Tony Blinken, som kandidat til utenriksminister, Jake Sullivan, Hillary Clintons høyre hand i Libyakrigen, som nasjonal sikkerhetsrådgiver, Avril Haines, som sto i spissen for Obamas dronedrap, som direktør for nasjonal etterretning, den entusiastiske tilhengeren av Irak-krigen, Susan Rice som FN-ambassadør og krigsentusiasten Samantha Power til sjef for USAID. Når han så topper laget med Victoria Nuland, har han full hånd, royal straight flush, av kyllinghauker i det som mer og mer likner et krigsbainett.

Forrige artikkelMot et internasjonalt kovidpass utgitt av Microsoft ?
Neste artikkelFolkehelseinstituttet bommet på smittetall i romjulen