Det er alarm! 44 nye tilfeller i Trondheim!

99
Skjermdump fra Dagsrevyen 26.12.2020

Dagsrevyen burde vurdere å skifte navn til KoronaRevyen. Lørdagsrevyen 26. desember 2020 var muligens det foreløpige lavmålet for noe som har sluttet å være journalistikk og gått over til å bli en panikkstimulator.

Praktisk talt hele revyen var satt av til koronakos, og det til tross for at man nesten ikke hadde noe å melde. De første vaksinene var kommet til Norge, javel. Det er notert, men det reflekteres ikke over de påviste og påviselige farene ved disse vaksinene, farer som sjøl produsentene har pekt på i følgeskrivene til vaksinene.

Og så var det duket for krisesituasjonen i Trondheim. 44 nye smittede. Ordfører Rita Ottervik la ansiktet i alvorlige folder og fortalte om den uansvarlige festkulturen. Og Dagsrevyen danset med. Tilfeller er godt nok til å lage en nyhetssak.

Trondheim kommune skriver på sine hjemmesider: Fredag 25. desember ble det registrert 44 nye smittede. Det ble gjennomført 267 tester. En person har moderate symptomer, men er ikke innlagt sykehus. Resten har lette symptomer. Alle barna er i god almenntilstand, lite symptomer.

Det er altså INGEN innlagt på St Olav hospital med koronainfeksjon. Det har dødd 3 personer av coronarelatert sykdom i Trondheim siden mars. Hvis dette er en alvorlig situasjone som krever stengning av landet, vil vi aldri noen gang komme tilbake til en normal situasjon. Hver høst blir folk sjuke. Noen blir alvorlig sjuke og noen dør også av ulike virussjukdommer.

Heldigvis finnes det institusjoner i Norge som ikke har byttet ut fakta med ideologi, en av dem er Statistisk Sentralbyrå. De gir ut ukentlig statistikk som viser antall døde mange år tilbake. Vi har gått inn på deres tabeller og hentet ut gjennomsnittet for uke 1-50 i årene 2014–2019 og sammenliknet dem med 2020. Grafen ser slik ut:

Som er ser ligger årets dødsfall «som limt» til gjennomsnittet for foregående år. Det eneste avviket vi kan se av noen betydning er uke 13 til uke 16. I de fire ukene døde det 197 flere i 2020 enn i årene 2014–2019, eller ca. 50 i uka. Det er en antydning av en overdødelighet. Men for de første 50 ukene totalt har det dødd 450 færre i 2020 enn i de fem årene før. For året som helhet har vi altså i «katastrofeåret» 2020 færre døde enn vanlig.

Myndighetene, og ikke minst deres ivrigste forsvarere vil da si at «det kommer av tiltakene». Men tiltakene har variert gjennom året. Lockdown, ikke-lockdown, skolestengning, ikke skolestenging, masker, ikke masker. Men det er umulig å lese av grafene at det har skjedd innstramninger og lettelser. Den mest nærliggende konklusjonen er at tiltakene har ikke hatt noen virkning på dødeligheten.

«Tilfeller» – ikke sjuke

Det som får Dagsrevyen til å rydde forsida og sidene deretter er da heller ikke overdødelighet, men såkalte «smittetall» eller «tilfeller». Men det dreier seg ikke om folk som er sjuke. Det dreier seg i alt vesentlig om friske folk som har «testet positivt» på en PCR-prøve. Men vi vet at sjøl WHO sier at PCR er upålitelig og vil gi mange falske positive. Vi vet også at norske institutter ofte, kanskje som oftest, kjører så mange sykluser på disse prøvene at de sjøl i henhold til covid-guru Anthony Fauci er verdiløse.

Vi opplever altså en alarmisme uten sidestykke. Regjeringa ødelegger helsevesenet i landet gjennom å overprioritere korona i forhold til andre sjukdommer; bedrifters og familers økonomi smadres av hensyn til en epidemi man knapt kan påvise i statistikken over dødelighet. Og mediene elsker å drive fryktpropaganda. Kritisk journalistikk, analyse, alternative synspunkter? Glem det. Vanlige journalistiske prinsipper er kastet ut av vinduet. Dagsrevyen er et skrekkeksempel som bør bli pensum på Journalisthøgskolen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Etter å ha levd et par generasjoner som intetsigende konsumenter er det nok mange som fryder seg over at livet igjen har fått en ekstenstiell dimensjon.

 2. Avatar for K11 K11 says:

  Italienske forskere tester en kiwi for covid. Den tester positivt:

  https://www.youtube.com/watch?v=cgcmmQhvDFw

  Fra før har man bl.a. funnet covidpositive colaglass og en papaya. Elon Musk testet seg fire ganger på én og samme dag: To ganger positivt, to negativt.

  Siden “sykdommen” er symptomfri må man testes for å finne ut om man er “smittet”. Og testen er like pålitelig som å kaste kron og mynt.

  Dette testregimet er basis for nedstengningen av hele verdensdeler, og har foreløpig ført noen hundre millioner mennesker ut i arbeidsledighet, og enda flere ut i fattigdom og elendighet.

  Men de rikeste på jorda har mangedoblet formuene sine (og fortsetter å gjøre det), så da er det vel verdt det. Særlig når man vet at minst en halv milliard mennesker havner i arbeidsledighet og armod i løpet av 2021, pga restriksjoner som forlenges og forsterkes.

  God romjul, og kos dere med vaksinen og nye restriksjoner!

  (Husk at Verdensbanken har sagt at restriksjonene fortsetter til 31. mars 2025, vaksiner eller ei.)

 3. Avatar for aford aford says:

  Jeg tror vi er nokså enige om hovedtrekkene i hva som skjer for tiden.
  Men jeg blir jo litt nysgjerrig. På forsommeren fortalte du opprørt om hvordan det på ditt hjemsted ble gjort forberedelser til massedød, ved oppskalering av kapasiteten på kirkegården, og iirc iflg. din samboer som jobber i helsesektoren, innkjøp av et større kvanta smittesikre likposer til et lokalt sykehus eller helseinstitusjon av et eller annet slag. Og både du og samboeren hadde blitt syke, du beskrev det som en temmelig seiglivet luftveisinfeksjon, og virket oppriktig bekymret for at vi nå skulle kverkes med overlegg i store antall.
  Det som faktisk skjer er ille nok. Men du har helt forlatt hypotesen om planlagt massedrap direkte gjennom bruk av koronavirus nå? Eller?

 4. “Det er alarm! 44 nye tilfeller i Trondheim!”.
  44 nye tilfeller i en by på 205 000 innbyggere, og de 44 har ingen symptomer heller. Når dette blir hovedoppslag, sier det litt om panikktilstanden og forfjamselsen i store deler i befolkningen når de ikke kan gjenkjenne en slik nyhetsformidling som den skremselspropagandaen det er. Og det sammen med at “redningen”, den første forsendelsen av vaksinene som de kalles, har ankommet Norge.

  Overstående “nyhetsformidling” viser at MSM med NRK er helt integrert i regimet som deres propagandaapparat, og at regimet er mer en administrasjon av befolkningen på oppdrag av den globale storkapitalen enn en regjering.

  Et eksempel på “Problem-reaction-solution: The government manipulates the population by introducing a problem and then using their own means to solve that problem”.

  90% av de som blir bærere av viruset (som ikke er isolert ennå) får ingen symptomer, og 9,5% får bare lettere symptomer som ikke trenger behandling, altså selv uten tiltak ville ikke tallene for disse forandre seg i noen grad for 99,5%, kun for risikogruppen på 0,5%.

  Ekstra skjerming for risikogruppen, som for det meste består av pleietrengende i høy alder på sykehjem, hadde da blitt det eneste tiltak nødvendig for å unngå at de blir smittet som under en sesong-influensa, selv om ikke det har blitt iverksatt tidligere.

 5. Avatar for aford aford says:

  Jada. Men det jeg egentlig er nysgjerrig på er mine meddebattanters/ -sammensvornes grad av tilbøyelighet til å la seg rive med av ting, og hoppe rett i blekkhuset for å forkynne et rystende katastrofebudskap omgående, heller enn å ha litt is i magen og se ting an litt lenger før man konkluderer med såpass dramatiske ting. Det å skifte standpunkt er i seg selv ikke oppsiktsvekkende, og det kan vitne om et ryddig forhold til sin egen sannhetssøken at man gjør det når fakta kommer på bordet som logisk tilsier at man bør gjøre det. Jeg ser bare så sjelden at noen eksplisitt tilkjennegir å ha gjort det, folk bare mener noe den ene dagen, og veldig sterkt også, og neste dag mener de det motsatte like sterkt, men nå med mer dekning i tilgjengelig informasjon, og skiftet i standpunkt foregår så uten bemerkning at man kan lure på om de i det hele tatt husker hva de sa om saken for kort tid siden, og med hvilken skråsikkerhet de gjorde det. Den som fikk mitt spørsmål denne gangen er bare en av mange her som holder på sånn litt for mye. Dessuten bløffer folk en del om ting for å styrke sitt standpunkt, bare de er sikre nok på at de tross alt har rett. Da helliger målet middelet. Jeg skal se om jeg kanskje gidder å konfrontere noen jeg har i tankene på dette også etter hvert. Det er så my bs som får stå uimotsagt av mange årsaker, men jeg er litt i humør til å pirke litt i dag.

 6. Avatar for K11 K11 says:

  Ja, som jeg vel har skrevet annetsteds i kommentarfeltene her i det siste: Jeg har vært ærlig om at jeg trodde på skremselspropagandaen i vår, og at jeg selv (og til dels samboeren min) hadde luftveissymptomer, særlig i mars og april. For min del var symptomene sterkest når jeg satt inne og fordypet meg i skremselshistoriene som fantes både i MSM og annetsteds. Fordi jeg kjente meg friskere når jeg kom meg vekk fra skjermen og var i fysisk aktivitet, ble jeg stadig sikrere på at symptomene stort sett var psykosomatiske, og at jeg altså var et offer for noceboeffekten.

  Men jeg er helt åpen for at det finnes diverse influensa- og forkjølelsesvirus (herunder SARS CoV-2), og at noen blir syke av slike. Noen dør også. Og noen klarer å tenke seg syke, slik jeg selv gjorde. Covid har forøvrig drept langt færre (både i Norge og verden) enn hva influensa klarer å drepe på en helt gjennomsnittlig sesong.

  Befolkningsreduksjon er sikkert et langsiktig mål for mange i “eliten”, men det målet oppnår de vel helst via vaksinering, restriksjoner og kontrollert knapphet på matvarer.

  For the record: Jeg tror at verdens rapporterte befolkning er ca 7,8 mrd. mennesker også om et års tid, og at Norges befolkning er ca 5,3 millioner. Jeg har ingen tro på plutselig massedød.

 7. Avatar for tyina tyina says:

  David Icke, en populær konspirasjonsteoretiker, sier at testen som skal teste for “covid” ikke tester for covid i det hele tatt. Den tester for genmateriale som alle mennesker har i kroppen, og de kan bestemme hvor mye av materialet de putter i testen for å øke antallet “smittede”. Verdt å se. Det han sier ga veldig mening.

 8. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Helt riktig. Ikke mye «oppvåkning» å spore hos de store massene, de fleste synes Erna og Høie gjøre en strålende jobb, de fleste gleder seg til å ta en mRNA vaksine osv… Rett og slett deprimerende å se hvor lite reflekterte nordmenn flest er.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

91 flere kommentarer

Deltakere