Se FDAs innrømmelser om farlig “hestemedisin”

0

Den ble omtalt som «hestemedisin» og kampanjene mot medisinen og legene som foreskrev den var mange. Nå erkjenner amerikanske FDA at ivermektin kan foreskrives mot covid-19.

Av redaksjonen i hemali.

Foto over viser FDAs post på Twitter/X i 2021. Innlegget er lenket til FDAs hjemmeside og viser til en rekke studier som angivelig skal vise at ivermektin er uvirksom mot c-19. Fakta er derimot at omtrent halvparten av dem viser det motsatte, altså at ivermektin er virksom mot sykdommen.

Lege Peter Dvergsdal mistet sin legeautorisasjon fordi han foreskrev blant annet ivermektin mot c-19.
– FDAs innrømmelse betyr at jeg ikke har gjort noe galt.

Dvergsdals sak ligger nå hos Helsepersonellnemda. Hemali har ikke fått svar på hvorvidt FDAs uttalelser får noen konsekvenser for hans klagesak. Dvergsdal mener at helsemakten er blitt «en stat i staten».
– Jeg tror ikke at dette kan påvirke min sak, for da må maktapparatet innrømme at de har tatt feil. Dessuten at min behandling mot c-19 har vært mye bedre enn statens. Det er en maktkamp, og det er mange mot én.


NB! I dag anbefalte amerikanske myndigheter enda en boosterdose av vaksinen. Samtidig viser denne preprinten (ikke fagfellevurdert studie) sammenheng mellom antall boostere og overdødelighet.


“Anerkjenner at leger har myndighet til å foreskrive”

“FDA anerkjenner at leger har myndighet til å foreskrive ivermektin for å behandle covid-19,” sa FDAs advokat Ashley Cheung Honold 8. august i år. Bakgrunnen var at advokatfirmaet Boyden Gray & Associates på vegne av tre leger i USA saksøkte FDA – US Food and Drug Administration. Legene var blitt «disiplinert» etter at FDA hadde kjørt en kampanje (bildet over) hvor de advarte mot å bruke ivermectin mot covid-19. Legene mente at FDA ga medisinske råd og blandet seg opp i forholdet mellom lege og pasient.

Rettssaken var altså ikke om hvorvidt ivermektin er effektiv mot c-19 eller ei, men om FDA har rett til å påvirke legens vurdering av hvilken behandling som er passende for den enkelte pasient.
 

Lege Peter Dvergsdal
Lege Peter Dvergsdal har ikke tro på at FDAs uttalelser vil påvirke hans klagesak.

FDA er godkjenningsmyndighet for medikamenter på linje med Statens legemiddelverk og har ikke rett til å gi medisinske råd. Under rettshøringen forsvarte FDA seg med at «det er viktig å advare publikum om det de mener er en risiko.»

Verken FDA eller Statens legemiddelverk kan nekte leger å skrive ut ivermektin eller andre medisiner på registreringsfritak, såkalt off-label. Heller ikke straffe dem. Det var Helsetilsynet som i 2021 anla tilsynssak mot Peter Dvergsdal, og i fjor ble han nektet å få fornyet sin legeautorisasjon.

Fra Twitter/X 26.4. 2022. Blander FDA seg inn i legens behandling med slike innlegg? Ja, mener tre leger som anla sak mot godkjenningsmyndigheten.

– Straffet for å ha foreskrevet ivermektin

– Jeg foreskrev mest favipiravir mot c-19, men at jeg også skrev ut ivermektin var en del av saken mot meg. Både favipiravir og ivermektin har vist seg å gi færre bivirkninger enn paracetamol, sier Dvergsdal.

Ham bekjent er det ingen tilfeller av skade- eller bivirkninger av betydning hos de tusenvis av pasienter som har fått rekvirert velprøvde legemidler fra ham. Bakgrunnen for Helsetilsynets sak mot Dvergsdal var 15 bekymringsmeldinger fra helsepersonell og apotek, ingen kom fra pasienter.

Helsetilsynet mener at Dvergsdals praksis ved rekvirering av legemidler for forebygging og behandling av covid-19 innebærer at han er uegnet til å utøve sitt yrke som lege forsvarlig på grunn av «vesentlig mangel på faglig innsikt» og «uforsvarlig virksomhet».

NRK blant mediene som svertet ivermektin

NRK var blant de medier som bidro til svertingen av ivermektin. Statskanalen omtalte den som «hestemedisin» og nevnte ikke at William C. Campbell and Satoshi Ōmuraen i 2015 fikk Nobelprisen for oppdagelsen av den virksomme medisinen. Etter folkehelsekampanjer fra 1987 og 3,7, milliarder doser, ble forekomsten av parasittiske sykdommer verden over kraftig redusert.

«Vaksineskeptikere tar hestemedisin mot korona: Gigantisk økning i beslag», lød overskriften hos NRK 28.3.2022. NRK unnlot å opplyse at ivermektin også er medisin for mennesker, som vist i Norsk legemiddelhåndbok,

For farmaindustrien er gevinsten fra ivermektin minimal sammenlignet med den for vaksinene mot c-19. En forutsetning for å nødgodkjenne eksperimentell behandling er at det ikke allerede finnes godkjent og tilgjengelig alternativ behandling. Det var altså gunstig for industrien at ivermektin og andre medisiner ble stemplet som uvirksomme og farlige. Etter at milliarder av doser med mRNA-vaksiner er satt, innrømmer nå altså FDA at ivermektin kan foreskrives mot c-19.

CNN endret Rogans ansiktsfarge fra frisk til syk

Joe Rogan er en av verdens største podkastverter. Da det ble kjent at han tok ivermektin mot c-19, manipulerte CNN en video av ham slik at han fikk en grågul tone i ansiktet og så meget syk ut. Her fra Rogans instagram:

CNN manipulerte Rogans ansiktsfarge (øverst) slik at han så meget syk ut.
Fra triumf til skamming: Ivermektin ble hedret inntil 2020.

– Leger mener at hundretusener av amerikanere mistet livet fordi de ble nektet tidlig behandling, og de ble nektet den fordi FDA saboterte for eksempel ivermektin, sa senator Ron Johnson til FOX News 11. august.

Hemali spør seg ikke bare hvor mange nordmenn som kunne fått god behandling med ivermektin og om FDAs uttalelser kan endre lege Dvergsdals sak. Vi spør også om medier som NRK og CNN nå vil balansere bildet av ivermektin som “hestemedisin”.


Mer fra Hemali om temaet

Dvergsdal: – Siste dager med legelisens
Geir Flatabø om “alternativ behandling”: – For de fleste leger er det en skam å miste autorisasjonen, men jeg vil at folk skal vite. 
Hemalis redaktør: – Tendensiøst vås fra NRK og “hestemedisin og vaksineskeptikere”


Denne artikkelen ble først publisert av hemali.

Forrige artikkelKrigsdagbok del 71 – 4. til 6. juli 2023
Neste artikkelOver en tredel av norsk verdiskapning har eiere i utlandet