Qatar spiller en nøkkelrolle i finansiering av islamistgrupper i Europa

8
Shutterstock

Det lille, men søkkrike, oljediktaturet Qatar spiller en hovedrolle i finansieringa av Det muslimske brorskapets virksomhet i Europa ifølge en rappport fra International Centre for the Study of Radicalisation (ICSR) ved King’s College i London.

Minst 138 prosjekter over hele Europa, mange relatert til Det muslimske brorskapets organisasjoner, blir finansiert av Qatar Charity (QC), ifølge en rapport på 104 sider som ble offentliggjort 28. september 2020.

ICSR henviser blant annet til en rapport fra 2019 av de franske journalistene Christian Chesnot og Georges Malbrunot.

«Det finnes et helt system for å hjelpe til med å bygge moskeer og islamske sentre,» skrev de to i «The Qatar Papers – How the Emirate Finances Islam in France and Europe.»

“Qatar Charitys misjonserklæring refererer til et verdisystem‘ som er sentrert rundt integrering og inkludering ’. Men målet i Europa, hevder Chesnot og Malbrunot, er ‘å styrke islamsk identitet og bidra til å spre og forankre politisk islam i muslimske samfunn i hele Europa’.

Qatar Charity er en kontroversiell organisasjon finansiert av den herskende Qatari-familien.

Ifølge Qatar Papers finansierte Qatar Charity mellom 2011 og 2014 fem prosjekter relatert til muslimske organisasjoner i Sveits. Blant Qatars nettverksmedlemmer i Sveits mottok Mohamed Karamous og hans kone Nadia € 1,2 mellom 2011 og 2013 gjennom syv bankoverføringer fra Qatar Charity, ifølge boka.

Den avslører at Nadia Karamous ble direkte anbefalt av Yusuf al-Qaradawi, den Qatar-baserte åndelige lederen for det muslimske brorskapet. Boken avslører også at den muslimske lærde Tariq Ramadan mottar € 35 000 per måned fra Qatar Foundation som en “konsulent”.

ICSR har også utgitt en rapport om den islamistiske bevegelsen i Storbritannia. Der skriver de at Muslim Council of Britain (MCB) er det sentrale bindeleddet for den islamistiske bevegelsen i Storbritannia (side 28). De har prøvd å spille rollen som den eneste sentrale representanten for muslimene i Storbritannia, men meningsmålinger viser at deres støtte blant muslimer flest har sunket betraktelig. Men det betyr ikke at deres rolle som bindeledd for de islamistiske organisasjonene er blitt mindre viktig.

I dette nettverket kommer finansieringa fra Qatar Charity inn. De åpnet et Londo-kontor i 2012 og derfra har de finansiert islamistiske sentra i Storbritannia, Frankrike, Italia og Tyskland. De fleste av dem er knyttet til Det muslimske brorskapet (side 38). Det er registrert overføringer på 37,8 millioner pund mellom 2014 og 2019 fra Qatar til disse gruppene, men det er ikke nødvendigvis det totale beløpet, heter det i rapporten.

Qatar er kjent for å finansiere terrorgrupper i mange land, slik som i Libya, Syria og Mali, noen av dem knyttet til Al-Qaida (side 37).

Blant dem som opptrer i dette islamistiske nettverket er ekstremister som Haitham Al‑Haddad. Han er kjent for en rekke kontroversielle uttalelser. Han har blant annet forsvart vold mot kvinner i ekteskapet. Han ser på homofili som en «forbrytelse mot menneskeheten» og mener at homofile bør steines (side 30). Al-Haddad sier også at så snart en islamsk stat er opprettet er den forpliktet til å føre «pro-aktiv jihad» for å utbre islam. Jøder er fiender av Gud og etterkommere av aper og griser. I propagandaen mot jødene viser han til Sions vises protokoller (!) al-Haddad går inn for å etablere en islamsk stat i Storbritannia – og over hele verden.

«Konevold er en privatsak» og dødsstraff for homofili og utroskap

Organisasjonen IslamNet i Norge bruker Haitham Al-Haddad som åndelig rådgiver, og har mange lenker til hans foredrag på sine nettsider. Det burde antakelig undersøkes hvor stor makt Qatar har innen den islamistiske bevegelsen i Norge.

Det er nødvendig å understreke at de ekstreme islamistene ikke er representative for flertallet av muslimene, verken i Norge eller Storbritannia. De skader interessene til muslimene og forsøker å bidra til segregering og splittelse overfor flertallsbefolkninga.

Macron lanserer offensiv mot «islamsk separatisme»

Et av de landa der Qatar og Saudi-Arabia har investert tungt i å bygge opp den islamistiske bevegelsen er Frankrike. Dette har allerede skapt ghettoer der samfunnet mer eller mindre er under islamistenes kontroll.

Emmanuel Macron lanserte sin «plan mot islamistisk separatisme» 2. oktober 2020.

I en tale 2. oktober 2020 lanserte president Emmanuel Macron en motoffensiv mot islamismens innflytelse i Frankrike skriver New York Times:

«Macron sa at innflytelsen fra islamismen må utryddes fra offentlige institusjoner, selv om han erkjente regjeringens ansvar for å ha latt den spre seg.

Tiltakene inkluderer å sette strenge grenser for hjemmeundervising og øke kontrollen av religiøse skoler, slik at foreninger som ber om offentlige midler, undertegner et «charter» om sekularisme. Selv om disse tiltakene vil gjelde for enhver gruppe, er de ment å motvirke ekstremister i det muslimske samfunnet.

Under tiltakene ville den utbredte praksisen med å bringe utenlandske imamer til arbeid i Frankrike, der de ofte blir beskyldt for å forkynne en utdatert eller ekstrem versjon av islam, bli avsluttet.«

Macron snakket om sekularisme som den sementen som binder Frankrike sammen og sa at han ville bekjempe det han kalte separatisme og ghettoisering. Og han lanserte det han kalte en plan mot «den islamistiske separatismen». I den planen inngår også en kontroll med og stans av den utenlandske finansieringa av islamismen.

Den ekstreme islamismen har mange fellestrekk med fascismen, men det Macron ikke sier noe om er at franske myndigheter har vært svært sentral i å bygge opp denne ekstremismen, både i Syria, der fransk etterretning har samarbeidet direkte med IS, og i Libya, Algerie og Vest-Afrika.


Klikk på bildet og bli en støttespiller du også.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. En av evnene til venstreradikale er at de bare kan føle seg fram til kunnskap. Slik kan feks. Pol Steigan vite at nordmenn egentlig ønsker marxisme sjøl om de påstår noe annet, og han vet også, uten å spørre, hvilke behov folk har og at det derfor er en fabelaktig god idé om han og hans partipamper overtok absolutt alle ressurser i samfunnet.

  Og her, i sitatet ovenfor, vet han hvordan muslimske menn i Europa tenker!


  And now for something completely different.

  Newsweek 26.08.2014
  One in six French citizens sympathises with the Islamist militant group ISIS, also known as Islamic State, a poll released this week found.

  The poll of European attitudes towards the group, carried out by ICM for Russian news agency Rossiya Segodnya, revealed that 16% of French citizens have a positive opinion of ISIS. This percentage increases among younger respondents, spiking at 27% for those aged 18-24.

  (…)

  The survey also tested attitudes in Britain and Germany and found that 7% of British citizens responded favourably to ISIS. However, UK polling showed an inverse demographic trend to that of France, with support for ISIS rising with age. 4% of 18-24-year-olds saying they either strongly or somewhat support ISIS, compared to 6% of 24-35-year-olds surveyed and 11% of 35-44-year-olds.

  (…)

  Newsweek 's France Correspondent, Anne-Elizabeth Moutet, was unsurprised by the news. “This is the ideology of young French Muslims from immigrant backgrounds,” she said, “unemployed to the tune of 40%, who’ve been deluged by satellite TV and internet propaganda.”

  (…)

  Last week a British MP claimed that as many as 1,500 British Muslims may have travelled to the Middle East to fight for ISIS, putting the figure at more than twice the number that fight for the British armed forces.

 2. Husk å sjekke under senga di etter fascisme.

  Gnålingen din om fascisme bare viser for en utdatert svadaintellektuell du er. Uttrykket “fascisme” er forbundet med kulturkonservative europeere. Men vestlig, politisk-økonomisk maktkonsentrasjonen er kulturliberal, mens kulturkonservative nordmenn som meg ikke har behov for å spre norsk kultur til andre land slik som marxister og islamister ofte har trang til med sine identiteter/ideologier.

  Når det gjelder islamister i Europa - er det virkelig relevant å trekke inn “fascister”? Du vil ikke heller nevne de sykelig kulturliberale som har ønsket muslimer velkommen og hetset innvandringsmotstandere, deriblant marxist-avskum som følte og visste at islam ikke utgjorde noe problem?

  1. Kulturkonservative er imot innvandring. Kulturliberale er for innvandring.
  2. 50 år passerer. Islamsk mentalitet blir et alvorlig samfunnsproblem.
  3. Pol Steigan (IDIOT): “Islamistene er akkurat som de kulturkonservative!”

  Du kan ikke bare innrømme en gang for alle, Pol Steigan, at du var idiot når du støttet Stalin’s Sovjet, idiot når du støttet Mao’s Kina, idiot når du ignorerte muslimsk innvandring; at du rett og slett er en idiot i din patologiske venstreradikalisme og ikke eier noen fornuftige modeller og løysinger for det norske samfunnet?

 3. Dette er fordi muslimene ikke vet at de bare har arbeideridentitet. Men dette er noe Pål Steigan kan fortelle oss, fordi han kan føle hvilken identitet folk egentlig har.

 4. Avatar for FMD FMD says:

  Påstanden om at en liten gruppe “ekstreme muslimer” er problemet, og at de ødelegger for de “snille” muslimene er en infantil fantasi.
  Disse menneskene er primitive, og kulturen deres likeså. De har ingen planer om å la seg integrere, de har ingen planer om å forkaste den mindreverdige og primitive kulturen sin.
  Islam er en fremmed og fiendtlig religion, og er ikke kompatibel med vårt samfunn i det hele tatt. Disse menneskene må reise hjem, frivillig eller under tvang.
  Noe annet vil resultere i en fremtidig borgerkrig, med etnisk rensing som sluttresultat.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er dagens vestlige eliter som tillater Qatar og Saudi Barbaria å holde på på denne måten, og hadde ikke de samme vestlige elitene importert millioner av muslimer til Europa, hadde det heller ikke vært noe problem.

  Nei, det er det ikke, om man ikke støtter innvandringsfolkemordet på Europas urbefolkninger.

  Og vi vet alle at hovedtyngden vil rette seg mot hvite som ikke ønsker å leve integrert, eller som ikke ønsker å bli en minoritet i eget land.
  poland

 6. Avatar for tore_a tore_a says:

  I denne sammenhengen representerer faktisk Sian grupper som fortsatt har en tro på fredelig sameksistens med religiøse fundamentalister, bare religionen holdes som en privatsak og er underlagt ytringsfriheten. Denne illusjonen er også i ferd med å bli revet bort, slik både dagens regjering og halleluja-venstre tydeligvis ønsker med sin strutse-politikk, der frihets og demokrati-forkjempere blir behandlet som en ekstremistisk paria-kaste.

 7. 11 november braker det løs med Independence day igjen.
  Jeg oppfatter det som at de markerer at de ikke vil la seg legge under muslimsk kultur,
  men bevare sin egen .

  https://www.youtube.com/watch?v=dhI6zDXYMpw


  Trumps tale til Polen. Har hørt hele faktisk .

  https://www.youtube.com/watch?v=t3nKhhz7ZMw
  Fatter ikke hvordan han klarer å holde en så lang tale uten noe manuskript, og ha med alle de detaljene.om Polsk historie som han hadde her.
 8. Avatar for Enebak Enebak says:

  20201004_230754

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere