«Konevold er en privatsak» og dødsstraff for homofili og utroskap

0
Ekstreme islamister blant forbildene til IslamNet

I en artikkel om de ekstreme islamistene som brukes som foredragsholdere av IslamNet og andre muslimske organisasjoner skriver Aftenposten:

Enkelte norske muslimske organisasjoner har invitert svært omstridte foredragsholdere på besøk de siste årene. I andre land nektes noen av dem innreise på grunn av ekstreme holdninger.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan ikke minst IslamNet systematisk inviterer denne typen hatprofeter. Les for eksempel artikkelen Fem av forbildene til IslamNet.

Der nevner jeg blant annet hatprofeten Haitham al-Haddad:

Haitham al-Haddad er en kjent figur innen høyreekstrem islamisme i Storbritannia. Han har uttalt at selvmordsbombing er en del av defensiv jihad og derfor «et påbud i islam». De som fordømmer selvmordsbombing er forrædere. Det er et krav til gode muslimer at de går inn for å etablere hudud-straffer (halshogging, steining, amputasjoner og pisking). En mann har rett til å slå sin kone og han skal ikke kritiseres for det. Folk som blir tatt i utroskap skal steines til døde. Homoseksualitet er en «forbrytelse mot menneskeheten». Jøder er fiender av Gud og etterkommere av aper og griser. I propagandaen mot jødene viser han til Sions vises protokoller (!) al-Haddad går inn for å etablere en islamsk stat i Storbritannia – og over hele verden.

Aftenposten skriver om ham:

Haitham Al-Haddad. Lærd fra London. Oppvokst i Saudi-Arabia. Dommer i det islamske shariarådet i London. 2013, 2015: Gjest hos Islam Net. 2012: Hos Alnor Senter i Tromsø.

Har sagt: *Osama bin Laden kan være en martyr, og han kommer i hvert fall til paradiset. *Vold i ekteskapet er en privatsak. *Jøder er «etterkommere av aper og griser». *Kvinner bør ikke jobbe. *Homoseksualitet bør bekjempes.

Aftenposten har i samme artikkel en oversikt over disse hatprofetene og deres typiske uttalelser. Fahad Qureshi i IslamNet avviser naturligvis alt sammen. For ham er dette «moderat og korrekt islam». Se også: Fahad Qureshi: – Alle muslimer støtter steining for utroskap.

I artikkelen Det muslimske ekstremhøyre oppsummerer jeg hva slags ideologi disse folkene står for:

Det politiske programmet deres og det menneskesynet det representerer har mye til felles med fascismen. Det gjelder særlig:

  • Ønsket om en voldelig og totalitær stat.
  • Motstanden mot de liberale frihetene og demokratiet.
  • Hatet mot annerledes tenkende.
  • Motstand mot marxisme og klassekamp.
  • Det patriarkalske synet på familien.
  • Rettferdiggjøring av angrepskrig for å nå sitt mål.
  • I mange tilfeller vil det islamske ekstremhøyre og fascistene finne hverandre i synet på jødene.
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelStøres sosial-liberale versjon av Arbeiderpartiet
Neste artikkelKildekritikk: Er G7 verdens rikeste land?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).