«Konevold er en privatsak» og dødsstraff for homofili og utroskap

0
Ekstreme islamister blant forbildene til IslamNet

I en artikkel om de ekstreme islamistene som brukes som foredragsholdere av IslamNet og andre muslimske organisasjoner skriver Aftenposten:

Enkelte norske muslimske organisasjoner har invitert svært omstridte foredragsholdere på besøk de siste årene. I andre land nektes noen av dem innreise på grunn av ekstreme holdninger.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan ikke minst IslamNet systematisk inviterer denne typen hatprofeter. Les for eksempel artikkelen Fem av forbildene til IslamNet.

Der nevner jeg blant annet hatprofeten Haitham al-Haddad:

Haitham al-Haddad er en kjent figur innen høyreekstrem islamisme i Storbritannia. Han har uttalt at selvmordsbombing er en del av defensiv jihad og derfor «et påbud i islam». De som fordømmer selvmordsbombing er forrædere. Det er et krav til gode muslimer at de går inn for å etablere hudud-straffer (halshogging, steining, amputasjoner og pisking). En mann har rett til å slå sin kone og han skal ikke kritiseres for det. Folk som blir tatt i utroskap skal steines til døde. Homoseksualitet er en «forbrytelse mot menneskeheten». Jøder er fiender av Gud og etterkommere av aper og griser. I propagandaen mot jødene viser han til Sions vises protokoller (!) al-Haddad går inn for å etablere en islamsk stat i Storbritannia – og over hele verden.

Aftenposten skriver om ham:

Haitham Al-Haddad. Lærd fra London. Oppvokst i Saudi-Arabia. Dommer i det islamske shariarådet i London. 2013, 2015: Gjest hos Islam Net. 2012: Hos Alnor Senter i Tromsø.

Har sagt: *Osama bin Laden kan være en martyr, og han kommer i hvert fall til paradiset. *Vold i ekteskapet er en privatsak. *Jøder er «etterkommere av aper og griser». *Kvinner bør ikke jobbe. *Homoseksualitet bør bekjempes.

Aftenposten har i samme artikkel en oversikt over disse hatprofetene og deres typiske uttalelser. Fahad Qureshi i IslamNet avviser naturligvis alt sammen. For ham er dette «moderat og korrekt islam». Se også: Fahad Qureshi: – Alle muslimer støtter steining for utroskap.

I artikkelen Det muslimske ekstremhøyre oppsummerer jeg hva slags ideologi disse folkene står for:

Det politiske programmet deres og det menneskesynet det representerer har mye til felles med fascismen. Det gjelder særlig:

  • Ønsket om en voldelig og totalitær stat.
  • Motstanden mot de liberale frihetene og demokratiet.
  • Hatet mot annerledes tenkende.
  • Motstand mot marxisme og klassekamp.
  • Det patriarkalske synet på familien.
  • Rettferdiggjøring av angrepskrig for å nå sitt mål.
  • I mange tilfeller vil det islamske ekstremhøyre og fascistene finne hverandre i synet på jødene.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.