Helsevirkelighet eller sensasjonsmakeri?

20
FHIs tall over covid-19 relaterte dødsfall i Norge.

Mediene fôrer oss med koronanytt morgen, middag og kveld, men fôret begynner å bli ganske tørt. Det forhindrer ikke regjeringa Solberg med å opprettholde sin uansvarlige stengingspolitikk. Vi får meldinger om nye smittetilfeller, men faktum er at det ligger nesten ingen pasienter på sjukehus, og det har knapt dødd noen av viruset i løpet av sommeren.

VG kunne riktignok endelig slå til med denne:

Svært mange leser bare overskrifter så de får ikke med seg at det i teksten står følgende:

«En kvinne i 80-årene er død som følge av coronaepidemien, ifølge ny statistikk fra Folkehelseinstituttet. Til sammen er dermed 257 mennesker registrert døde som følge av coronaviruset her i landet. Det forrige dødsfallet skjedde 31. juli ved en omsorgsbolig i Moss. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å skille om pasienten har dødd av eller med covid-19.» (Vår uth. red.)

En gammel kvinne er død. Det er jo trist, men det er slett ikke så uvanlig at gamle mennesker dør. I 2020 er det nok til at det blir en avisoverskrift av det. Og som det går fram av teksten fra FHI vet man ikke alltid om pasienten er dødd av eller med covid-19. Som vi har pekt på tidligere er dødstallene svært usikre. I andre land er usikkerheten enda større, slik som i England der man noterer at pasienten er død av covid-19 hvis vedkommende på noe tidspunkt har testet positivt – sjøl om dødsfallet skulle skyldes ei trafikkulykke.

Les: Storbritannia: – 16 000 kan ha dødd av «lockdown»

Vi har studert ukerapportene fra FHI, og det er strengt tatt beroligende lesning. Fortsatt er gjennomsnittsalderen på de døde ca. 82 år, og det er jo svært nær gjennomsnittlig dødsalder i Norge. FHIs graf over det som er registrert som «covid-19-assosierte dødsfall»:

Denne grafen viser som man ser at for folk under 80 har denne epidemien knapt vært dødelig. Det er også svært positivt at siden 17. mai (uke 20) har det nesten ikke vært «covid-19-assosierte dødsfall» i Norge:

Dette er jo gladnytt, men hvorfor blir ikke det kommunisert? Det vi i stedet får et inntrykk av fra Erna Solberg og Bent Høie er at situasjonen er svært alvorlig og at det er nødvendig å stenge ned landet igjen. Men legg merke til at fokuset er flyttet fra «innlagte på sjukehus» og «innlagte på intensivavdeling», for det er knapt noen av dem. I uke 32 var det 13 innlagte på sjukehus og 1 ny pasient på intensivavdeling. Det er vanskelig å opprettholde en unntakstilstand med slike tall. Fokuset er flyttet til «økning i smitten», og der har det vært en viss liten økning, det er sant.

Men her må det stilles to spørsmål:

 1. Vil det ikke være sånn at når man åpner opp etter en lockdown, så vil antall smittede med nødvendighet gå opp?
 2. Vil det ikke være sånn at jo flere man tester, jo flere vil man sannsynligvis finne?

Hvis svaret på det første spørsmålet er ja, så betyr det at enten er dette noe man må tåle så lenge viruset knapt krever noen ofre, eller så må man fortsette å stenge ned til økonomien er fullstendig ødelagt.

Hvis svaret på det andre spørsmålet også er ja, så bør man formidle det til befolkninga i stedet for å skape mer frykt.

Det man i stedet gjør er å fortsette å snakke som om vi er midt oppe i en katastrofe og at dette gjør det nødvendig å fortsette å suspendere grunnlovsbestemte rettigheter som møte- og organisasjonsfrihet. Solberg-regjeringa er blitt så glade i å styre landet ved dekret, at de ser ut til å ville tøye denne situasjonen så langt det overhode er mulig. Og det er lett for dem, siden det knapt finnes noen opposisjon eller kritisk presse.

For NHO er det jo ypperlig at det er møte- og demonstrasjonsforbud nå som de tar sikte på å utvide normalarbeidsdagen og senke reallønna. Burde ikke snart fagbevegelsen slå i bordet?


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for pcwh pcwh says:

  Det er balsam for sjelen å lese Steigan etter å ha skummet gjennom side på side med skremselspropaganda i absolutt alle andre medier.

 2. Avatar for Enebak Enebak says:

  Det lover ikke godt når folk er så undertrykket at de trenger terapi fra Steigan for å lindre smerten.
  Hva med å stå opp for meningene sine, gå ut i virkeligheten og slåss for det man tror på?
  Ærlig strid krever moralsk mot og det er vel helst det som mangler. Frihet har dårlige kår der feighet rår.

 3. Mange trodde 9/11 var og skulle bli den største hoaxen i dette århundret, men Covid-19 pandemien overgår 9/11 med god margin.

  Inntrykket blir at panikken og forfjamselsen i befolkningene må opprettholdes til de tar den kommende vaksinen uten motforestillinger, befolkningene skal ønske seg vaksinen som Big Pharma vil tjene mange hundre milliarder på, også på prosentandelen som får bivirkninger som må behandles med dyre medisiner livet ut.

  De fleste som får smitten får ikke engang symptomer, noen får “rusk i halsen” eller så milde symptomer at de ignorerer det. Men makthaverne og deres propagandaapparat MSM fremstiller smittede som syke. De fremstiller det som folk faller til høyre og venstre og i øst og vest, av et virus som ikke er farligere enn et mildt sesonginfluensavirus for de som ikke er i høy alder. Frykten skal opprettholdes, for et folk i frykt er lett å styre.

 4. Avatar for Dias Dias says:

  Foreløpig har jeg nok med å sloss for retten til ikke å tro og med det følger kampen mot alle som tror på noe. som gjør dem moralsk overlegne.

 5. Gjennomsnitt for et vanlig sesonginfluensavirus her er ca 1000 personer pr år. Hadde folk lest FHIs rapporter så burde det gå opp for dem at MSM generelt og NRK spesielt som når de fleste, bedriver ikke journalistikk, MSM og NRK er et rent propagandaapparat for den globale storkapitalen som våre makthavere er underlagt.

  Det skulle være vanskelig å opprettholde en unntakstilstand med slike tall. Men enkelt her i Norge, for de fleste, spesielt eldre, stoler på NRK, så hvis NRK ikke tar det opp, så er det nok riktig. For dem er NRK og nyheter ensbetydende. De får nyhetene servert ferdig fordøyd i Dagsrevyen etter middagen, og mette og trette på kvelden skal de kun underholdes med sport, serier og film. En del vet ikke at vi har et folkehelseinstitutt en gang.

  Skal en styre verden må en styre pengene og fortellingen folk blir fortalt. Det er altså de som eier bankene som eier vestlig presse og media som styrer, og bankene eier også kapitalforvaltnings-selskapene som eier legemiddelgigantene.

  En skal ikke lese mye geopolitikk før en forstår det er en elite som styrer verden med sine politikere og MSM. Men forsøk å si det til en vanlig nyhetsleser med riksaviser og NRK som eneste nyhetskilde, så blir man kalt konspiratør før en har fullført første setningen. At NRK er statseid gir NRK troverdighet som nøytral nyhetsformidler, det er derfor den globale storkapitalen har hatt sine folk i nyhets-redaksjonen der fra tidlig av.

 6. Avatar for INK INK says:

  Folk dør jo stort sett ikke så mye av influensa om sommeren heller. Hypotesene er vel både at virus blir mindre smittsomme i varmen og - ikke minst - at det er færre med unormalt lave D-vitaminer om sommeren. Flere studier har vist en sammenheng mellom unormalt lave nivåer av vitamin D og risiko for å dø av Covid-19 (lett tilgjengelig om noen googler det).

  Jeg har forresten merket meg at Storbritannia oppfordrer folk til å ta tilskudd av D-vitamin, spesielt hvis de holder seg mye innendørs.

 7. Avatar for FMD FMD says:

  Har ikke Steigan fått med seg at fagbevegelsen er fullstendig kontrollert av korrupt avskum? Av nyliberalistiske globalisthorer?
  Har ikke Steigan fått med seg at etter det store klassesviket i 1935, så har det bare gått nedover med fagbevegelsen?
  Den gjengse holdning i fagbevegelsen er at streik er gammeldags, og at det gode samarbeid mellom arbeidsgiver og arbeidstaker er veien å gå.
  Når LO lederen sto sammen med sin gode venninne på scenen til NHO sitt årsmøte i 2016, var det et klart tegn på at en æra var over.
  Når havnearbeiderne ble knust uten at LO løftet en finger, var det også et tegn på det samme.

 8. Avatar for Anki Anki says:

  Det finnes ikke belegg for å si at “261 personer har mistet livet pga korona” her til lands. FHI betegner årsaken som “covid-19 assosierte dødsfall”. Big difference. Det har ikke dødd så få folk i første halvdel av året på 20 år, som det har gjort i 2020. Det er jaggu pandemien sin, det. Men for all del, hvis målet er å avskaffe døden, så er det bare å gønne på med hysteriet! :wink:

  Døde

  SSB skriver at “særlig tallene for nyeste uker er for lave” jf. totalen uke 24. Men sjekker vi ut statistikken pr uke 30 er kurven i fritt fall, og begravelsesbyråer får “koronastøtte”.

  Døde 2

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

12 flere kommentarer

Deltakere