Storbritannia: – 16 000 kan ha dødd av «lockdown»

4
Illustrasjon: Shutterstock

Storbritannia har fulgt politikken med å stenge landet, såkalt «lockdown». Nå sier analyser som er gjort for myndighetene at denne stengninga i seg sjøl kan ha ført til 16.000 døde. Det er det statistiske byrået Office for National Statistics (ONS) som har gjort denne analysen, og de er kommet til at at av de 38.500 som er registrert som døde av covid-19 i Storbritannia kan så mange som 41 prosent ha dødd på grunn av manglende medisinsk behandling heller enn av viruset. Dette skriver Sky News.

En grunn til at folk har dødd er at de har hatt vansker med å få medisinsk hjelp på grunn av kovidkrisa eller de har vært redde for å oppsøke sjukehus.

Dagbladet omtaler rapporten og skriver:

Legene som gransket de mange dødsfallene, advarte i den britiske avisa The Guardian om det de kaller en «epidemi av ensomhet» under isolasjonsperioden i Storbritannia.

– Covid-19-pandemien skaper også en epidemi av ensomhet, ikke bare for eldre mennesker, sa professor Martin Marshall, leder for den britiske legeforeningen Royal College of General Practitioners den gang.

De daglige dødstallene kan bli droppet

Den britiske helseministeren Matt Hancock har beordret en full og høyt prioritert granskning av hvordan Public Health England (PHE) beregner dødsfall fra covid-19 i sine daglige rapporter. Dette skrev den britiske avisa The Independent.

Vi omtalte dette her.

Professor Yoon K Loke, ved University of East Anglia og Carl Heneghan, professor i evidensbasert medisin ved Nuffield Department of Primary Care skrev i en artikkel 16. juli 2020 at PHEs måte å registrere covid-dødsfall på er slik at «enhver som noensinne har blitt registrert med viruset vil bli registrert som å ha dødd av det.»

De skriver at PHE tilsynelatende ikke vurderer hvor lenge det er siden testresultatet, eller om personen har fått vellykket behandling og blitt friskmeldt. «Enhver som har blitt testet som covid-positiv og så har dødd på et seinere tidspunkt, uansett dødsårsak, vil bli inkludert i PHE-statistikken over covid-dødsfall.»

Dette betyr, sa de to forfatterne i en kommentar at «en pasient som har testet positivt, men har fått vellykket behandling og blitt utskrevet fra sjukehuset, vil bli regnet som covid-død hvis pasienten dør av hjerteslag eller blir overkjørt av bussen tre måneder seinere.»

Nå foreligger rapporten til helseministeren og den bekrefter at PHEs tellemåte overvurderer antallet som faktisk har dødd av covid-19. Dette skriver The Telegraph. Kritikken fra Loke og Henghan er altså bekreftet, og resultatet er antakelig at den daglige rapporteringa av covid-dødsfall i Storbritannia vil bli droppet.

Disse tallene har vært brukt i de daglige rapportene fra Downing Street, og de er blitt brukt til å begrunne den gjeldende politikken. Det kan det altså bli slutt med, siden tallene har vist seg om omfatte folk som kan ha dødd av helt andre årsaker.

PHE har forsvart seg med at det ikke finnes noen WHO-standard for hvordan man skal telle koronadødsfall. Dr Susan Hopkins ved PHE sier at «i England teller vi alle som har dødd etter at de på noe tidspunkt har testet positivt på covid-19, for å få dataene så fullstendige som mulig».

Men det har altså ført til at PHE har rapportert dødsfall som ikke skyldes covid-19, som om de skulle ha gjort det, sjøl om årsaken har vært en helt annen. Når det så også viser seg at dødstallene også kan ha et stort innslag av folk som har dødd av lockdown heller enn av viruset, må man jo spørre seg hva hensikten er med daglig publisering av tall med overdrivelser og store statistiske svakheter.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det er 2 billige terapier for å kurere Covid-19 og forebygge, etter hva jeg har lest meg til.

  Den ene er den kjente HCQ+Sink+C og D vitamin.

  Den andre er også en 3delt terapi inneholdende Ivermectin+Zink og Doxycycline. Denne siste kuren er utviklet av Dr. Thomas Borody som har en mengde titler bak navnet sitt, foruten professor: MB,BS, BSc (Med), MD PhD, DSc, FRACP, FACP, FACG, AGAF!

  Han er også mannen bak “peptic ulcers” som har reddet millioner mennesker.

  Men et potensielt problem med disse behandlingene, er at BigPharma vil tjene penger på dette, for begge terapiene er utenom Bill Gates & Rockefellers & Rothchild og andre sin kontroll, så de kan ikke tjene flere milliarder på disse kurene.

  Kurene brukes ikke i Norge som forebyggende, for jeg har snakket med min fastlege, og han har ikke lov til å foreskrive noen av dem!

  Mulig jeg kan få behandlingen om jeg blir innlagt på sykehus i CV, men jeg tviler, for der rår mye dyrere og usikrere behandlinger.

  Nok om det, for greia er at selv om begge terapiene har vist seg, og viser seg billige og uhyre potente i både å forhindre og kurere CVsykdom, så vil ikke norske eller andre vestlig myndigheter anbefale dem. Og der kommer min konspiratoriske hjerne, eller mistenksomme hjernes funderinger!

  Er det for at BigPharma ikke vil kunne tjene penger på disse kurene og av at de vil vi skal vente på en vaksine de kan tjene milliarder på?

  Det andre alternativet, at disse kurene ikke virker, er motbevist nå, så jeg står igjen med alternativ 1.

  Da blir igjen spørsmålet mitt: Er BigPharma så onde at de lar 100.000 mennesker dø bare for å tjene noen milliarder, og har de lurt våre politikere? -Eller har de presset våre politikere, tatt de som gisler og for eksempel truet med å ikke levere andre livsnødvendige medisiner, for å presse igjennom en fremtidige inntektskilde?

 2. Er så onde at de vil drepe 100 000 mennesker ?
  Ifølge Bill gates, Ted Turner, Rockefeller og en lang rekke andre super milliardærer så skal vi ned til 300 millioner på kloden. Altså myrde 7.5 milliarder.
  De ser ikke på seg selv som onde, mer det motsatte, de skal redde planeten fra å bli overbefolket slik at de som blir igjen vil få det bedre ifølge dem selv.

  må man jo spørre seg hva hensikten er med daglig publisering av tall med overdrivelser og store statistiske svakheter.

  Svaret på det er å skremme vannet av folk så de kaster seg over vaksinen som er selve agendaen.

  Det er mange som har varslet at i 2020 skal de plante et corona virus for å få folk til å ta en DNA vaksine som vil gjøre folk til lydige slaver der sunn skepsis og kritisk tenking ikke lenger eksisterer.

  Da kan de bare si at noen millioner skal hoppe utfor et stup så gjem dem det. Den delen av hjernen som skal si stopp vil ikke lenger eksistere.

  Det handler bare om kontroll, vi fikk allerede en ligth versjon av programmet i starten på 60 tallet. Stalin og Hitler tilsatte fluor i drikkevannet til fanger og opposisjonelle for å gjøre dem lydige og frata dem opprørstrangen så de ble lette å kontrollere, dette ble en mega suksess og ble innført i hele vesten på 60 tallet.

  Det som skjer i verden nå heter WW3, total krig mot menneskeheten.

  FB_IMG_1586192335754 dtyrewywtwetwrtwet

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Og de som døde av “lockdown” hadde ikke underliggende årsaker?

 4. Avatar for pcwh pcwh says:

  Jo, de døde jo av det. Litt uklar artikkel, men de 41% hadde tydeligvis covid på et tidspunkt, men døde av noe annet fordi de ikke kunne eller turte få hjelp. Som i resten av verden har de som dør med sykdommen to eller flere potensielt dødelige sykdommer.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere