Facebook og Instagram fjerner innlegg som er positive til Soleimani

0
Instagram blokkerer innlegg som er positive til den myrdede general Qassem Soleimani

Det siste skinnet av nøytralitet forlater Facebook og deres datterselskap Instagram. En representant for selskapene sier til CNN at de fjerner innlegg som uttrykker støtte til den myrdede iranske generalen Qassem Soleimani fra sine nettsider.

Selskapene sier at de går til dette skrittet for å være i samsvar med USAs sanksjoner mot Iran. Instagram er et av de få vestlige sosiale mediene som ikke er blokkert i Iran.

På Twitter kaller Ali Rabiei, som talsmann for Irans regjering, tiltaket for udemokratisk. Han peker på at samtidig som protester mot drapet på Soleimani blir stengt ute har terrorister fri adgang til disse plattformene.

Nettmagasinet codastory hadde denne nyheten først og de skriver at Instagram har hele 24 millioner aktive brukere i Iran, men at på grunn av sanksjonene og motreaksjoner fra Iran er denne plattformen i ferd med å bli stengt. Iranernes aktive bruk av denne fotodelingsplattformen setter dem på sjuendeplass i verden, og hele 30% av landets befolkning bruker plattformen. Codastory nevner iranskfødte Bahareh Letnes som eksempel på en av dem som er blokkert av Instagram. Hun la ut et svart-hvitt bilde av Soleimani der hun kalte ham en krigshelt og skrev at hun ønsket at USA blir kastet ut av Midtøsten for alltid.

Facebook og Instagram har blitt så populære som de er fordi de i det minste til å begynne med har latt folk over hele verden dele tanker, meninger, bilder og grafikk. Men særlig etter 2016 har innstrammingene kommet og plattformene er blitt mer og mer synkronisert med USAs og Israels politikk. Da Hillary Clinton tapte presidentvalget i USA begynte kampen mot såkalte «fake news» og sensuren tok av for alvor.

Les: Facebook med patentert sensursystem

Ny Facebook-leder i Ukraina kommer fra det fascistiske partiet Svoboda

Hun skrev Patriot Act, nå skal hun lede Facebook

Hvorfor driver Facebook feilinformasjon om steigan.no?

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

Forrige artikkelNorsk okkupasjon av Irak #2?
Neste artikkelØye for øye, tann for tann