Hvorfor driver Facebook feilinformasjon om steigan.no?

0

Som meldt tidligere driver Facebook en merkbar struping av steigan.no og mange lesere opplever gang på gang at når de legger ut våre artikler, så forsvinner de.

Det nye er at Facebook også gir regelrett feilinformasjon om steigan.no og for eksempel viser leserne en plakat der det står at steigan.no ikke har noen egen side på FB, slik som her:

Her står det altså at Facebook Page: Not found for steigan.no. Men hva er da dette? Skjermdump fra Facebook. Samtidig betyr det at leseren ikke finner en Facebook-side som beviselig er der.

steigan.no har eksistert på Facebook siden 2014, og vi er kunde av selskapet, siden vi også har annonsert der mange ganger. Hvorfor driver Facebook feilinformasjon om sine kunder?

Det er også en annen merkelighet i plakaten fra FB, og det er at det står at vi ble registrert for mindre enn et halvt år siden, mens vi faktisk ble registrert i januar 2014. Den feilinformasjonen stammer nok ikke fra FB, men er en svikt i WHOIS.

Samlet sett er denne plakaten naturligvis noe som skal undergrave troverdighet og skape mistillit. Det er fake news publisert av verdens største sosiale medium.

Noen fakta om steigan.no:

Vi har eksistert siden 2014. Vi har per 21.3 2019: 6.397 følgere på Facebook. Fra starten har vi publisert 6.782 innlegg. Vi har over 100.000 unike brukere i måneden og over 10.000 faste lesere. De mest leste av våre artikler er sett av over 70.000 folk på Facebook.

Vi bringer analyser, informasjon, fakta og nyheter som du stort sett ikke finner i de store mediene. I store og viktige saker som krigene i Libya, Jemen og Syria er steigan.no uunnværlig for den som vil holde seg orientert. Du får informasjon om det naziinfiserte regimet i Ukraina som du ikke får i andre norske medier. Vi graver også i fakta om milliardærenes og de multinasjonale selskapenes makt. Vi avslører politisk overvåking og psykologisk krigføring. Dermed er det helt forståelig at det drives sensur, desinformasjon og kampanjer mot oss.

Atlantic Council advarer mot steigan.no

How Integrity Initiative and Atlantic Council is exposed in Norway

Servile medier har avslørt seg sjøl

Dette viser enda en gang at Facebook ikke er til å stole på, og at de blir stadig mindre pålitelige som medium for publisering av artikler, video og annet.

Vi vet også at i Norge opptrer Faktisk.no som betalt agent for Facebook og bidrar til å spre usannheter om og sensur av konkurrentene til eierne av Faktisk.no.

En skandale at Faktisk.no får betalt av Facebook for å drive sensur

Facebook er et vindu som er i ferd med å lukkes for seriøse redaksjoner, og da særlig for samfunnskritikk og kritisk analyse. For å være sikre på å få del i det vi publiserer, er det lurt å tegne et abonnement. Det er veldig enkelt. På forsida vår finnes det en liten boks der man kan registrere seg.

Gratis er det også.

Men en god del lesere velger å gi frivillilge bidrag til vårt redaksjonelle arbeid. Det setter vi veldig stor pris på, for vi er 100 prosent avhengig av lesernes støtte. Vi har ingen rike onkler og tanter og vi mottar ingen form for offentlig støtte.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelLeiar i Dag og Tid: Skuffande om folkerøystingar
Neste artikkelMacron satte inn hæren for «å holde orden i gatene»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).