Ny Facebook-leder i Ukraina kommer fra det fascistiske partiet Svoboda

32

Facebooks nye leder for «public policy management» i Ukraina, Kateryna Kruk, kommer fra det nazistiske partiet Svoboda. Hun var en aktiv deltaker i det USA-styrte kuppet i Ukraina i 2014. Kruk deltok på Maidan-plassen som aktivist for Svoboda og har hele tida forsvart det fascistiske partiet mot kritikk. Hun er en anti-russisk hardliner som sammenlikner Russlands president Vladimir Putin med Adolf Hitler. Hun jublet da Tyrkia skjøt ned et russisk militærfly over Syria og hun har vært en aktiv tilhenger av unntakstilstand i Ukraina.

Hun hyllet de nazistene som drepte 50 mennesker i Fagforeningenes hus i Odessa 2. mai 2014. På Twitter skrev hun:

“Odessa cleaned itself from terrorists, proud for city fighting for its identity. Glory to fallen heroes,”

Atlantic Council har gitt henne en Freedom Award for hennes virksomhet på Twitter.

The Grayzone har gjort undersøkelser som viser at Kruk takket og velsignet de unge mennene som sluttet seg til den ny-nazistiske Azov-bataljonen. Hun har frydet seg over fascistisk vold mot kommunistiske politikere i Ukraina og gjentatte ganger har hun tatt til orde for at kommunistpartiet må forbys.

Før hun gikk til Facebook var Kruk propagandamedarbeider for Ukrainas regjering med ansvar for sosiale medier. Hun har skrevet at Ukraina er «Ground Zero» i «informasjonskrigen» mot Russland. Kruk har oppfordret NATO og EU til å spille en mer aktiv rolle i sensuren på sosiale medier.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Atlantic Council gir altså en Freedom Award til en person som hyller massedrap, og bla fryder seg over vold mot folkevalgte politikere. De har også gitt en Global Citizen Award til Erna Solberg, etter at Solberg-regjeringen bevilget seks millioner til dem. De er en neocon tenke-tank, så ikke annet å vente.

 2. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  Dette handler om bedre kontroll over sosiale medier og hvordan historien fortelles. Vi kan anta at Gro Harlem Brundtland er fornøyd om ikke annet.

  Samtidig melder Youtube at de også skal stramme inn grepet om hvordan historien blir fortalt. De vil slette innhold som ikke er enige med den korrekte propaganda. Offisielt lener de seg på sånt som “hat”, “holocaust-fornektelse”, “fornekting av Sandy Hook”, og lignende. Allerede ser det ut til at denne innstrammingen rammer langt utenfor disse rammer og kan treffe alle som er kritiske til vestens ekstremisme og vestens løgnkampanjer.

  https://www.youtube.com/watch?v=Chk5cJrv2B8
 3. Avatar for Olaf Olaf says:

  Nå har jeg fått mere informasjon om Kateryna Kruk.
  Jeg har innhentet informasjon fra Verkovna Rada, som motbeviser absolutt ALLE påstander Steigan har kommet med. Hun har aldri vært medlem av Svoboda eller støttet opp om dem. Hun har ikke jublet da Tyrkia skjøt ned et Russisk fly. Hva hun har ment om Putin er så sin sak, men her i Ukraina har vi ikke ttradijon for å kalle folk for nazister. Hun har da heller ikke kallt Putin for det. Det er bare du som ukritisk kaller alle dine motstandere for nazister. Og til slutt hun jublet heller ikke for drapet på demonstrantene i Odesa 2014. Hennes award fra Atlantic Council er for hennes aktivitet for EuroMaidan. Men du skjønner det, Steigan, at i Ukraina er vi stolte over å ha kvittet oss med det Russiske åket som Yanukovich prøvde å lure oss inn i. Og hennes stilling er opprettet av Zukerberg selv for å dekke øst-Europeiske forhold. Til det kunne han definitivt ikke velge en Russer. For da hadde det blitt reell sensur. Kruk er som nevnt en ekte demokrat og vil stå for det i sitt arbeid for Zuckerberg

 4. Avatar for Geirijo Geirijo says:

  Steigan´s beskrivelse av Katerina Kruk er lett å sjekke mot hennes historie på Twitter og andre sosiale media. Det er nok du som er uten dekning for din kritikk mot Steigan. Hun har riktignok fjernet sin Twitter konto nå, etter at hun fikk denne posisjonen for Facebook. Men det finnes kilder som har arkivert hennes Twitter kommunikasjon. Der finnes bevis for alt som Steigan henviser til.

  Katerina Kruk fremstår nå som en sentral person i vestens koordinerte propaganda mot Russland og Putin. At Facebook så til de grader identifiserer seg selv som del av dette propaganda apparatet er mildt sagt til å bli bekymret over.

  Katerina Kruk er pro sensur, og har ytret klart at hun støtter samarbeid mellom myndigheter og korporasjoner i å sensurere media. Det alene identifiserer hennes fascistiske tankegods.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  NEI! Verken Max Blumenthal eller Ben Norton er Russiske agenter! Max er en fantastisk modig man som er ærlig i sine reportasjer. Max’ far er politisk rådgiver for Clintons. Max er vokst opp med elitens maktapparat og avskydd for å avsløre de motbydelige holdningene som de har. Far og sønn er rake motsetninger men å kalle Max en Russisk agent er langt bak mål!
  Ærlig talt!!! Hva er det med deg og å sverte folk som prøver å bekjempe eliten? Jobber du for dem? Er det derfor du hele tiden angriper og fremmedgjør? Nå som jeg ser at du angriper Ben og Max er det ingenting du skriver jeg gidder å ta på alvor lenger! Fy flate!

 6. Avatar for Erland Erland says:

  Nå kjenner jeg ikke denne saken så godt sjøl, men generelt vil jeg mene at Olaf har god kunnskap og integritet.

  Ikke alltid lett å vite hvem som er «troll». Men Olaf er ihvertfall ekte nok. Det som er saken er at dere som forsvarer Russland overser visse fakta, nettopp fordi dere er i en forsvarsposisjon. Kanskje det er psykologi. Det kan vel hende at vi som liksom skal «forsvare» Ukraina også går i den samme fella. Skulle ikke forundre meg!

  Dette var bare helt generelt. Som sagt vet jeg ikke mye om denne konkrete saken.

 7. Avatar for Alike Alike says:

  Dette stemmer ikke. Jeg har sett det flere ganger selv at de kritiserer flere hold. Men det er ikke behov for mer antirussiske trolls, og det forstår de, men ikke du. Du har fordommer. Du tar feil. Du vet ikke hva du snakker om. Ukraina har det jævlig pga fargerevolusjonen du promoterer.

 8. Avatar for Alike Alike says:

  Enten så er du svært lite informert, eller så lyver du. Velg selv.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

24 flere kommentarer

Deltakere