Ny Facebook-leder i Ukraina kommer fra det fascistiske partiet Svoboda

12

Facebooks nye leder for «public policy management» i Ukraina, Kateryna Kruk, kommer fra det nazistiske partiet Svoboda. Hun var en aktiv deltaker i det USA-styrte kuppet i Ukraina i 2014. Kruk deltok på Maidan-plassen som aktivist for Svoboda og har hele tida forsvart det fascistiske partiet mot kritikk. Hun er en anti-russisk hardliner som sammenlikner Russlands president Vladimir Putin med Adolf Hitler. Hun jublet da Tyrkia skjøt ned et russisk militærfly over Syria og hun har vært en aktiv tilhenger av unntakstilstand i Ukraina.

Hun hyllet de nazistene som drepte 50 mennesker i Fagforeningenes hus i Odessa 2. mai 2014. På Twitter skrev hun:

“Odessa cleaned itself from terrorists, proud for city fighting for its identity. Glory to fallen heroes,”

Atlantic Council har gitt henne en Freedom Award for hennes virksomhet på Twitter.

The Grayzone har gjort undersøkelser som viser at Kruk takket og velsignet de unge mennene som sluttet seg til den ny-nazistiske Azov-bataljonen. Hun har frydet seg over fascistisk vold mot kommunistiske politikere i Ukraina og gjentatte ganger har hun tatt til orde for at kommunistpartiet må forbys.

Før hun gikk til Facebook var Kruk propagandamedarbeider for Ukrainas regjering med ansvar for sosiale medier. Hun har skrevet at Ukraina er «Ground Zero» i «informasjonskrigen» mot Russland. Kruk har oppfordret NATO og EU til å spille en mer aktiv rolle i sensuren på sosiale medier.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Atlantic Council gir altså en Freedom Award til en person som hyller massedrap, og bla fryder seg over vold mot folkevalgte politikere. De har også gitt en Global Citizen Award til Erna Solberg, etter at Solberg-regjeringen bevilget seks millioner til dem. De er en neocon tenke-tank, så ikke annet å vente.

 2. Olaf says:

  Nå går Steigan viralt. At det går an å ha slike skylapper for øynene. Han leser tydeligvis ikke kommentarer til sine egne artikler om å lyve for sine lesere om situasjonen i Ukraina? Også denne gang bruker han det Russiske propaganda apparatet som sine sannhetsvitner (Grayzone og Travelwirenews denne gang). Og han gjør ikke noe forsøk på å kontrollsjekke at hans kjære kilder refererer riktig.
  Så til innholdet: Steigans yndlingsbegegnelse på det politiske miljø i Ukraina er: “nazistisk eller neo-nazi” Og begrunnelsen for dette (som han henter fra sitt propagandaapparat) er at det var ei gruppe som under og etter WW2 som var ultranasjonalistisk. Jeg vil hevde at du er mer nazistisk enn Svoboda noen gang kommer til å bli. Du hyller vår tids store imperialister og du har mer rasistiske holdninger enn noen i Ukraina. Dernest denne Kruk: Jeg har ikke noe til overs for henne. Det skyldes at hun har vært i Poroshenkos team og deler hans konservative politikk med beskyttelse av oligarkiet. Men at hun har uttrykt seg med de sitater din artikkel ramser opp, er definitivt ikke troverdig. Selv om jeg ikke deler hennes politiske syn, vet jeg at hun er grunnleggende demokratisk anlagt. Det kan jeg definitivt ikke si om deg, Steigan.
  Til slutt: nå ser det ut til at ditt yndede hatobjekt i Ukraina ikke blir å se i parlamentet til høsten. Svoboda når ikke opp til 1% på de siste målingene, og sperregrensen er på 5%. Hvem skal du nå feste merkelappen nazist på i den Ukrainske politikk? Og til din glede (eller sorg). Det partiet som nå har nesten 50% på målingene representerer en sosial-liberal ideologi, som ønsker nærmere tilknytning til Vesten, fjerne Oligarkenes makt, og forhandle realistisk med Putin for å få han til å slutte sin krig mot Ukraina. Hva konstruerer du (og det Russiske propaganda apparatet) opp da?

 3. Mikkel says:

  Dette handler om bedre kontroll over sosiale medier og hvordan historien fortelles. Vi kan anta at Gro Harlem Brundtland er fornøyd om ikke annet.

  Samtidig melder Youtube at de også skal stramme inn grepet om hvordan historien blir fortalt. De vil slette innhold som ikke er enige med den korrekte propaganda. Offisielt lener de seg på sånt som “hat”, “holocaust-fornektelse”, “fornekting av Sandy Hook”, og lignende. Allerede ser det ut til at denne innstrammingen rammer langt utenfor disse rammer og kan treffe alle som er kritiske til vestens ekstremisme og vestens løgnkampanjer.

 4. Olaf says:

  Nå har jeg fått mere informasjon om Kateryna Kruk.
  Jeg har innhentet informasjon fra Verkovna Rada, som motbeviser absolutt ALLE påstander Steigan har kommet med. Hun har aldri vært medlem av Svoboda eller støttet opp om dem. Hun har ikke jublet da Tyrkia skjøt ned et Russisk fly. Hva hun har ment om Putin er så sin sak, men her i Ukraina har vi ikke ttradijon for å kalle folk for nazister. Hun har da heller ikke kallt Putin for det. Det er bare du som ukritisk kaller alle dine motstandere for nazister. Og til slutt hun jublet heller ikke for drapet på demonstrantene i Odesa 2014. Hennes award fra Atlantic Council er for hennes aktivitet for EuroMaidan. Men du skjønner det, Steigan, at i Ukraina er vi stolte over å ha kvittet oss med det Russiske åket som Yanukovich prøvde å lure oss inn i. Og hennes stilling er opprettet av Zukerberg selv for å dekke øst-Europeiske forhold. Til det kunne han definitivt ikke velge en Russer. For da hadde det blitt reell sensur. Kruk er som nevnt en ekte demokrat og vil stå for det i sitt arbeid for Zuckerberg

 5. Erland says:

  I mine mest dystre stunder, Olaf, tenker jeg at vi her på dette nettstedet kjemper for en sak vi er dømt til å tape. For når folk har bestemt seg for noe, viser de seg ofte så svake at de ikke kan ta inn konstruktive motspill. Og det er jo sant; å være skråsikker er en sårbar situasjon. Det slumrer jo rundt i ubevisstheten vår at verden er ufattelig komplisert, og å la dette komme til overflaten kan bli i overkant klinisk.

  I mine gode stunder, derimot, tar jeg meg sjøl i å glede meg til neste innlegg fra Olaf!

 6. Se litt på disse sitatene Erlend :

  1.Fra Folkets tjeners nettside :
  "Ellers er det uklart hvilken politisk ideologi Zelenskyj står for. Han støtter imidlertid videre europeisk integrasjon og økt tilnærming til EU og NATO. Eventuelle medlemskap skal imidlertid avgjøres gjennom folkeavstemninger.
  Nato vennlig leder

  2.Russia is at war with Ukraine. The war aims of the Putin regime are to destroy the legacy of the Revolution of Dignity (EuroMaidan), to end the independence of Ukraine, to remove the sovereignty and territorial integrity of as much of Ukraine as possible, and above all to halt the natural movement of Ukraine towards Euro-Atlantic integration


  Dette må da være to motstridende parter, og er ikke det desinformasjon i den artikkelen ? Jeg ser det ligger endel MSM linker på høyre side.

  Det synes å utkrystallisere seg at Putin ikke kan ha interesse av denne mannen, pga Nato som er kjernen i det jeg tenker på her, eller har du noen synspunkter på det ?

  3.Han i videoen sier at Putin fikk en seier ved valget på Krim, og da antar jeg det er geopolitisk . Denne filmen er jo gammel, men ser det ikke ut til at pga punktet med Nato og Ukraina at det er et tilbakeslag for Putin, og at det er en potensiell farlig situasjon ?
  Legg merke til det han sier om Nato.
  Du skrev dette i en annen tråd for et tid tilbake , og hva er logikken her :

  “Det er en hard kjerne av nasjonalister, de som mener at NATO fortere enn faen må komme dem til unnsetning i praktisk handling, som mener at han er Putins mann. Vi får se.”

  Det er videoen som ble postet i denne tråden av Don_ Wolvie.

 7. Geirijo says:

  Steigan´s beskrivelse av Katerina Kruk er lett å sjekke mot hennes historie på Twitter og andre sosiale media. Det er nok du som er uten dekning for din kritikk mot Steigan. Hun har riktignok fjernet sin Twitter konto nå, etter at hun fikk denne posisjonen for Facebook. Men det finnes kilder som har arkivert hennes Twitter kommunikasjon. Der finnes bevis for alt som Steigan henviser til.

  Katerina Kruk fremstår nå som en sentral person i vestens koordinerte propaganda mot Russland og Putin. At Facebook så til de grader identifiserer seg selv som del av dette propaganda apparatet er mildt sagt til å bli bekymret over.

  Katerina Kruk er pro sensur, og har ytret klart at hun støtter samarbeid mellom myndigheter og korporasjoner i å sensurere media. Det alene identifiserer hennes fascistiske tankegods.

 8. Olaf says:

  Du har så rett, Erland! Her prøver vi å belyse noe som jeg trodde hadde allmen interesse. Men Ukraina interesserer visst denne menigheten svært lite (om noe i det hele tatt). Unntaket er tråden om Kiev-Rus rikets utvikling som innehadde mye læring. Det eneste som tydeligvis betyr noe, er å fortelle om hvor dyktig Putin er og hvor rett han har i alt han foretar seg. Jeg har faktisk ikke sett en negativ kommentar til Putins regime på denne bloggen (bortsett fra dine kommentarer). Så spørsmålet er jo hvor fornuftig det er å bringe fakta til torgs overfor en menighet som i styrke får “Jehovas vitner” til å blekne. Uansett hva jeg forsøker å formidle om tilstanden i Ukraina, så blir det bedømt som vestlig (les CIA) propaganda. Det er trist at voksne mennesker agerer så primitivt, men sånn er det tydeligvis i Norge. Og da blir jeg jo på en måte glad for at jeg hovedsaklig bor i Ukraina. Der møter jeg en realitetsforståelse som er naturlig ut fra deres daglige liv (i krig og fattigdom).
  Det jeg ikke forstår (ut fra hva jeg kjenner til kommunistiske ideologer) er at de klarer å forsvare regimer som så til de grader prøver å ødelegge samfunn i andre (og forsvarsløse) land, og gjennom brutal undertrykkelse dreper og fengsler mennesker som ønsker å forsvare seg mot overmakten. Hva ville de ideologiske “forfattere” si til Putins regime (selvom jeg forstår at Putin ikke representerer eller ønsker å representere et sådant)? Imidlertid vet vi hva denne disiplinerte menigheten til Steigan sier - og mener.
  Noen ganger hører jeg disipler som sier at de forsvarer ikke Putin, men de er med på alle forsøk på å slå ned på vestens maktsfærer. Ja, det må jeg respektere, men når polemikken i 90% av tilfellene går ut på å hylle Putin, da blir det en hul forklaring.

  Men til slutt: da det ikke er interesssant å skaffe seg objektiv informasjon om hva som skjer i Ukraina, ei heller ha en reell meningsutvksling om hva som skjer, så finner jeg det lite interessant å fortsette her. Kun skittkasting er jeg ikke interessert i. Og da er det på en måte greit å ta hintene til “Smurfen”, Anebritt og andre, og trekke seg ut av bloggen. Da blir det kanskje mere ro og ytterligere disiplin blant disiplene til Steigan?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

4 flere kommentarer

Deltakere