Ny Facebook-leder i Ukraina kommer fra det fascistiske partiet Svoboda

0

Facebooks nye leder for «public policy management» i Ukraina, Kateryna Kruk, kommer fra det nazistiske partiet Svoboda. Hun var en aktiv deltaker i det USA-styrte kuppet i Ukraina i 2014. Kruk deltok på Maidan-plassen som aktivist for Svoboda og har hele tida forsvart det fascistiske partiet mot kritikk. Hun er en anti-russisk hardliner som sammenlikner Russlands president Vladimir Putin med Adolf Hitler. Hun jublet da Tyrkia skjøt ned et russisk militærfly over Syria og hun har vært en aktiv tilhenger av unntakstilstand i Ukraina.

Hun hyllet de nazistene som drepte 50 mennesker i Fagforeningenes hus i Odessa 2. mai 2014. På Twitter skrev hun:

“Odessa cleaned itself from terrorists, proud for city fighting for its identity. Glory to fallen heroes,”

Atlantic Council har gitt henne en Freedom Award for hennes virksomhet på Twitter.

The Grayzone har gjort undersøkelser som viser at Kruk takket og velsignet de unge mennene som sluttet seg til den ny-nazistiske Azov-bataljonen. Hun har frydet seg over fascistisk vold mot kommunistiske politikere i Ukraina og gjentatte ganger har hun tatt til orde for at kommunistpartiet må forbys.

Før hun gikk til Facebook var Kruk propagandamedarbeider for Ukrainas regjering med ansvar for sosiale medier. Hun har skrevet at Ukraina er «Ground Zero» i «informasjonskrigen» mot Russland. Kruk har oppfordret NATO og EU til å spille en mer aktiv rolle i sensuren på sosiale medier.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.