Hun skrev Patriot Act, nå skal hun lede Facebook

0
Jennifer Newstead skal ta med seg kompetansen fra Patriot Act inn i Facebook...

Facebooks nye sjefsadvokat vet alt om innsamling av data – hun bidro til å skrive Patriot Act.

Jennifer Newstead var med i administrasjonen til George W. Bush og har vært juridisk rådgiver for US State Department. Hun har skapt sin karriere gjennom å hjelpe regjeringa å få tilgang til innbyggernes private data under påskudd av sikkerhet.

Hennes fremste innsats var da hun bisto regjeringa til Bush med å utforme og presentere Patriot Act for Kongressen, skriver Observer.

Patriot Act er det mest omfattende systemet for overvåking, etterretning og rettsforfølgelse som er skapt i USA. Mange mener at den bryter fullstendig med flere rettigheter som er slått fast i grunnloven, og ikke minst mot det fjerde grunnlovstillegget,

Nå skal hun ta med seg denne kompetansen inn i Facebook, og det vil vi sikkert få merke.

Forrige artikkelMacron: Schengen-avtalen virker ikke lenger
Neste artikkelPolitikerne folket sa nei til kaster Ukraina ut i oppløsning og krig
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).