Sverige: Hvis hensikten var å styrke SD, har man lykkes perfekt

4
De svenske partiene presenterte desemberavtalen 2014 og la grunnlaget for SDs vekst.

I desember 2014 inngikk sju svenske partier en avtale som hadde til hensikt å hindre videre framgang for Sverigedemokratene. Det var etter et brakvalg for SD der de fikk over 800.000 stemmer og 12,9% av de avgitte stemmene. Löfven ville først skrive ut nyvalg for å få et bedre styringsmandat, men i redsel for å gi SD enda mer innflytelse ble det inngått et forlik med den borgerlige Alliansen som angivelig skulle sikre stabilitet.

Les: Om Sverige, eliten og ekstremhøyre

Vi skrev den gangen, og det samme skrev også den svenske forfatteren og kritikeren Jan Myrdal, at dette var å gjøre SD til landets eneste opposisjonsparti, og at denne taktikken slett ikke ville svekke SD, men tvert om styrke partiet og eventuelt gjøre det til Sveriges største parti. I 2015 spådde Myrdal at denne politikken kunne presse SD opp i 25% ved neste valg. Og hadde det vært valg i dag, ville akkurat det ha skjedd!

De to siste meningsmålingene fra Aftonbladet/Demoskop holder Sverigedemokraterna som landets største parti. Ved målinga som ble publisert 6. desemebr 2019 fikk partiet 25,4%, noe som er ny rekord. Socialdemokraterna, som har vært det virkelig store partiet i Sverige, fikk 24,3% og Moderaterna fikk 17,5%.

Så hvis hensikten med den paniske og hodeløse desemberavtalen av 2014 var å gjøre SD til Sveriges største parti, har man lykkes perfekt. Det har naturligvis også hjulpet SD at Löfven fører en økonomisk politikk som ligger til høyre for Moderaterna.

Redaktøren av denne nettavisa har vanskelig for å skjule sin kjærlighet for Sverige, men i disse tider skal det innrømmes at det er en ulykkelig kjærlighet.

Les: Finnes det en svensk kultur?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  La oss kalle SD for det svenske motstykke til Le Pen, Viktor Orbán og Trump. Det ligger i tiden, og med rekordnivå på bruk av skytevåpen bør vi forvente at svenskene reagerer på etablerte partier.
  Det beste argumentet for SD er innvandrere som voldtar.

 2. Pål lider av ulykkelig kjærlighet til Sverige som helt åpenbart går svanger med en lav-bluss borgerkrig. Hvordan ser han for seg at Sverige som nasjon skal ta seg ut av denne udiskutable katastrofe som melder seg. Ikke bare volden i alle fasonger,men også at kommunene bryter sammen økonomisk.
  Jeg spør fordi jeg har problemer med å forstå hvor Pål vil hen
  med denne artikkelen om Sverigedemokratenes frammarsj. Ser han noen andre alternativer i svensk politikk som vi andre ikke ser?

 3. Avatar for veto veto says:

  Som svensk kan jag tyvärr säga mig ganska enig med Jan. Ett gammaldags socialdemokratiskt välfärdsparti med invandringspolitik hitom avgrunden, och något sorts program för lag, ordning och assimilering, hade visserligen kunnat få 70% av rösterna i Sverige. Men Håkan Juholt gjorde ju ett försiktigt försök att antyda något i den riktningen och avlägsnades omedelbart. Man valde sig medvetet en inkompetent efterträdare som helt enkelt gör och säger det han blir tillsagd att göra och säga.

  Oligarkin har järnkontroll över ledarskapet i samtliga etablerade partier i Sverige, och nog ganska god, om än inte fullständig koll också över sd. Problemet för dem där är att undvika att gräsrötterna får något inflytande. I de andra partierna finns inga gräsrötter kvar, bara värsta typen karriärister.

  Varje potentiell utmanare mot de etablerade partierna osynliggörs eller utsätts för massiva propagandaattacker i msm. Vi betalar själva för propagandan via skattesedeln.

  Det ser mycket mörkt ut, såvida inte kontrollapparaten på något sätt kan försvagas. Det positiva är ju att allt färre längre vill betala för msm, det negativa att vi tvingas till det via skattesedeln, och att de alternativa källorna stryps genom algoritmer.

 4. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Ingenting har endret seg. Norge og Sverige var aldri noen demokratier.
  Idag prøver patriotene i USA å ta ned deep state. Dvs. de prøver å ta ned samme deep state som styrer Norge og Sverige. Hvis deep state mister hodet i USA forsvinner de også i Norge og Sverige.
  Det er snakk om 60% av Kongressen i USA som må fjernes, nærmere 100.000 politikere, og noen millioner Antifa

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere