Fra dårekisten: Italienske RAI intervjuet Assad, men vil ikke sende intervjuet

0
Den italienske TV-journalisten Monica Maggioni i samtale med Bashar al-Assad. Kilde: Sana

Den statlige TV-kanalen i Italia, RAI, gjorde et skup i november 2019. Monica Maggioni, som er en av kanalens fremste journalister, som har vært president i kanalen, og har en høy offentlig profil, gjennomførte et avtalt intervju med Syrias president Bashar al-Assad. Men nå vil ikke kanalen hennes sende intervjuet.

Det var avtalt med Assad at intervjuet skulle gå på lufta 2. desember, men det skjedde ikke.

Avisa La Repubblica kaller situasjonen «surrealistisk», og det er ikke å ta for hardt i. Det er en scene fra den journalistiske dårekisten. Vi er jo ikke så dumme at vi ikke skjønner at det her foregår et politisk spill og at høyere politiske makter har grepet inn for å hindre Assad i å framtre på italiensk TV.

Syriske myndigheter sier at dersom ikke RAI News 24 sender intervjuet innen 9. desember, vil de gjøre det. Delikat sak, og ikke akkurat en triumf for italiensk og europeiske journalistikk og medieindustri.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
Forrige artikkelFrykt for saudi-eksportert ekstremisme i Afrika
Neste artikkelSverige: Hvis hensikten var å styrke SD, har man lykkes perfekt
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).