Norsk FN-topp var i middag med Jeffrey Epstein

0
UDs Geir O. Pedersen spiste diplomatmiddag med Epstein i 2011. I bakgrunnen "Lolita Express"

Sexforbryteren Jeffrey Epstein beveget seg i samme miljø som flere norske toppdiplomater i New York. FNs spesialutsending til Syria, Geir O. Pedersen, bekrefter at han deltok i en middag med Epstein i 2011. Dette skriver Dagens Næringsliv. Avisa skriver videre:

«Onsdag fortalte DN om hvordan Pedersen satt på pengesekken som bevilget penger til International Peace Institute mens han var ekspedisjonssjef. Tankesmien ledes av Pedersens venn Terje Rød-Larsen, og har mottatt pengestøtte fra Epstein. Også Rød-Larsen har vært i middag med sexforbryteren. «

Den pedofilidømte Jeffrey Epstein som døde så beleilig mens det ble forberedt en sak mot ham, hadde opprettet en veldedig stiftelse. Epstein poserte som milliardær, men det er ytterst uklart hvor han fikk formuen sin fra. Men han opprettet i det minste en angivelig veldedig stiftelse.

The Daily Beast har gravd i denne stiftelsen, som for sikkerhets skyld bærer navnet Gratitude America, Ltd. Stiftelsen ble opprettet i 2012 for å støtte «organisasjoner rundt omkring i verden som søke å feire USA og amerikanske idealer».

«I 2016 og 2017 ga Gratitude America, Ltd. støtte til en jenteskole på Manhattan, et tennisprogram for ungdom, kreftorganisasjoner, den berømte teatergruppa på Harvard, fine kunstorganisasjoner ved Lincoln Center og Met Orchestra Musicians, samt til en veldedig organisasjon knyttet til kona til en tidligere president på Harvard som fløy med Epsteins private jetfly, også kalt Lolita Express.»

Den største donasjonen Epsteins stiftelse delte ut gikk imidlertid til tenketanken International Peace Institute Inc. som drives av Terje Rød-Larsen, skriver The Daily Beast. Bevilgningen var på 375.000 dollar. Dette gikk fram av ei melding fra «Jeffrey Epstein VI Foundation» i 2012. Rød-Larsen er fortsatt president i IPI.

Oppslaget fra DN viser at ikke bare kronprinsesse Mette-Marit, men også Terje Rød-Larsen og UD pleide omgang med en mann som de opplagt må ha visst var en straffedømt pedofil.

På det tidspunktet da Terje Rød-Larsens stiftelse mottok penger fra Epstein sto det følgende om ham i Wikipedia:

«By 2011 at least 40 girls aged 13 to 17 had come forward with similar stories, some saying Epstein sexually assaulted them during the massage.[10]« Det står også om pedofilidommen mot Epstein: «In June, 2008, after pleading to a single state charge of soliciting prostitution, Epstein began serving an 18 month sentence. Following his release he will be required to register as a sex offender [15]«

Slottet vil ha oss til å tro at de og kronprinsessen ikke ante noe om dette, men det står ikke til troende. Like lite trolig er det at Geir O. Pedersen og Terje Rød-Larsen ikke visste noe. Klart de gjorde det, når de likevel pleide omgang med ham, spiste middager med ham og tok imot penger fra ham, så var det nok fordi han tilhørte det jetsettet de gjerne sjøl ville tilhøre. På den tida brukte Epstein millioner av dollar for å innynde seg hos diplomater og beslutningstakere, og i tilfellene Pedersen og Rød-Larsen har han tydeligvis hatt suksess. I Italia kalles slikt korrupsjon, men slike ord bruker vi ikke i Norge.

Inhabilitet og kameraderi

Dagens Næringsliv tar også opp en annen side ved UDs mildt sagt tvilsomme politikk.

«Terje Rød-Larsens tankesmie fikk UD-støtte fra vennen Geir O. Pedersen – så fikk Pedersens kone jobb der. Mens Geir O. Pedersen var ekspedisjonssjef i UD, ga departementet 36 millioner kroner til tankesmien ledet av vennen Terje Rød-Larsen. «Alt dette kan tale for inhabilitet», skrev UD om deres bindinger, men Pedersen bestemte selv at han var habil.»

Altså: Geir O. Pedersen ga 36 millioner norske skattekroner til kameraten sin Terje Rød Larsen og hans stiftelse, og så fikk kona til Pedersen jobb i denne stiftelsen. Og Riksrevisjonen synes dette er greit? Eller hva, riksrevisor Per-Kristian Foss?

Les også: Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke

Tidligere israelsk etterretningsagent: – Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell jobbet for Israel

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.